Blunders bij ontslag - fouten die uw wil vermijden (1 halve dag)

Bovendien is de schade aan uw imago vaak niet te becijferen.

Vandaag zijn meer en meer ondernemingen verplicht om in het kader van een reorganisatie, fusie of outsourcingproject, ook de arbeidscontracten van werknemers (arbeiders, bedienden en kaderleden) te beëindigen. Zeker na het Eenheidsstatuut – die het vroegere ontslagrecht helemaal door elkaar heeft geschud -  is kennis van ontslagrecht een absolute vereiste. En hoewel u bij complexe dossiers ongetwijfeld geadviseerd wordt door experten ter zake, kan een grondige kennis van de materie u veel problemen, kopzorgen en onnodige kosten besparen. Want blunders in ontslagrecht kunt u het best vermijden. Niet alleen betaalt u drie maal (de ontslagvergoeding, eventuele schadevergoedingen, duur advies van adviseurs en experten), maar bovendien is de schade aan uw imago vaak niet te becijferen. Reden te meer om deze blunders te vermijden!

Voor wie?

HR-managers, HR-officers, zaakvoerders. 

Programma

Tijdens deze workshop wordt het algemene kader eigen aan het ontslagrecht op een zeer praktische en no-nonsense manier uiteengezet. Aan de hand van concrete voorbeelden en mogelijke fouten, worden specifieke situaties toegelicht.

Zo krijgt u een arsenaal van praktische tips, bruikbare richtlijnen en pragmatische inzichten die u helpen bij het uittekenen van een verantwoorde ontslagprocedure en het voorbereiden van een professioneel ontslagdossier. Geen juridische spitstechnologie. Geen vrijblijvende anekdotes. Nee, u krijgt een overzicht van de meest gemaakte fouten bij het voorbereiden en afhandelen van een ontslagdossier, zeker nu het Eenheidsstatuut alle kaarten opnieuw heeft geschud. Zo vermijdt u procedurele, operationele, emotionele en financiële blunders.

 

 

 

Praktische info
Prijzen (exclusief 21% btw) 

  • 175 EUR zonder kmo-portefeuille

    KMO-portefeuille

De docent

Docent Reinhilde Goussaert - Antwerpse KMO-academie
Reinhilde Goussaert, EMS Prof. & Certified Personal Coach & Trainer HRM
LinkedIn

Locatie en data

Syntra Campus Antwerpen
Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem (Binnensingel, site Post X)

  • Data: lesdag op dinsdag 17 november 2016
  • Uren: van 13u30 tot 16u30
  • Inclusief broodjesmaaltijd, koffie en drank bij onthaal en pauze

 

Volgende opleiding: Eerste hulp bij leidinggeven