Berichten in april 2015

Ontdek onze Summerschool 2015.

Ook dit jaar pakken we opnieuw uit met onze Summerschool-opleidingen: een selectie van cursussen in thema's als human interest, management, office, technics en transport. De zomer is namelijk vaak een geschikte periode voor drukbezette professionals die graag hun vaardigheden en talenten willen versterken.

zomercursus bij Syntra

 

Leer creatief schrijven.

Creatief schrijven is een driedaagse cursus boordevol tips, tricks en schrijfopdrachten om je (creatief) schrijftalent te ontwikkelen.


Red levens!

De cursus levensreddend handelen 0 tot 12-jarigen kadert in de bijscholing voor kinderbegeleid(st)ers en is erkend door Kind & gezin. Deze cursus is ook een aanrader voor iedere ouder. Voor de cursus Basisopleiding hulpverlener - EHBO kan je inschrijven vanaf 6 juni.

Ontwikkel je managementtechnieken.

Met cursussen assertiviteit, masterclasses in communicatie op de werkvloer, non-verbale communicatie, uitblinken in klantgerichtheid, problemen oplossen en conflicten vermijden

Verbeter je Franse taal.

Volg een snelcursus zakelijk Frans gedurende 1 week.

Voldoe aan de verplichte nascholing rond vakbekwaamheid.

Syntra-AB is erkend voor de nascholing vakbekwaamheid voor vrachtwagenchauffeurs C, C1, C+E, C1+E. In het zomeraanbod organiseren we cursussen rond CMR, EHBO + ongevallenformulier, ladingbeveiliging, rij- en rusttijden + digitale tachograaf en wegcode + ongevallenformulier. Nieuw dit jaar is dat je je 35 kredietpunten kan behalen in een weekcursus die start op 17 augustus. Zo ben je in orde tegen de deadline van 9/9/2016.

Volg een cursus techniek.

Veilig werken met elektriciteit:basisopleiding elektriciteit en cursussen BA4 en BA5.
Bijscholing rond sanitair & elektriciteit voor de interieurbouwer.
Breng de warmteverliezen van gebouwen in kaart met de cursus Warmteverliesberekening.

Volg een wijncursus.

In 5 sessies kom je heel wat te weten over wijn. De cursus combineert technische kennis met wijnproeven

Win tijd in je agenda.

Met cursussen efficiënt vergaderen en timemanagement en cleandesk.

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Oud-cursist opent pop-up Keekaroo! in Turnhout

Wie een bezoek brengt aan Turnhout, moet zeker eens langsgaan in het Merodecenter. Tijdens de maand mei neemt oud-Syntra AB cursiste Mieke Vermeiren haar intrek in een leegstaand pand. Met haar bedrijf Keekaroo! tovert ze de ruimte om tot co-working space en toont ze ondernemers met 'Instant Stories' wat styling voor een bedrijf kan betekenen . Deze pop-up is deel van Turnhout Pops Up, een initiatief van de stad om creatieve ondernemers tijdelijk te huisvesten.

 

Mieke volgde het traject ‘maak werk van je zaak’ een samenwerking tussen Syntra, VDAB en ESF. Dit project begeleidt jonge ondernemers tijdens hun opstart. Zo word je opgevolgd door Syntra-adviseurs en voorzien we een opleidingsbudget waarmee je je verplicht attest bedrijfsbeheer kan halen en andere gepaste opleidingen kan volgen.

“Dit project was voor mij heel zinvol”, vertelt Mieke. “Ik heb genoeg diploma’s, maar van het runnen van een eigen zaak wist ik niets.” Haar cursus bedrijfsbeheer gebruikt ze nog elke dag, zegt de jonge onderneemster. “En ook het contact met Syntra-adviseur Eline verliep zeer goed.”

Keekaroo! richt zich op styling voor bedrijven. “Wij geven ondernemingen een gezicht. Keekaroo! stylet het verhaal dat een bedrijf met beursstanden, kantoorruimtes, food trucks en ga zo maar door, wil vertellen", zegt Mieke. Naast de co-working space zal Keekaroo! elke week een ander stylingconcept uitwerken voor een grote beursstand in het Merodecenter. Zo krijgen bezoekers een idee wat styling voor ondernemingen kan betekenen.

Iedereen is van harte welkom, dagelijks tussen 10.00u en 17.30u (behalve op zondag). Meer info over Keekaroo! vind je op www.keekaroo.be

Droom je zelf ook van een eigen zaak en ben je op zoek naar de juiste begeleiding, schrijf je dan in voor een gratis infosessie ‘maak werk van je zaak’.

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: Maak werk van je zaak

Reacties weergeven

Webwinkel steeds belangrijker voor Belgische shopper

E-commerce groeit in België. Bijna 7 miljoen landgenoten shopt al online. Dat is ruim de helft van onze bevolking! Ons land heeft ondertussen ook Nederland voorbijgestoken in de The 2015 Global Retail E-Commerce Index en prijkt op plaats 9.

Webshop

De Global Retail E-Commerce Index is een jaarlijkse rangschikking, samengesteld door onderzoeksbureau ATKearney, die het groeipotentieel van dertig landen op het vlak van e-commerce weergeeft. Opvallend is dat België de snelste stijger is op deze lijst van 30 landen, met maar liefst 15 plaatsen. De top 3 bestaat uit Amerika, China en het Verenigd Koninkrijk. 

ATKearney verwacht voor ons land een jaarlijkse groei van 25 procent tot aan 2020. Vooral voeding, kledij en elektronische apparatuur kunnen online nog groeien. Het onderzoeksbureau vindt de goede infrastructuur van België positief. Ook het groeiend aantal online kopers zorgt mee voor de groei. 

Maar er zijn nog werkpunten, Het bureau haalt aan dat België vooral een laatbloeier is. Maar slechts 22 procent van de Belgische ondernemers beschikt over een webwinkel. Daar zijn dus nog heel wat mogelijkheden. 

Syntra AB biedt al enkele jaren een avondopleiding 'ondernemer e-commerce' aan, Op een jaar tijd leer je de belangrijkste zaken om een webwinkel succesvol op te zetten en te runnen.

Ben je op zoek naar een uitgebreidere kennis, dan kan je ook de Voltijdse dagopleiding volgen, daar leer je in een jaar niet enkel alles over e-commerce, maar volg je ook een verkoopsopleiding en maken we je vertrouwd met social media en bedrijfsbeheer. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: e-commerce, informatica, opleiding

Reacties weergeven

Taalcursussen Frans.

De Franse taal. Tu l'aime ou tu ne l'aime pas.
Zelf heb ik altijd een boontje gehad voor de taal van Molière.
Wie beter Frans wil verstaan of zich verstaanbaar wil maken in het Frans kan bij Syntra dit voorjaar nog terecht in volgende cursussen:

 

We geven je alvast enkele tips over de Franse taal van docent Marianne Decroos:

  • Woorden die op '-ment' eindigen, zijn meestal mannelijk bv le parlement, le logement
  • Landen die op een '-e' eindigen, zijn meestal vrouwelijk bv la Pologne, la Suisse
  • Sans doute betekent - in tegenstelling tot wat veel Nederlandstaligen denken - 'waarschijnlijk' of 'wellicht', 'sans aucun doute' is de vertaling van 'zonder twijfel'
  • Dankzij het 'huisje van être' zie je in één oogopslag of je een werkwoord met 'avoir' of 'être' moet vervoegen

 

la maison d'être

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Werkplekleren helpt je sneller aan een job

7 op de 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad. Dat blijkt uit een enquête van UNIZO bij 505 werkgevers.

"Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", vindt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Voor de helft van de ondervraagde werkgevers is werkervaring de doorslaggevende factor bij een aanwerving. Dat beseffen we bij Syntra AB maar al te goed. Werkplekleren en ervaring op de werkvloer zijn dan ook van groot belang in onze praktijkgerichte opleidingen. De leertijdjongeren van Syntra leren hun vak door 4 dagen per week aan de slag te gaan bij een ‘patron’ en in onze Voltijdse Dagopleidingen motiveren we de cursisten met stagemodules.

Sollicitatietraining

Het sollicitatieinterview blijft voor bijna 9 op 10 werkgevers echter nog steeds de belangrijkste selectietechniek. UNIZO benadrukt dat er voldoende aandacht moet zijn voor het leren solliciteren bij werkplekleren. Ook hier zijn we helemaal mee, voor onze Leertijdcursisten van Syntra voorzien we een speciale oriëntatie- en sollicitatietraining, zodat ze op eigen houtje op zoek kunnen naar een job.  

 

Video 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Dit bericht werd getagged met: leertijd, VDO, werkplekleren

Reacties weergeven