Doelgericht prospecteren - succes verzekerd! (1 dag)

Door het volgen van deze training zult u effectiever worden in het telefonisch (koud) benaderen van prospects.

Koude prospectie, niets voor u? In deze opleiding leert u hoe deze drempel te overwinnen en vooral waar u op dient te letten. Een doelgerichte prospectie is dan ook een meerwaarde voor elke sales-afdeling van de KMO! Koude prospectie behoort tot één van de meest lastige, meest gevreesde onderdelen van het verkoopvak. Het belangrijkste struikelblok daarbij is voor velen de  ‘angst voor afwijzing’. Je wordt nu eenmaal heel vaak afgewezen aan de telefoon en daar moet je wel tegen kunnen. Daarom wordt het koud prospecteren veeleer uitgesteld, om uiteindelijk afgesteld te worden. Een grote fout! Door het volgen van deze training zult u effectiever worden in het telefonisch (koud) benaderen van prospects en zult u er ook meer plezier aan gaan beleven. Deze twee factoren hebben een wederzijds versterkend effect op elkaar.

Voor wie?

Salesmedewerkers, account managers, salesmanagers, medewerkers klantencentrum. 

Programma

Hoe bouw je het gesprek op? Wanneer ga je bellen? Hoe kom je langs de secretaresse? Hoe ga je om met tegenwerpingen? Deze training geeft u de handvaten die u nodig heeft om succesvol te zijn in het telefonisch benaderen van prospects in een B2B-markt.

 

 

 

Praktische info
Prijzen (exclusief 21% btw) 

  • 275 EUR zonder kmo-portefeuille

    KMO-portefeuille

De docent

Docent Serge dal Bosco - Antwerpse KMO-academie“Als ervaren trainer en coach voor communicatie, verkooptechnieken en coaching, weten we dat de opvolging cruciaal is in al onze disciplines. Na het volgen van een opleiding zullen de kandidaten de kennis onmiddellijk kunnen oefenen met een rollenspel, waarin iedereen gestimuleerd wordt de kennis in praktijk om te zetten.” 

Serge Dal Bosco, zaakvoerder bij SDB Training en Consulting

LinkedIn

Locatie en data

Syntra Campus Antwerpen
Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem (Binnensingel, site Post X)

  • Data: lesdagen op woensdag 9 november 2016
  • Uren: van 9 tot 16u
  • Inclusief broodjesmaaltijd, koffie en drank bij onthaal en pauze

 

Volgende opleiding: U bent te duur! Weersta aan de druk op uw marge