Berichten in november 2015

Duaal leren is de toekomst.

Duaal leren of werkplekleren werkt.
Het systeem bij uitstek van werkplekleren is de leertijd waarbij jongeren het vak leren gedurende 4 dagen/week op de werkvloer, aangevuld met 1 dag lesvolgen bij Syntra. 

leercontract

De overheid wil, onder initiatief van de ministers Crevits (Onderwijs) en Muyters (Economie) meer inzetten op werkplekleren, als volwaardig alternatief voor de klassieke schoolbanken.
SYNTRA Vlaanderen kreeg in de conceptnota bis van de Vlaamse Regering de regierol over de werkcomponent in het nieuwe duaal leren toegewezen.
Een essentiële rol, want beleidsmatig en maatschappelijk moet duaal leren als gelijkwaardig worden beschouwd met alle andere vormen van secundair onderwijs.

De voordelen van duaal leren of werkplekleren.

  • jongeren verwerven zowel technische als sociale competenties
  • duaal leren zorgt voor een betere afstemming van de competenties tussen onderwijs en arbeidsmarkt
  • duaal leren zorgt voor meer gekwalificeerde jongeren en minder (jeugd)werkloosheid.


Nele De Mol, hoofd van de Strategische Beleidscel van SYNTRA Vlaanderen, houdt een warm pleidooi rond “Duaal leren is de toekomst. Een kijk op het leren in de toekomst, op en naast de werkvloer. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Opleiding Drupal 8.

Vorige week vond de langverwachte release plaats van Drupal 8, het bekende (Web) Content Management System, plaats.
Wil je ontdekken wat Drupal 8 kan betekenen voor jou of je bedrijf? Schrijf je dan in voor de boeiende opleiding die Syntra AB voorziet, start 16 februari 2016.

De nieuwe programmatie voorjaarsaanbod 2016 komt online op vrijdag 4 december.
Voor deze web-gerelateerde informatica opleidingen kan je je nu reeds inschrijven:

  • Wordpress gevorderden
    Werken met (eigen) thema's, integratie van email en social media, beveiliging en backup en meer...

opleiiding Drupal 8

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Deze vragen stellen jullie het vaakst aan ons Klantencentrum

De medewerkers van het klantencentrum beantwoorden al jullie vragen rond onze opleidingen zowel telefonisch als via mail. Op onze website vind je een overzicht van veelgestelde vragen.

We zetten alvast de vijf populairste vragen op een rijtje, mét antwoord natuurlijk!


1. Ik ben ingeschreven voor een opleiding en (mijn werkgever) wil graag betalen via de KMO-portefeuille. Hoe doe ik dit?

De KMO-portefeuille is een subsidie van het Agentschap Ondernemen. Ondernemers die opleidingen volgen of medewerkers opleidingen laten volgen kunnen hiermee 50% besparen op het inschrijvingsgeld. De aanvraag voor deze subsidie gebeurt via een externe wizard op de website van de KMO-portefeuille

Daar registreer je als gebruiker en dien je een projectaanvraag in, deze aanvraag komt bij ons terecht en wij keuren deze goed. Je stort de helft van het projectbedrag in de 'portefeuille', de overheid past de overige 50% bij en de betaling wordt doorgestuurd naar Syntra-AB. 

Belangrijke informatie :

  • Je kan een projectaanvraag indienen tot ten laatste 2 weken na de start van je opleiding. Wees dus op tijd, laattijdige aanvragen worden sowieso afgekeurd.
  • Je kan enkele een subsidie aanvragen voor het inschrijvingsgeld van je opleiding exclusief btw. Grondstoffen, materiaal, handboeken en btw betaal je rechtstreeks aan Syntra-AB.
  • Het minimale projectbedrag per aanvraag is 100 euro. Het is niet mogelijk om de kosten van verschillende opleidingen samen te brengen in 1 aanvraag. 

 

 Heb je vragen over de procedure? Je kan hiervoor terecht op het gratis nummer 1700 (Vlaamse infolijn) of check de uitgebreide faq op de site van KMO portefeuille.

 

2. Ik heb me via jullie website ingeschreven voor een opleiding, maar heb nog geen bevestiging gekregen?

Je inschrijving wordt zo snel mogelijk verwerkt door onze medewerkers. De algemene regel is dat je zonder tegenbericht op de verwachte startdatum naar de campus gaat om de les bij te wonen. In de meeste gevallen ontvang je van een van onze campusmedewerkers nog een mailtje enkele dagen voor de start van de opleiding, waarin alle afspraken (uren, locatie en mee te brengen materiaal) nogmaals herhaald worden. 

De kans bestaat dat een opleiding niet kan opstarten omdat we te weinig cursisten hebben of om andere onverwachte redenen. Bij lange opleidingen proberen we dit zeker een week op voorhand mee te delen, voor de korte opleidingen wachten we iets langer af en doen we ons uiterste best om 2 dagen op voorhand onze beslissing te communiceren.

Ben je ingeschreven voor een opleiding, maar heb je nog geen factuur ontvangen?

Dit kan, bij een lange opleiding duurt het een drietal weken na je inschrijving voor je een verzoek tot betaling ontvangt. Bij korte opleidingen wachten we met het opmaken van het verzoek tot betaling tot we zeker zijn dat de opleiding opstart. We versturen al onze facturen via de post. Je kan betalen per overschrijving, maar ook cash of met bancontact aan de balie van de campus.

 

3. Ik heb mijn opleiding geannuleerd en krijg toch nog een factuur van Syntra?

Als je je inschrijving annuleert, rekenen we steeds administratieve kosten aan. Het bedrag hangt af van het soort cursus en het tijdstip van annulatie. Meer info hierover vind je in onze algemene voorwaarden

Ontving je nog geen verzoek tot betaling? Dan verwerken we je annulering en sturen we je enkel een factuur voor de administratieve kosten.

Hebben we voor je inschrijving al een verzoek tot betaling opgemaakt, dan ontvang je van ons een creditnota en een nieuwe factuur voor de administratieve kosten. 

Heb je de opleiding al betaald, dan crediteren we het bedrag en maken we een nieuwe factuur op voor de administratiekosten. We storten dan het reeds betaalde inschrijvingsgeld terug min de administratieve kosten. 

Belangrijk! 

Om een terugbetaling te kunnen uitvoeren hebben we een correct rekeningnummer nodig. Je neemt hiervoor best contact op met de campus. 

 

4. In juni kreeg ik te horen dat ik slaagde voor mijn opleiding, maar ik wacht nog steeds op mijn getuigschrift/diploma.

Na je examens en eindproef sturen wij je resultaten door naar Syntra Vlaanderen. Zij zijn verantwoordelijk voor het opmaken van de getuigschriften en diploma's en verwerken deze zo snel mogelijk. 

Zodra we je officiële getuigschrift van Syntra Vlaanderen hebben, nemen we contact met je op en kan je dit komen ophalen. Vergeet zeker je identiteitskaart niet! Het is voor de campussen onmogelijk om in te schatten welke getuigschriften we wanneer zullen ontvangen.

Lukt het niet om zelf langs te komen op de campus? Dan kan je ook iemand jouw getuigschrift laten ophalen met een volmacht. Gezien dit officiële documenten zijn, versturen we geen diploma's of getuigschriften per post. 

 

5. Ik wil mezelf of enkele medewerkers inschrijven via het web en mijn werkgever betaalt de opleiding. Bij de laatste stap in de wizard krijg ik de foutmelding dat er geen geldig ondernemingsnummer is.

Je dient hiervoor terug te gaan naar de stap 'facturatie'. Daar kan je kiezen wie je opleiding betaalt (jijzelf of je bedrijf). 

Betaalt je bedrijf de opleiding dan dien je een btw- of ondernemingsnummer in te geven. Als je dit invult druk je op de knop 'opzoeken'. Via een databank zoekt de wizard de bedrijfsgegevens op. Zijn deze gegevens correct? Dan kan je naar de volgende stap gaan om de inschrijving te voltooien.

Vindt de wizard je bedrijf niet terug in de databank? Geen probleem, je krijgt de kans om je bedrijfsgegevens zelf in te vullen en door te gaan naar de volgende stap. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Bezoek ons op de VOV-beurs, stand nr. 56.

Morgen 24 november ontvangen we jullie graag op de VOV-beurs.
Je vindt ons op de stand van SYNTRA Bedrijfstrainingen, standnummer 56. Kom langs in onze gesprekshoek, we informeren je graag over onze opleidingen in personeelsmanagement. Bovendien kan je er een opleidingscheque ter waarde van € 100 winnen.

vov beurs

Op deze 17de VOV-beurs kunnen alle professionals die actief zijn in opleiding & ontwikkeling, vorming en HRM kennis maken met de opleidingsmarkt en naar hartenlust netwerken.

Maak je keuze uit 89 presentatiesessies, vergaar informatie in 150 gesprekshoeken, neus in vakliteratuur in de beursbibliotheek en netwerk met
meer dan 2300 collega’s… dat alles op één dag.

Ben je actief in Human Resources?

Dan heb je uiteenlopende verantwoordelijkheden. Niet alleen sta je in voor het coachen van werknemers, ook recruitment en het uitstippelen van een effectief HR-beleid behoren tot jouw takenpakket.
Scherp je interview skills aan met een praktijkgerichte training. Of volg een opleiding om je kennis van het sociaal recht uit te diepen.

Ga naar de opleidingen in Human Resources

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

E-mail marketing: zorg dat klanten je e-mails lezen!

Goed opgestelde e-mails zorgen al jaren voor een directe lijn met bestaande klanten en prospecten. Dit zal ook in de toekomst niet snel veranderen.

Wat wel evolueert zijn de toestellen waar we die mails op lezen. Zo checken veel mensen hun mails op een tablet of smartphone en komen er ook steeds meer mails in hun inbox terecht.  Je zal er dus voor moeten zorgen dat je klant of prospect  jouw mails wil openen en ze niet meteen naar de prullenbak verwijst.

Hoe worden e-mails gelezen?  

1. De inbox

We hebben er net geen 3 seconden voor nodig om te beslissen of een mailtje meer aandacht krijgt. Kies daarom voor je eigen naam als afzender, en geen info@-adres. Hou je onderwerp kort en bondig, 3 seconden zijn rap om.

2. Het leesvenster

Het leesoppervlak evolueert. Waar we vroeger nog een volledig computerscherm gebruikten om mails te lezen nemen we vandaag de dag steeds vaker onze gsm en smartphone. Dit betekent dus een kleiner leesvenster. Zorg ervoor dat je belangrijkste inhoud bovenaan je mail staat, zodat je lezer al snel ziet waarover het gaat. (Organiseer je een wedstrijd, wacht dan niet tot je laatste zin om aan te geven dat er iets te winnen valt.) Geblokkeerde afbeeldingen schrikken lezers ook af, vermijd deze dus!

3.De mail zelf

Wie uiteindelijk beslist om de mail echt te lezen, besteedt daar gemiddeld 20 seconden aan. Zorg er dus voor dat je lezer in 20 seconden alle belangrijke informatie meekrijgt.  Zet je call-to-action bovenaan je mail en werk met links. Een mail met een mooie foto kan er heel leuk uitzien, maar als mensen eerst moeten scrollen voor ze weten waar het over gaat, halen ze het einde van je mail niet.

Meer weten over de perfecte e-marketingstrategie?  In onze opleiding E-marketing: van commerciële website naar sociale media behandelen we de belangrijkste aspecten van e-marketing, het is natuurlijk meer dan e-mailings. Zo reiken we je ook tools aan om je vindbaarheid online op te krikken en leren we je adverteren op het web. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven