Berichten in augustus 2015

Kinderkledij maken.

Elke modeprofessional weet dat het niet eenvoudig is om kleding voor kinderen te maken. Kinderkleding verschilt niet enkel anatomisch van kleding voor volwassenen, maar vergt ook specifieke afwerkingstechnieken. 
In de opleiding Vervaardiger van kinderkleding doorloop je het volledig proces, van het maken van een patroon tot het vervaardigen van een kleedje, pyjama, sous-pull, jeansbroek en nog veel meer. We werken vanaf maat 92.

Docent Marijke Fabré:

'In de cursus leer je o.a. werken met jerseymaterialen en we passen bij het stikken specifieke afwerkingstechnieken toe voor kinderkleding. Elke leeftijdsgroep heeft een specifieke lichaamsbouw, we passen deze toe op onze patronen. We halen ook inspiratie bij grote en kleine kinderkledingmerken en zoomen in op een volledige productiecyclus.
De opleiding voorziet ook in een rondleiding bij een ontwerper, in een atelier of bij een merk en we brengen ook een bezoek aan een stoffenbeurs.'

Campus Metropool is het kloppend hart van al onze mode-opleidingen met o.a. basis kleding, handtassen ontwerpen en vervaardigen in stof, image transfers op textiel en retouches.

mode-opleidingen in Antwerpen

 

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Boekhouder worden. Iets voor jou?

Heb je onderstaande vaardigheden? Dan is het beroep van boekhouder wellicht iets voor jou.

  • Cijfermatig en analytisch sterk: je weet details en hoofdzaken goed te scheiden
  • Nauwkeurig en betrouwbaar: ondernemers gaan ervan uit dat jij met de juiste cijfers komt en tactvol omgaat met hun vertrouwelijke gegevens
  • Communicatief: je kan ingewikkelde materie helder uitleggen aan elke klant, of het nu een ervaren financieel directeur is of de bakker op de hoek
  • Flexibel: je werkt net zo makkelijk zelfstandig als in teamverband
  • Creatief: in de meest onverwachte situaties word je om een oplossing gevraagd, dus moet je snel kunnen denken en beslissen

 

Als boekhouder heb je een belangrijke maatschappelijke rol, je bent de steun en toeverlaat van de ondernemer als die vragen heeft over bijvoorbeeld de financiën of de administratie. 
Boekhouder is dan ook een erkend beroep, gebonden aan regels, waarover de beroepsvereniging BIBF waakt.

opleiding boekhouder

De opleiding Boekhouder bij Syntra-AB is een gespecialiseerde en kwaliteitsvolle opleiding die alle aspecten behandelt die je moet beheersen om het beroep te kunnen uitoefenen volgens de wetgeving en de voorschriften van die beroepsvereniging. 

De basis van deze opleiding bestaat uit 3 vakken:

  • algemeen boekhouden
  • vennootschapsboekhouden
  • fiscaliteit (btw, personen- en vennootschapsbelasting)

 

Naast een avondopleiding, kan je bij Syntra AB ook terecht voor een voltijdse dagopleiding. Hier kan je het diploma Boekhouder in één jaar tijd behalen.

Ook afgestudeerde boekhouders kunnen bij Syntra AB terecht voor de permanente bijscholing opgelegd door het BIBF.


Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Informatica belangrijk voor administratief bediende

Als administratief bediende ben je binnen de bedrijfswereld de ondersteunende kracht in het bedrijf. Je handelt de briefwisseling af, voert de communicatie met alle medewerkers, klanten en leveranciers, stelt rapporten op en maakt mooie presentaties.

Een degelijke kennis informatica is hierbij dan ook niet weg te denken.

Onze docent  Phil Peeters kiest dan ook voor praktische en afwisselende informaticalessen.“Ik probeer op een leuke en interactieve manier de leerstof  over te brengen aan de studenten.Vanaf de eerste lesdag gaan we aan de slag in de ‘Cloud’. Teamwork staat hier centraal. We verdiepen ons in groepsopdrachten en presenteren deze aan de studenten. We verdiepen ons in de Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, …) en ook de sociale media als Facebook en Twitter komen uitgebreid aan bod.”

En die aanpak werkt; het afgelopen cursusjaar waren we dan ook zeer verheugd dat een groot aantal van onze studenten tijdens hun praktijkstage al een werkaanbieding kregen!

Wil je meer info? 

Administratief bediende

meertaligadministratief bediende (voltijdse-dagopleiding) 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Een goede work-life balans is belangrijk: de 10 beste beroepen

Heb je soms ook het gevoel dat je moet kiezen tussen de professionele carrière of je privéleven?  Wel, je bent niet de enige. De Amerikaanse jobsite Glassdoor ging daarom op zoek naar de 10 jobs met een goede verdeling van werk en privé. Work-life balans blijft namelijk een zeer belangrijke factor voor de motivatie van werknemers. Zo zouden gelukkige medewerkers meer tevreden zijn over hun job, meer gemotiveerd en productiever zijn.

Top 10 beroepen met goede balans work-life: 

 

1.

Datawetenschapper

2.

SEO specialist

3.

Reisleider

4.

Badmeester

5.

Social media manager

6.

Groep fitness instructeur

7.

User experience designer

8.

Bedrijfscommunicatie

9.

Brandweerman

10.

Aandelenhandelaar

bron: vacature.com

 

Ben je helemaal overtuigd om je carrière een wending te geven om zo meer balans te vinden tussen werk en privé? Kijk dan zeker eens naar onze opleidingen. 

Zo kan je je bij ons helemaal bekwamen in het vak van SEO-specialist (plaats 2) met officiële Google-opleidingen of leer je alles over het managen van social media (plaats 5) in de cursus social media consultant. Of wat dacht je van een uitdagende functie als User Experience designer (7)? 

Lijkt fitness-instructeur (6 je wel wat ? Volg dan onze initiator en instructeursopleidingen! 

 

 

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Competentieportfolio Vlaamse ondernemers.

Welke vaardigheden en competenties heeft een zelfstandige ondernemer nodig om een duurzame ondernemersloopbaan uit te bouwen?

De SERV, Sociaal-economische Raad van Vlaanderen, maakt een 3-jaarlijkse analyse en onderzoekt specifieke kenmerken inzake opleidingsniveau, bijscholing, leermogelijkheden, technische en managementcompetenties bij een representatief staal van zelfstandige ondernemers.
Vervolgens worden deze resultaten gekoppeld aan indicatoren van een duurzame ondernemersloopbaan zoals een grotere groei, financieel-economische perspectieven, motivatie, tevredenheid, zichzelf in staat achten het huidig werk te doen tot aan het pensioen.

> volledig rapport competentieporfolio van de Vlaamse ondernemer 

Voor Syntra AB (her)bevestigt dit onderzoek de specifieke comptetentiezwaktes en noden van de huidige generatie zelfstandige ondernemers, in het bijzonder van bepaalde aandachtsgroepen zoals vrouwen, starters, sectoren. Zo hebben starters en vrouwelijke ondernemers relatief een hoger basisopleidingsniveau, maar kunnen ze extra ondersteuning gebruiken in technische en managementcompetenties. 

Inzake vaktechnische aspecten ervaart bijna de helft van de alle ondervraagden een tekort, inzake management en bedrijfsbeheer is de situatie nog erger.
Minder dan 1 op de 4 ondernemers (22,2%) voelt zich in alle omstandigheden voldoende opgeleid voor het beheer en management van zijn bedrijf. De helft (49,7%) ervaart een beperkt deficit op dit vlak. Voor meer dan een kwart van de ondernemers (28,1%) is er sprake van een ernstig managementcompetentiedeficit.

Syntra is een belangrijke partner in de ondersteuning aan de ondernemer door een aanbod op maat aan te bieden dat inspeelt op zowel technische als managementcompetenties.

managementskills

Er blijkt een duidelijke samenhang te zijn tussen de competentieportfolio van de zelfstandige ondernemer, en de duurzaamheid van zijn of haar ondernemersloopbaan. Of simpel gezegd, ondernemers die minder opgeleid zijn of weinig bijscholing volgen en een tekort ervaren in technische en managementcompetenties, zijn minder gemotiveerd en tevreden over de keuze voor het zelfstandig ondernemerschap en hun inkomen.

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven