Berichten in oktober 2014

Sociale media in je marcom-strategie.

Social media is zeer belangrijk om als bedrijf de vinger aan de pols te houden. Het succes van LinkedIn en Facebook is fenomenaal. Mensen vertellen over je merk. Het is dus belangrijk dat je de conversatie aangaat met je klanten, ook als die klanten niet zo tevreden zijn.

De opleiding Social media consultant richt zich naar marcom-professionals.
Het is een gecertificeerde opleiding van 19 sessies, incl. een pitch van je eindwerk voor een jury.

We behandelen het sociale media landschap (Twitter, Facebook, Linkedin, YouTube, Instagram, Foursquare, enz ...) en bekijken hoe sociale media te integreren in marketingstrategie & beleid. Ook content marketing, monitoring, privacy & wetgeving en creatief denken komen aan bod.

leer meer over social media

Hierbij alvast 3 tips rond LinkedIn:

  1. Zorg voor een professionele foto. Een foto enkel van je hoofd dus en recent, zodat mensen je makkelijk herkennen.
  2. Zorg dat je CV steeds up-to-date is, koppel eventueel enkele presentaties van je Slideshare account. Presentaties waar je bv. kennis deelt of je portfolio voorstelt.
  3. Wees actief in relevante groepen. Maak jezelf zichtbaar door interessante info te delen, door vragen te stellen of te beantwoorden. Wees de expert. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Bijscholingen voor de boekhouder

Vacatures voor financiële profielen worden zeer moeizaam ingevuld. Ook voor 2014 zit boekhouder in de knelpuntenlijst van de VDAB. 
Een goede boekhouder is nochtans onmisbaar voor bedrijven.
Bedrijven hebben er alle belang bij om hun fiscaliteit zo strikt mogelijk op orde te houden. Slordigheid of nalatigheid kan dor de fiscus zwaar gestraft worden.

Over de reden voor het tekort heerst onenigheid: Voor sommigen is het saaie imago de boosdoener, anderen wijten het aan de moeilijkheidsgraad van het vak. 
Want vergis je niet, om een goede boekhouder te zijn moet je over gedegen vakkennis beschikken.
Bovendien is het begrip “levenslang leren” op weinig beroepen meer van toepassing als op het beroep van boekhouder. 
Wil je zeker zijn van een job en daarbovenop goed je boterham verdienen? 

Een bijscholing 'creatief boekhouden' zit nog niet in ons opleidingsaanbod, maar check zeker de bijscholingen voor boekhouders die nog opstarten dit najaar. 

Balanslezen en ratio-analyse 
- Dubbel boekhouden


 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: boekhouder, dubbel boekhouden, financiën

Reacties weergeven

Een knap onthaalbeleid voor kleine(re) ondernemingen

De eerste werkdag is voor elke nieuwe medewerker wel spannend. De eerste kennismaking met nieuwe collega's en de bedrijfscultuur mag echter niet aan het lot overgelaten worden. 
Een laissez-faire attitude (hallo, hier is je bureau en trek je plan maar) is uiteraard not done. Maar werknemers kunnen ook op andere manieren het gevoel krijgen om aan hun lot overgelaten te worden. 

Hierbij een checklist om te raadplegen voor de komst van je nieuwe medewerker: 

- een onthaalbrochure. Wie is je vertrouwenspersoon? Heb je de nodige documenten ondertekend? Wie is je peter? Bij wie moet je zijn voor een vraag rond opleiding en bijscholing? .... De onthaalbrochure biedt een summiere 
- een warm onthaal door directie en andere medewerkers. 
- een briefing door je direct leidinggevende over je de werkstructuur. vastleggen datums werkbespreking, korte afspraken maken, intranet of andere kanalen overlopen. 
TIP: zorg ook de dat werknemer wat tijd krijgt om alles even te laten bezinken. De eerste werkdag is een 'kennismakingsdag', de eigenlijke inwerkingstermijn duurt eigenlijk enkele maanden, 

Meer weten over de wettelijke verplichtingen waar de werkgever van op de hoogte dient te zijn? 
Check de opleiding onthaal & begeleiding voor micro-ondernemingen. 
Voordelen van deze sessie? Grotere motivatie, beperkter verzuim en verloop. Alstublieft :).  

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: klein maar knapper, KMO, micro-ondernemingen, onthaalbeleid

Reacties weergeven

Communicatie met personeel

Eén van de grote misverstanden bij kleine ondernemingen is dat een goede interne communcatiestrategie enkel effectief is in grote bedrijven. 
Hoe meer werknemers, hoe meer nood aan goede communicatie?  Integendeel. Het belang van goede communicatie hangt niet samen met het aanal personeelsleden. Ook micro-ondernemingen doen er goed aan tijd te investeren in interne communicatie om het bedrijf sterker te maken. 

Hierbij alvast enkele tips om je op weg te helpen. Het vervolg krijg je van vakexperten die de opleiding 'Communicatie met personeel' geven. 

- Gebruik het juiste medium.  Je stuurt geen belangrijke persoonlijke mededelingen via sms. Noch verstuur je de inhoud van 3 A4-pagina's via mail door. Het is efficiënter en zorgt voor meer authenticiteit om in het laatste geval een meeting te organisereren. 

- Beloon goed werk: ook verbale beloningen zorgen voor meer motivatie op de werkvloer. Spreek je werknemer(s) persoonlijk aan en bedank hen voor de gepresteerde inspanning. Ook hier is authenticiteit het sleutelwoord. 

- Indien nodig, maak tijd voor een corrigerend gesprek om problemen aan te pakken. Zorg voor een formeel kader in plaats van een 'vermaning' in de wandelgangen. Een rustige werkbespreking bijvoorbeeld, vergroot de acceptatie van nieuw gedrag en is onmisbaar in een open, professionele communicatiecultuur. 

 

Ga naar knap personeelsbeleid voor kleine(re) ondernemingen.

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: HR, KMO, micro-ondernemingen

Reacties weergeven

De juiste talenten aantrekken: een kunst

De juiste man (of vrouw) op de juiste plaats. Een evidentie, maar tegelijk geen eenvoudige zoektocht. 
Elke bedrijfsleider weet dat een onderneming floreeert als men werkt met personen waarvan de job hen op het lijf is geschreven. 
Deze 'juiste' talenten bereiken en selecteren is niet eenvoudig. 

Uiteraard wil je veel respons, maar tegelijk wil je ook sollicitanten aantrekken die aan specifieke eisen voldoen.
Hier alvast enkele tips om kwalitatieve sollicitanten aan te trekken. 

1. Schrijf voor de doelgroep: wat geldt voor reclame, geldt ook voor jobadvertenties. Stem de boodschap af op de mensen die je wil bereiken. Wat vindt een management assistent aantrekkelijk aan zijn of haar job? Welke uitdagingen wil een directielid in spe aangaan in zijn of haar nieuwe functie? Zet deze info in de verf.

2. Overdaad schaadt: de kans dat er 100 mensen solliciteren die allemaal even geschikt zijn voor de job is klein. En dat hoeft ook niet. 
Als je kan kiezen uit 3 kwalitatieve kandidaten van de 10, dan was de vacature een succes. Gericht zoeken is dus de boodschap. 

3. Kies het juiste rekruteringskanaal: kijk verder dan schriftelijke jobadvertenties in de krant. Ontdek welke gespecialiseerde kanalen er bestaan die je kunnen helpen om de 'perfecte' (of nagenoeg perfecte) sollicitant te vinden. 

Ga naar knap personeelsbeleid voor kleine(re) ondernemingen.

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: HR, klein maar knapper, KMO, menselijk kapitaal, micro-ondernemingen

Reacties weergeven