Berichten in december 2014

Rendabel werken in de horeca na de blackbox.

De horecasector staat voor een grote uitdaging. Vanaf 2015 is een geregistreerde kassa met blackbox verplicht voor elke horeca-onderneming die meer dan 10% van zijn omzet haalt uit het serveren van bereide maaltijden die ter plaatse worden geconsumeerd.
Lees meer in de Horeca Kassabrochure.

Toch is het mogelijk om na invoering van de blackbox rendabel te werken.
In de opleiding 'Je horecazaak: ook rendabel zonder zwartwerk' gericht naar horeca-ondernemers bespreken we in 2 sessies een aantal mogelijkheden om je horecazaak te optimaliseren. De docent biedt horeca-expertise aan rond verkoopstrategie, prijs- en personeelsbeleid, administratie, retentie.

je horecazaak rendabel maken

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

De snelste weg naar een job.

Eén ding is zeker: een ambitieuze vakman of -vrouw uit de Leertijd komt sterk gewapend op de arbeidsmarkt: 87,7% is 1 jaar na afstuderen aan het werk. Het aantal werkzoekenden is minder dan de helft van het deeltijds beroeps secundair onderwijs (DBSO), waar meer dan 25% nog steeds op zoek is naar een job.

Volgens Unizo hecht 7 op de 10 werkgevers bij aanwerving het meest belang aan werkervaring. 

“Alle landen waar duaal leren echt een succes is, vertrekken vanuit de onderneming. De werkgever creëert een plaats, de jongere stapt in, het onderwijs vult aan met een goede algemene vorming. In België volgt alleen het systeem van de leertijd deze filosofie. Bij de integratie van de verschillende systemen moet de leertijd daarom als voorbeeld dienen. B
ovendien geeft alternerend leren een  serieuze meerkans op een job. Werkgevers zien meteen welk vlees ze in de kuip hebben en of een leerjongeren past in het bedrijf." (bron Unizo)

leer een job op de werkvloer

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Tips om een vreemde taal te leren

Een vreemde taal leren houdt je geheugen jong en verruimt je horizonten. Bovendien staan Belgen bekend om hun multilinguïsme. In Engeland, Spanje en Frankrijk staan ze vol verwondering als je vertelt dat Vlaamse jongeren in het middelbaar 3 vreemde talen leren.

Uiteraard is alle begin moeilijk, daarom geven we jullie enkele tips om jezelf door de woordenschat en grammatica te worstelen zodat je na veel oefenen vlot van de ene taal naar de andere overschakelt. 

-  dompel je onder in de taal: wat dacht je van een taalbad? Enkel door zo veel mogelijk te praten leer je jezelf uitdrukken in een vreemde taal. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen is de boodschap en vooral: niet bang zijn om fouten te maken. Dat hoort immers bij het leerproces. 

- vergeet niet te luisteren: door naar sympathieke native speakers te luisteren, pik je op hoe zij bepaalde woorden uitspreken, hoe zij zinnen vormen en met welke intonatie ze dit doen. Actief luisteren naar de vreemde taal is dus even belangrijk als praten.

- Amuseer je! Last but not least, neem het leren van een taal  niet al té serieus. Luisteren naar Franse chansons of kijken naar British comedy, het draagt allemaal bij tot het leren van een nieuwe taal en het is vooral ontzettend leuk.  

Zie je het zitten om de Franse, Engelse of Duitse toer op te gaan? 
Check onze taalcursussen die dit voorjaar opstarten:

- Club de conversation en français

- E-mails en brieven schrijven in het Duits

- Financieel Frans

- Resultaatgericht vergaderen en onderhandelen in het Engels

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: Duits, Engels, frans, Nederlands, Spaans, taalcursussen, taalopleidingen

Reacties weergeven

Bijscholingen voor administratieve professionals

Administratieve pro's moeten van alle markten thuis zijn. Wie bij de woorden 'baliemedewerker', 'secretaresse' of 'assistent' meteen denkt aan het cliché van de nagellakkende dame die af en toe telefoontjes beantwoordt, is dringend toe aan een reality check. 

Als de snelste kunnen werken met MS Office, zowel op schriftelijk als mondeling vlak communicatief zijn en tegelijk beleefdheid en assertiviteit aan de dag leggen is niet altijd evident.
En dit zijn nog maar enkele van de eigenschappen die een goede administratieve medewerker moet hebben. De complete lijst is groter dan we in één blogbericht kunnen neerschrijven.

Heb je deze skills nog niet helemaal onder de knie? Geen probleem. Ontdek onze praktijkgerichte bijscholingscursussen voor administratieve professionals.
Maar ook leidinggevenden zijn uiteraard van harte welkom om hun vaardigheden aan te scherpen.

- Assertiviteit: onbeleefde klanten kordaat maar beleefd op hun plaats zetten is een moeilijke evenwichtsoefening. Maar wel eentje die je kan bijschaven met oefeningen gebaseerd op echte cases.  

- Dactylo: met twee vingers typen terwijl je constant naar je toetsenbord moet kijken is verre van efficiënt. Met 10 vingers typen vergemakkelijkt deze alledaagse handeling enorm. Moeilijk? Helemaal niet, alleen veel oefenen om het typen goed in de vingers te krijgen en je zal dactylo sneller onder de knie krijgen dan je denkt. 

- Stressbeheersing: omgaan met stress leer je door inzicht te krijgen in de oorzaken ervan en deze onder controle proberen te krijgen. Zelfs met de meest onvoorziene problemen kan je op rustige manier omgaan zonder dat je jezelf afjaagt of afgejaagd wordt door medewerkers. 
 
Check al onze opleidingen voor administratieve professionals die dit voorjaar opstarten.  

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: administratie, assertiviteit, dactylo, stressbeheersing

Reacties weergeven

Update rond gewijzigde regelgeving voor intercommunales

De afdeling bedrijfstrainingen werkt opleidingsprogramma's op maat uit voor bedrijven en organisaties.

Wij geven nu een update rond vennootschapsbelasting voor intercommunales. We spelen hiermee in op de nieuwe maatregel die de regering wil invoeren om intercommunales vanaf 2015 aan de vennootschapsbelasting te onderwerpen. De regering wil hiermee een rechtvaardiger betalingssysteem creëren met een loyale fiscale concurrentie tussen privé- en overheidssector.

Concreet wordt de uitdrukkelijke uitsluiting van de vennootschapsbelasting voor intercommunales uit de wet geschrapt. Daarmee zijn intercommunales niet automatisch onderworpen aan de vennootschapsbelasting, maar kan geval per geval onderzocht worden of de criteria voor onderwerping aan de vennootschapsbelasting voldaan zijn, net zoals dat het geval is voor andere rechtspersonen.
Zo zal een intercommunale alleen nog aan de rechtspersonenbelasting onderworpen zijn wanneer zij geen onderneming exploiteert of zich niet met verrichtingen van winstgevende aard bezig houdt.

Daarnaast wordt ook de voorkeursbehandeling voor dividenden afkomstig van intercommunales afgeschaft. Zij dienen voortaan ook aan de voorwaarden voor DBI-aftrek (aftrek definitief belaste inkomsten) te voldoen, m.n. de taxatievereiste en een participatie aanhouden van 10% of 2.500.000 EUR. Verder vervalt ook de bijzondere belastingheffing die intercommunales momenteel onder bepaalde voorwaarden verschuldigd zijn. Maar ook de vrijstelling van roerende voorheffing die automatisch van toepassing is bij de verlening of toekenning van dividenden aan intercommunales vervalt.

Kortom, heel wat wijzigingen in de regelgeving. Contacteer nu accountmanager Debbie voor meer informatie over een opleiding rond deze gewijzigde regelgeving. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven