Berichten in mei 2015

Cursisten Leertijd steunen blinde student

Het 7e jaar Leertijd in Campus Metropool organiseert een actie om blinde student Vincent Fernandes te steunen. 

Een groep Leertijd-cursisten besliste om als onderdeel van hun Vlajo – leeronderneming een goed doel te sponsoren. Ze kwamen terecht bij Vincent Fernandes, de zoon van een oud-docente. Vincent werd blind geboren, maar dat belet hem niet om net zoals andere jongeren te  gaan studeren. Hij behaalde een bachelor Engels-Spaans aan de Universiteit Antwerpen.

Nu wil hij zich graag verder specialiseren in de Engelse taal in Groot-Brittannie, daarvoor zou hij graag een studie volgen aan de universiteit in Manchester. Deze universiteit is een van de enige die gepaste ondersteuning kan bieden voor mensen met een visuele beperking. Aangezien Vincent al een universitair diploma heeft, maakt hij geen kans op een studiebeurs. Om de kosten financieel haalbaar te maken richtte hij zelf een fundraising pagina op om de nodige euro's bij mekaar te krijgen.

De leertijdjongeren haalden op korte tijd zoveel mogelijk 'rosse' centjes op en konden een bedrag van 171 euro overhandigen aan Vincent. 

Wil je meer informatie over Vincent Fernandes en zijn studieplannen? http://www.gofundme.com/sagmx9h

Meer informatie over Leertijd - de snelste weg naar werk- vind je op www.leertijd.be

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

De kosten en verplichtingen bij een renovatie

Renoveren wordt steeds populairder. Tijdens de Vlaamse Renovatiedag op zondag 17 mei kon u een bezoek brengen aan een honderdtal knappe renovatieprojecten in heel Vlaanderen.  Mensen kiezen vaker voor een oude woning dan een nieuwbouw, maar hoeveel kost een degelijke renovatie eigenlijk en wat zijn de belangrijkste werken? 


Een standaardprijs kleven op een renovatieproject is niet mogelijk. Er is wel een vuistregel die vaak gebruikt wordt om ruwe schattingen te maken. Die zegt dat je voor een huis mag rekenen op kosten van 750 tot 1500 euro per vierkante meter. Dit blijkt al snel een zeer brede marge. Veel hangt namelijk af van de leeftijd van je woning en de aard van de werken en je eigen smaak.

Tegenwoordig zijn er ook nog een aantal verplichte werken die je moet uitvoeren aan je huis om te voldoen aan onder andere energie- en isolatie-eisen.  Dit zijn de EPB-eisen. Een energiezuinig huis, is een huis met dakisolatie, muurisolatie, een hoogrendementsketel én dubbele beglazing. 

Serieuze kosten, al zijn dit wel investeringen die je snel terugverdient. Uit een gezamenlijke studie van electrabel en de Universiteit van Luik blijkt dat 30 % van de warmte in een huis verloren gaat via het dak en 15 % ontsnapt langs de ramen en deuren? Een goed geïsoleerd huis bespaart je dus al snel een serieuze energierekening.

Zoals je merkt is er een grote vraag naar gespecialiseerde aannemers en professionelen die je kunnen helpen bij zulke werken. Ben je zelf handig en droom je van een carrière in de duurzame bouwsector neem dan zeker eens een kijkje in ons opleidingsaanbod rond duurzaam bouwen. We bieden vanaf dit najaar (september 2015) zelfs een specifieke opleiding rond duurzame bouw en renovatietechnieken aan.

Ook voor korte opleidingen die je op de hoogte brengen van de laatste eisen en trends in de bouwsector kan je bij ons terecht. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Informaticaopleidingen op maat

Werken jouw medewerkers efficiënt met MS Office?
Haalt jouw bedrijf of organisatie (veel) voordeel uit het gebruik van social media?
Zijn je collega’svertrouwd met de tips & tricks rond het mobiel werken op iOS of Android? Wellicht kan je niet op alle vragen volmondig ‘JA’ antwoorden. Met een maatopleiding geeft u de informaticakennis en -vaardigheden in je bedrijf of organisatie een serieuze boost.

informatica op maat

MS Office opleidingen

Ontdek onze ruime waaier aan Office-opleidingen. Van basisopleidingen voor beginners tot gespecialiseerde tips & tricks voor gevorderden.
Indien nodig nemen wij eerst een niveautest af om de opleidingsbehoeften perfect in te schatten en de gepaste opleiding aan te bieden.

 • Basisopleidingen MS Office programma’s
  Upgrade van MS Office 2010 naar MS Office 2013, MS Excel basis, MS Word basis, MS Outlook basis, MS PowerPoint, MS Access
 • Voor gevorderden
  MS Excel gevorderden, MS Word gevorderden, MS PowerPoint gevorderden, MS Outlook gevorderden

 

Social media

Online tools mogen niet ontbreken in de marketingmix van vandaag. In een gepaste maatopleiding leren we u de kenmerken en en functies van de belangrijkste social media en hoe u er als bedrijf of organisatie uw voordeel uit kan halen.

 • Correct omgaan met social media
 • Professioneel gebruik van de iPad
 • Werken met Android tablet

 

Een maatopleiding kost minder dan je denkt

Syntra-AB is een erkend opleidingscentrum waardoor je gebruik kan maken van de kmo-portefeuille. Je bespaart hiermee tot 50% op je opleidingskost.
Leden van Unizo genieten bovendien 10% korting op korte opleidingen bij Syntra-AB. Sommige sectorfondsen voorzien ook een subsidie voor de opleiding van werknemers. Meer info op www.syntra-ab.be/kortingen.


Wat kan onze afdeling bedrijfstrainingen voor u betekenen?

Contacteer ons vandaag nog voor een offerte op maat - contact Kim Priem: 03 451 99 00.
Onze accountmanagers Debbie en Sofie komen ook graagbij u langs voor een vrijblijvend gesprek. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Cursisten Syntra-AB scoren in 'Gouden Autosleutelhanger 2015'

Arne Kegels, cursist in de Leertijd in Mechelen haalde de tweede plaats in de wedstrijd 'Gouden Autosleutelhanger'. De jaarlijkse prestigieuze wedstrijd georganiseerd door FEDERAUTO in samenwerking met EDUCAM was open voor 34 laatstejaars leerlingen autotechniek en automechanica uit BSO, TSO en SYNTRA.  

In de voorrondes kregen de leerlingen in teams een aantal praktische en theoretische proeven voorgeschoteld. De beste vier deelnemers mogen de finaleproef uitvoeren. Daar haalde Arne Kegels van Syntra Mechelen een knappe tweede plaats, met een 'zilveren autosleutelhanger' als bekroning. Zijn teamgenoot Thomas Dedrie miste de finale nipt en eindigde vijfde.

Door hun teamprestatie haalden de jongeren naast enkele persoonlijke prijzen ook de cheque voor beste Syntra-team binnen. Campus Mechelen ontving 1000 euro van Syntra Vlaanderen om opleidingsmateriaal aan te kopen. 

Ook Campus Kempen nam deel. Kay Van Aerschot en Arnaud Van Leiden haalden de finale niet, maar ook voor hen was het een geslaagde wedstrijddag waar ze nog meer praktijkervaring konden opdoen.

Proficiat aan de leerlingen en hun begeleiders! 

Ben je ook geïnteresseerd in de Leertijd? Of ben je ondernemer en wil je graag een leerjongere de kneepjes van je vak leren? www.syntra-ab.be/leertijd

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

7 tips voor leidinggevenden

Zeven tips om nog beter leiding te geven aan je personeel.

 1. Behandel je medewerkers met respect.
  Toon betrokkenheid en vertrouwen en wees objectief.
 2. Leer je team kennen, ga met mensen in gesprek.
 3. Communiceer. Bespreek doelen, verwachtingen, evalueer taken en opdrachten, bespreek successen en knelpunten. 
 4. Vele leidinggevenden focussen te veel op wat beter moet.
  Besteed ook aandacht aan wat goed gaat en stimuleer medewerkers om talenten verder te ontwikkelen.
 5. Stimuleer je team om met oplossingen te komen i.p.v. met problemen. M.a.w. laat ze meedenken.
 6. Durt te kiezen welke taken je zelf doet en welke je aan anderen overlaat. Delegeer waar nodig maar werk zelf ook mee.
 7. Gun je zelf de tijd om te leren. Goed leiderschap vraagt bepaalde vaardigheden, maar je kan ook groeien in je functie van manager of leidinggevende.
  De cursus Eerste hulp bij leidinggeven biedt je inzichten en praktische oefenmomenten om je rol als leider te verbeteren.

eerste hulp bij leidinggeven

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven