Syntra-AB Blog

Teamleader: from lead to cash

De Gentse start-up Teamleader verovert met zijn online oplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie het hart van heel wat kmo's.

online oplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie

Door de bundeling in één gebruiksvriendelijke software, zorgt Teamleader voor een vlekkeloos verloop van de administratie. Ondernemers en zaakvoerders kunnen zich volop concentreren op hun strategie, klanten en projecten.

Infosessie (halve dag) over Teamleader

Syntra AB gelooft sterk in deze software en we stellen graag deze nieuwe opleiding Teamleader voor, in samenwerking met en gegeven door Teamleader. Je krijgt een inkijk in de mogelijkheden van een alles-in-één-oplossing als Teamleader, van lead naar offerte, over verkoop, tot factuur.

Breng je eigen laptop mee naar de les.

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Gedragstherapie voor hond, kat en paard

Veerle Goudenhooft is Syntra-docent voor de korte opleidingen over het socialiseren en opvoeden van honden, gedragsproblemen bij de oudere hond of EHBO voor paarden.

dierengedragskundige Veerle Goudenhooft

Dieren staan centraal 

Toen Veerle les gaf in het secundair onderwijs, legde ze haar passie in haar vrije tijd: het sociale welzijn van dieren. 

"Ik besloot cursussen te volgen. Eens ik met Natural Horsemanship begon, wist ik dat ik actief wilde helpen om de band tussen mens en dier te versterken, gedragsproblemen aan te pakken en trainingsfouten recht te zetten."

Veerle koos voor het postgraduaat Applied Animal Behaviour met als specialisatie honden, katten en paarden. Hier verwierf ze inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Veerle deelt haar vakkennis en ervaring in de dierenopleidingen bij Syntra AB, als leerkracht dierenzorg in de PTS in Mechelen en via privétrainingen aan particulieren en privé-scholen. In haar behandelingsplannen en trainingen vertrekt ze steeds van een duidelijke communicatie, wederzijds begrip en positieve trainingstechnieken bij mens en dier.

Meer info op anima-behaviour.be

 

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

10.864 keer bedankt!

De voorbije maanden hebben onze cursisten en medewerkers op al onze campussen zich volop ingezet voor goede doelen. Tijdens de eerste editie van Syntra For Life werden er koekjes en cakes gebakken, soep gemaakt. massages gegeven en sponsortochten georganiseerd. Het startschot werd gegeven door onze collega's van campus Kempen die in oktober een zeer geslaagde actiedag organiseerden voor de Cliniclowns en hiermee 3000 euro inzamelden.

We zamelden een knap bedrag in van 10864 euro voor verschillende goede doelen!

We kunnen als organisatie dan ook zeer tevreden terugblikken op een geslaagde editie.Een dikke merci aan alle docenten, cursisten en medewerkers die zich hebben ingezet om al deze acties te organiseren en tot een succes te maken! 

Een overzicht van alle acties:

Campus Leuven: 1056 euro

Een hele week werd er elke pauze lekkers verkocht. Daarnaast was er ook en collectebus en werd er cava verkocht. De jongeren van de leertijd fietshersteller veilden een zelf opgeknapte fiets. 

De volledige opbrengst van de acties gaat naar de Muco vereniging

Campus Mechelen: 1404 euro

De leertijdjongeren van Mechelen organiseerden een sponsortocht en wandelden drie dagen van de campus in Mechelen naar Boom. Op de campus kon je genieten van een massage for life. Tijdens de pauzes kon je smullen van warme chocomelk, hotdogs en heerlijk snoep.

Op deze campus werd er gekozen voor verschillende goede doelen waaronder Cliniclowns en Moeders voor Moeders.

 

Campus Antwerpen: 5404 euro

De cursisten en medewerkers van campus Antwerpen organiseerden een vijftiental acties om geld in te zamelen. Je kon er terecht voor een nieuw kapsel, een schoonheidsbehandeling, oogmetingen en ga zo maar door. 

De hongerige maagjes werden verwend met hamburgers, cakes, hotdogs en soep verkocht.

Ook de creatieve opleidingen droegen hun steentje bij. De grafisch vormgevers verkochtten leuke kerstkaarten. De juweliers maakten een mooie Musici for life pin en de modecursisten verkochten tote bags. 

De opbrengst gaat naar meerdere goede doelen zoals ADIC, Kaïn kamp, Yar Vlaanderen,...

 

Actiedag ten voordele van de Cliniclowns in campus Kempen: 3000 euro

In Turnhout werd er in oktober een grote actiedag georganiseerd door de campusmedewerkers en de docenten. Iedereen kon er terecht voor een heerlijke maaltijd, een kappersbeurt en een schoonheidsbehandeling. Na een zeer drukke dag en avond hard werken kon de campus een mooie cheque van maar liefst 3000 euro overhandigen aan de Cliniclowns in Turnhout! 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Een eigen zaak begint met bedrijfsbeheer

Het succes van een eigen zaak hangt niet allen af van je vakkennis. Je moet ook thuis zijn in administratie en algemeen management. Daarvoor is er het diploma bedrijfsbeheer.

De opleiding bedrijfsbeheer bestaat uit 4 vakken: 

 1. Boekhouding
  Facturatie, btw-regelgeving en -aangifte, kas- en dagboeken
 2. Recht
  Juridische implicaties, wetgeving op handelspraktijken, rechtsvorm kiezen
 3. Commercieel beleid
  Jij in de markt, aan- en verkooptechnieken, prijsbepaling
 4. Financiën
  Startgeld bepalen en vinden, verdienmodel, prognose van je winsten 

 

Schat de slaagkans van jouw project in 

Doorheen de opleiding maak je een haalbaarheidsstudie waarin je alles toepast op je eigen situatie. Daarmee wordt duidelijk of je idee levensvatbaar is en kan je naar de bank of mogelijke investeerders stappen. Slaag je voor de eindproef, dan behaal je het getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer.

Online cursus e-bedrijfsbeheer

Erika Van Haperen volgde de online cursus e-bedrijfsbeheer om te kunnen starten als zelfstandige fotografe.

online bedrijfsbeheer

"In tegenstelling met wat je zou denken, was er veel contact met de groep en de docent. We kwamen enkele keren samen en we stelden onze vragen in groep via Skype. Daar deed ik vaak ideeën op. Je kan op je eigen tempo leerstof verwerken, maar de docent helpt je om toch het ritme te houden. Via mail was hij altijd voor vragen bereikbaar."

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding.

De Vlaming (ver)bouwt

De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.
Bedrijfsinterne opleidingen waarbij ervaren werknemers hun kennis en ervaring overdragen, worden steeds belangrijker. Om die kennisoverdracht vlot te laten verlopen, is het aangewezen die ervaren arbeiders een mentoropleiding te laten volgen.

Kei in je vak? Word mentoropleiding in de bouw.

Je werft een onervaren bouwarbeider aan? Je wil zijn integratie versnellen? Doe beroep op je vakspecialisten om hun kennis en ervaring te delen. In de mentoropleiding in de bouw krijgen deze vakspecialisten didactische en pedagogische tips om het leerproces te vergemakkelijken en te versnellen.
Na de opleiding zullen jouw werknemers sterker in hun schoenen staan op het vlak van begeleiding, coaching en werplekleren. Op deze manier kan je meer uit een bedrijfsinterne opleiding halen en wordt je bedrijf een dynamische leer- en werkplaats.
Iedereen met potentieel en ervaring vanuit zijn praktijkkennis is geschikt om nieuwe collega’s op te leiden.

mentoropleiding in de bouw

Docent Bart Pilate

Bart heeft een stevige reputatie inzake mentoropleidingen in de bouwnijverheid als senior-trainer voor o.a. Edutec, FvB, Syntra en Talentenwerf.
“Mijn mentoropleiding zijn interactief, met aandacht voor soft skills, ook in de bouwsector. Een goed voorbereid onthaal en opvang van nieuwe werknemers, leidt tot betere resultaten op de werkvloer.” 
Meer info in de presentatie Syntra mentorship

Winteropleidingen

De mentoropleidingen in de bouwsector behoren ook tot het ruime aanbod aan winteropleidingen, het voordelige opleidingssysteem voor bouwarbeiders bij winterverlet. Wie een winteropleiding volgt tussen 1 december 2016 tot en met maart 2017 heeft recht op een werkloosheidspremie van de RVA en een tussenkomst van het FvB. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven