Berichten in januari 2016

Volg een erkende vastgoedopleiding bij Syntra-AB

Ben je actief in de vastgoedwereld en zoek je enkele gepaste bijscholingen om up to date te blijven met de trends in de sector? Heuglijk nieuws, want Syntra-AB heeft als eerste Syntra-koepel korte opleidingen die het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) erkent als permanente vorming.

Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt!


Syndicus

Deze korte opleiding is geschikt voor mensen uit de vastgoedsector die zich willen verdiepen in het beroep van syndicus. Dit vak kent een steile opmars binnen de vastgoedsector. 

In tien lessen krijg je een beknopt overzicht van wat de syndicus juist doet. De docent is een ervaren rot in het vak. De cursus is zeer praktijkgericht en verwijst naar situaties warmee een sydicus geregeld in aanraking komt. Je krijgt ook een volledige analyse van de nieuwe wet op de mede-eigendom met toepassingen in de praktijk.

De opleiding is als bijscholing ideaal om je te verdiepen in het beroep.

Basis vastgoedfotografie

U krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken! Ook bij het in beeld brengen van een woning of bouwgrond geldt deze regel. Nog te vaak zien we in folders en kranten voorbeelden van mooie panden die op een onaantrekkelijke wijze in beeld gebracht zijn.

Nochtans kunt u met enkele eenvoudige basistechnieken reeds prachtige resultaten bereiken. Na deze opleiding kent u de basisregels en tips en tricks van de vastgoedfotografie. 

Schattingen

Een correcte (snel)schatting kunnen maken, is een must voor elke vastgoedmakelaar. Wat is het verschil tussen een snelschatting en een gewone schatting? We bespreken in deze opleiding de berekeningsmethode om snel een indicatieve waardebepaling van een woning (huis, appartement, villa) te krijgen.

Vastgoedfinanciering

In de vastgoedwereld draait het om risicomanagement en rendement. De moderne vastgoedprofessional moet over behoorlijk wat kennis van financieringsvraagstukken en rekenmethodieken beschikken.

Wil je beter in staat zijn om strategische en financiële vastgoedbeslissingen te nemen? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Fiscale aandachtspunten voor uw klant bij verkoop van vastgoed

Het profiel van de vastgoedmakelaar is de laatste jaren geëvolueerd naar een adviserende functie. Bij de verkoop van onroerend goed wil de klant immers zo goed mogelijk begeleid worden in het kluwen van contracten, financiering en de volledige afhandeling van de verkoop.

Omdat het informeren van klanten ruim gaat, is de opleiding "Consultative Selling" ontwikkeld. Daarin wordt de waarde van het adviserend verkopen toegelicht. Een van de aspecten daarin zijn de fiscale aandachtspunten. Het hoeft niet gezegd dat fiscale maatregelen soms voor wrange gevoelens kunnen zorgen als blijkt dat na de verkoop van een onroerend goed nog een aantal zaken op de koper afkomen. Daar is het precies waar je ook al de juiste insteek kan geven, en je klanten beter kan informeren. Fiscaliteit komt immers om elke hoek wel eens kijken...

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Voeding en gezondheid.

Er is veel te vertellen over onze voeding en de invloed ervan op onze gezondheid.

  • Wat maakt voeding gezond?
  • Waar moet je op letten bij aankoop en bereiding?
  • Kan voeding een verschil maken bij gezondheidsproblemen?
  • Welke voeding moet je aanraden of gebruiken als je immuniteit in het gedrang komt of als je vaak last hebt van ontstekingen?
  • Wat te doen bij vermoeidheid of depressie?
  • Of als je je lichaam wil ontgiften of bij overgewicht?
  • Wat is een voedselallergie of intolerantie?
  • Hoe kan je met voeding sportprestaties verbeteren?
  • Welke natuurlijke zoetstoffen zijn goede vervangers voor geraffineerde suiker?

 

gezonde voeding


De term 'gezonde voeding' en de zogenaamde powerfoods zijn marketingtermen om de consument te verleiden.
In onze cursussen laten we deze verhalen voor wat ze zijn en vertellen specialisten wat je echt moet weten over voeding op basis van onderbouwd onderzoek.
Als kok, diëtist, gezondheidscoach, voedingsdeskundige, restaurateur, trainer of sportverzorger krijg je antwoorden op bovenstaande vragen en weet je welke voeding je moet adviseren in functie van de doelgroep en de doelstelling die je wil realiseren.

Februari 2016

 Voedingsadvies per doelgroep - start 24/2 campus Leuven

April 2016

Sportvoeding - start 11/4 campus Kempen

Allergie, intolereantie, overgevoeligheid: een weg door de doolhof van gezonde voeding - start 21/4 campus Mechelen

Mei 2016

Gezond zoet - start 23/5 campus Mechelen

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Wordt Annick Brems onderneemster van het jaar?

Elk jaar belonen Markant vzw en UNIZO vrouwelijk ondernemerstalent met de WOMED Award. Vorig jaar ging de prijs naar Gratienne Sioncke, eigenaar van BORGinsole. Annick Brems, cursiste bij Syntra-AB, is dit jaar een van de drie finalistes. Met ‘kinderopvang in je buurt’ biedt ze kinderopvang aan met flexibele openingsuren in en rond Mechelen.  

Tien jaar geleden startte Annick met de overname van één kinderdagverblijf. Ondertussen telt haar zaak kinderopvang in je buurt tien vestigingen in het Mechelse met een totale capaciteit van 278 kindjes. Annick stelt 34 mensen te werk.

Flexibiliteit voor de ouders is een van de belangrijkste troeven van Kinderopvang in je buurt. De kinderdagverblijven hebben zeer ruime openingsuren (6u30 - 20u) om er voor te zorgen dat ouders hun kindjes zonder stress en haast kunnen afzetten en komen ophalen voor en na het werk. In 2016 staan er nog aanzienlijke uitbreidingen voor kinderopvang in je buurt op het programma. Zo komen er al zeker 2 nieuwe kinderdagverblijven bij, waaronder eentje in het vernieuwde stadion van voetbalclub KV Mechelen. 

Om steeds op de hoogte te blijven volgde Annick afgelopen jaar bij Syntra-AB de opleiding ‘organisatorisch beheer in de kinderopvang’.“Ik vind bij Syntra steeds concrete en zinvolle opleidingen, en was ook dit keer zeer tevreden. De docent bezorgde ons een perfecte mix van theorie en praktijk.”

Op 8 maart 2016 maken Markant vzw en UNIZO de winnares bekend. Stemmen op Annick kan tot 4 februari! 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

"Ik heb mijn passie gevonden als kapster"

Na enkele jaren als verkoopster in winkels besloot Sonne Neyens dat ze iets miste in haar job. Ze ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en begon aan een kappersopleiding bij Syntra AB.  Zes maanden na de start van haar opleiding is Sonne overtuigd dat ze haar nieuwe passie gevonden heeft en probeert ze om buiten de lessen zoveel mogelijk ervaring als kapper op te doen. Het leverde haar zelfs al een job op!


"Ik voel eindelijk dat ik mijn passie gevonden heb. Er is niets dat ik liever doe dan haren knippen, opsteken en stylen"

Afgestudeerd als beeldend kunstenaar en goudsmid, ging Sonne op zoek naar werk. Al snel belandde ze in de verkoop, een job die ze graag deed, maar waar ze na een paar jaar toch wat op uitgekeken bleek. “Klanten  adviseren, begeleiden en tevreden stellen vond ik zeer leuk. Toch ontbrak er iets, ik miste het creatieve.  Zo kwam ik tot het besef dat ik een nieuwe uitdaging nodig had dus heb ik het roer volledig omgegooid. Als kind knipte ik al het haar van mijn poppen en ook als tiener heb ik altijd zelf mijn haar geknipt, dat in combinatie met mijn interesse in styling, mode en juwelen leidden me naar een avondopleiding kapper.” En dat bleek de goede keuze.

Sonne Neyens

Sonne ontdekte al snel dat haar passie ligt bij vintage en retro kapsels. Onder haar ‘artiestennaam’ Siouxsie Blue, werkt ze aan een carrière als hairstylist. “Ik heb een flyer gemaakt om modellen te zoeken voor de praktijklessen en om zelf opdrachten te vinden”, vertelt ze. “Het is niet gemakkelijk om telkens nieuwe modellen te vinden, want ondertussen heb ik de mensen in mijn vriendenkring allemaal al geknipt”, lacht ze. Ze verspreidde de flyer op school, trok er ook mee langs winkels en deelde hem uit in winkelstraten in Antwerpen. En met succes, want ze kreeg al heel wat reactie op haar oproep. 

      

Haar ondernemingszin leverde haar ook al heel wat leuke opdrachten op. “Ik heb al hairstyling mogen doen voor fotoshoots en een kortfilm, werkte mee aan een burlesqueshow van Jingle Boobs en tijdens de feestdagen stond ik in Maison Retro, een retro boetiek, waar ik vintage feestkapsels verzorgde.”

En daar stopte het niet, Sonne versierde een stage bij Chaplins Salon en Barbershop onder leiding van Rinni Schrauwen. “Ik heb ondertussen ook het leuke nieuws gekregen dat ik daar deeltijds als kapper mag starten”, klinkt het trots. “Het zou leuk zijn om deze job en de opleiding te blijven combineren met freelance werk voor films, evenementen en fotoshoots”, vertelt ze. “Ik voel eindelijk dat ik mijn passie gevonden heb als kapster! Er is niets dat ik liever doe dan haren knippen, opsteken en stylen.” Het gaat Sonne dus zeker voor de wind!

Wie graag zelfs eens model wil zitten voor Sonne vindt haar contactgegevens op onderstaande flyer!

Flyer Sonne Neyens 'Siouxsie Blue'

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Docenten met een hart voor dieren

Je specialiseren in dierengedrag of -verzorging is een boeiende onderneming. Werken met je favoriete viervoeters vereist ook een ernstige en professionele kennis van zaken. Bij Syntra AB ben je hiervoor aan het juiste adres. Ons docententeam bestaat uit vakexperts met heel wat ervaring in het werkveld. We zetten er enkele voor jou op een rijtje:

Karin Weuts

Erkend kattengedragstherapeut en zaakvoerder van PurrFectDesign, een speciaalzaak met onder andere design krabpalen, moderne kattenbakken, stijlvolle ligplaatsen en voerbakken tot orthopedische kussens, ergonomische tuigen en hondenjassen op maat.


Geeft opleidingen rond kattengedrag en kattentaal en uitbater van een honden- en kattenpension.

 

Rony Demunter

Zaakvoerder trimsalon Foliny en internationale hondenkennel Fox- en Lakeland Terriërs.

Winnaar van talloze internationale prijzen op trimwedstrijden en allround jurylid, erkend door "The European Grooming Association".

Geeft les in de opleiding hondentrimmer.

 

Sven Vandriessche

internationaal trainer en wereldrecordhouder Dog Frisbee

Zaakvoerder Wet Tails

Geeft onder andere opleidingen rond hondenmassage.

 

Krisje Moens

hondengedragscoach en dogwalker

gediplomeerd hondeninstructeur.

 

Femke Vermeulen

Zaakvoerder Bernerhofje, fokker Berner Sennen, hondenpension en trimsalon.

gediplomeerd hondengedragstherapeute (Martin Gaus Academie)

 

Veerle Goudenhooft

Gedragstherapeute voor hond, kat en paard

Wim Gabriëls

Hoefsmid

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven