Berichten in oktober 2015

Maak je tuin winterklaar.

De herfstvakantie is voor velen een goede moment om in de tuin te werken. 

Onze docenten uit de sector groen geven 5 tips om je tuin klaar te maken voor de winter.

 1. Verlucht je gazon met een prikker, zeker na enkele natte maanden.
  Verwijder afgevallen bladeren van het gazon.

 2. Winterharde planten zijn bestand tegen vorst, toch is het aan te raden een laagje compost tussen de planten te leggen.
  Winterharde planten in pot breng je samen op een beschutte plaats en je bedekt de potten met bladeren of stro.

 3. Half winterharde planten hebben al meer bescherming nodig zoals wortels bedekken met aarde, dennengroen of stro bovenop de planten leggen, planten omwikkelen met een rietmat.

 4. Rozen moet je15 tot 20 centimeter aanaarden. Het oculatiepunt, waar de plant is geënt, moet minstens 5cm onder de aarde zitten.

 5. Verwijder de losse schors van fruitbomen met een stalen borstel. Onder de losse vellen overwintert anders het ongedierte. 

 

maak je tuin winterklaar

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

'Verkopen' kan je leren

Is verkopen een van je hoofdtaken in je job, maar merk je dat je moeite hebt om overtuigend over te komen zonder ‘pushy’ te zijn of heb je last om de deals rond te krijgen?

Nochtans zijn sales zeer belangrijk voor je bedrijf. Elke business heeft klanten nodig en dus is het commerciële stuk hetgene dat het verschil maakt tussen een renderend bedrijf of een faillissement.Verkopen is een vak, dat je al doende kan leren. Zo is structuur in je verkoopsgesprek cruciaal en scoor je beter als je snel aanvoelt welk vlees je in de kuip hebt. 

We geven alvast enkele tips weg om zelfverzekerder over te komen.

 1. Het is een win-win situatie

Vergelijk je product met een medicijn voor een levensbedreigende ziekte. Je product werkt én de klant heeft er alle baat bij om dit  te kopen en te gebruiken. Het zou een schande zijn als jij je product niet aan je klanten aanbiedt

 2. Geef je prijzen niet te snel vrij

Als je de prijs zegt, voordat je prospect de waarde van je product kent is de kans heel groot dat hij dit  te duur zal vinden. Als je echter afwacht tot  de potentiële klant inziet welke voordelen hij uit het gebruik van jouw product kan halen, wordt de prijs een heel ander verhaal.

Maar wat antwoord ik dan als de prospect vraagt naar mijn prijzen?

Er zijn potentiële klanten die voor aanvang van het gesprek al willen polsen naar je prijzen. Probeer de vraag te omzeilen door hem of haar duidelijk te maken dat de bedoeling van het gesprek is om uit te zoeken of jouw product is wat zij zoeken.

3. benadruk dat je niet koste wat kost wil verkopen

Net zoals hierboven, geef aan je prospect aan dat je een verkennend gesprek wil houden om te bepalen of je product past bij hun noden. Dit is een geweldige manier om te verkopen zonder te verkopen.

De potentiële klant voelt zich op zijn gemak, je hebt hem namelijk verzekerd dat je hen enkel een aanbod zal doen als je echt overtuigd bent dat jij kan helpen.

 4. Luister naar je klant

Goede verkoper zijn goede luisteraars. Heb interesse in de verzuchtingen van je prospect en stel de juiste vragen. Je potentiële klant zal zo meer vertellen aan je dan hij/zij eigenlijk van plan was.  Verkopers die dit echt goed onder de knie hebben, zullen merken dat de prospecten zelf al zullen vertellen waarmee jij hen kan helpen.

 

In ons aanbod vind je enkele interessante korte opleidingen waarmee je je verkoopstechnieken verder kan bijschaven. Onder de cluster Masterclass in commerciële vaardigheden bieden wij onder andere opleidingen aan rond onderhandelen, gedragsstijl van de klant en structuur van je verkoopsgesprek.

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

De basisbehoeften (instincten) van honden.

Honden, deze populaire viervoeters zijn voor velen onder ons trouwe huisgenoten.
Wil je graag meer weten over honden? Leuke weetjes, tips, of gewoon fijne dingen om samen met je hond te beleven?
Check dan de blog Hondenleven van docente Krisje Moens, die lesgeeft in de opleiding Hondeninstructeur.

Hierbij alvast een stukje over de basisbehoeften van de hond.
Een hondeneigenaar die zijn hond goed wil opvoeden, kan beter weten welke driften honden drijven.

 1. Voeding (lichamelijke behoefte)
  Elke hond heeft voeding en water nodig om te overleven.

 2. Instincten
  Het gedrag van de hond wordt bepaald door instinct, zoals de drift om zich voort te planten en te jagen. Voldoende beweging, fysieke en mentale stimuli zijn primaire behoeften voor de hond.

 3. De behoefte aan veiligheid en zekerheid
  De baas (de leider van de roedel) dient de hond een veilig gevoel te bezorgen. Wie rust en zekerheid uitstraalt, is goed op weg om door honden als natuurlijke meerdere gezien te worden.

   
 4. Comfort & rust
  Geef je hond een comfortabele plek waar hij ongestoord kan rusten. Comfort betekent ook dat de hond 3 à 4 keer per week zijn behoeften kan doen.

 5. Sociaal contact
  Honden zijn sociale dieren.  Samen dingen doen met je hond (wandelen, spelen, trainen…) is essentieel voor een goede relatie tussen jou en je hond.
  Stel je hond ook bloot aan zoveel mogelijk prikkels in zijn puppyjaren (contact met andere honden, mee in de auto, …). Het resultaat is een sociale hond waar je veel plezier aan kan beleven. 


Hondenopleidingen bij Syntra-AB:

 

hond africhten

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Interviewtechnieken

Interviewen is een vaardigheid die vaak wordt onderschat. De juiste vragen op het juiste moment stellen, daar gaat het om.
Hiervoor moet je eerst goed luisteren naar wat er gezegd én ook naar wat er niet gezegd wordt.

In vier avondsessies behandelen we alle aspecten van een goed interview. Van voorbereiding tot uitwerking.
De technieken, de kneepjes maar ook de deontologie komen aan bod. Het hele pakket zet je aardig op weg naar een perfecte toepassing van het interview, wellicht het meest gebruikte journalistieke hulpmiddel.  

Om jullie een duwtje in de juiste richting te geven, hierbij alvast 4 tips die helpen om een professioneel interview af te nemen. 

1. vraag om duidelijke uitleg.
Mensen vertellen vanuit hun eigen standpunt of ervaringen en met voorkennis over bepaalde zaken. Daardoor kunnen antwoorden soms vaag of onduidelijk lijken voor jou. Wees niet bang om duiding te vragen. Hierdoor toon je interesse en dat vindt je gast zonder twijfel fijn. 

2. vraag om voorbeelden.
Voorbeelden zorgen voor een persoonlijke toets en geven een meerwaarde aan je interview. 

3. vis naar het hele verhaal.
Wees kritisch en vraag door, één van de belangrijkste interviewtechnieken die je nooit uit het oog mag verliezen. 

4. toon waardering en begrip.
Om een interview te geven moet je jezelf op je gemak voelen en je openstellen. Dat gaat gemakkelijker bij mensen die je sympathiek vindt en die respect tonen voor je verhaal. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Tournée digitale - gratis infosessie in Mechelen.

Belgische KMO’s benutten te weinig de groeikansen die het internet biedt.
Op initiatief van minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo wordt Tournée Digitale opgestart: praktische opleidingen in heel België waar KMO’s digitale vaardigheden aanleren om zo sneller te kunnen groeien.
Google, Syntra, Voka en Unizo zetten mee hun schouders onder dit project en lanceren het programma Google Groeimotor. 

Het programma “Google Groeimotor” biedt een praktische en laagdrempelige oplossing voor KMO’s en zelfstandigen. Tijdens de opleiding worden de nodige digitale vaardigheden bijgebracht zodat bedrijven hun eerste stappen naar digitalisering kunnen zetten: van het optimaal opbouwen en beheren van een website, over strategieën om via het internet meer klanten te werven, tot hoe digitale tools ook de samenwerking binnen de KMO en met partners kunnen bevorderen.

Wil je kennismaken met online ondernemen?

Google Groeimotor wordt georganiseerd in steden in heel België in 2015 en 2016Hier vind je de data en locaties.

In onze regio vindt er vanavond, donderdag 29 oktober 2015 van 19-21 uur, een infosessie plaats in het congrescentrum Lamot in Mechelen
Deelname is gratis maar gelieve je vooraf te registreren.

google gratis trainingen

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven