Berichten in februari 2016

Zit je online marketingmix goed?

Vandaag de dag kan je als KMO of zelfstandige niet meer zonder het web
Straal je online dezelfde professionaliteit uit als offline? Gebruik je de gepaste marketingkanalen.
Onze hands-on trainingen, gegeven door vakexperten, geven jou concrete inzichten om je digitale marketing naar een hoger niveau te tillen. 

Wordpress

Zorg dat je website top is en start heel eenvoudig met online verkoop. Het kan allemaal met Wordpress. WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je eenvoudig een website kan maken en onderhouden, zonder dat je technische kennis nodig hebt. Wordpress is gratis en beschikt over vele plug-ins en thema's om je website beter te maken. Er is een basiscursus en een cursus voor gevorderden.
Nieuw in ons aanbod is de opleiding 
Wordpress Woocommerce: het digitale platform dat website met webshop combineert. Alles komt vanuit één gebruikersvriendelijk systeem en contentbeheer is makkelijk. Je kan een plug-in tool gebruiken om je content te optimaliseren en je vindbaarheid te vergroten (SEO - Search Engine Optimalisation).

Social media

Social media zijn een belangrijk kanaal in je online marketingmix. Leer de basisbegrippen tijdens onze korte training Correct omgaan met sociale media. Social media zijn niet belangrijk om voeling te houden en interactie te stimuleren met je doelgroep. Ze beïnvloeden ook de vindbaarheid in Google, hoe meer mensen over jouw merk praten of jouw content delen, hoe hoger je in de Google rangschikking komt.
In de opleiding Facebookmarketing vertellen we jou hoe je, ook als bedrijf, facebook kan inzetten voor commerciële en marketingdoeleinden. Zo kan je in Facebook tegen een lage kost specifieke doelgroepen targeten volgens parameters als regio, leeftijd, interesses, scholingsgraad,...
 

E-commerce

Geld verdienen op het web, ook voor de kmo. Vakexpert Lieven Van de Velde heeft meer dan  15 jaar ervaring in het coachen van KMO's bij hun online activiteiten en is expert in o.a. SEO, e-commerce en Google Analytics. Hij vertelt je alles over de do's en don'ts bij online verkoop gedurende 4 namiddagsessies.
Je leert hoe je eigen webshop op te zetten, de mogelijke valkuilen en regelgeving, hoe je product goed online te verkopen en hoe je je website kan controleren op gebruiksvriendelijkheid en conversie.
E-commerce op maat van de kmo start op donderdag 12 mei 2016.
 

Google trainingen

Word je website goed gevonden?
Hoe kan je de vindbaarheid van je website verhogen, organisch (SEO) of betalend (SEA)?
Meten is weten. Hoe kan je Google Analytics inzetten om het succes van je site te verhogen?
Onze Google trainingen zijn warm aanbevolen (basis en certified). Wil je er meer over weten? Kom naar de gratis infosessie in onze digitale ateliers.

online marketing mixTags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Leer snel een nieuwe taal met deze tips!

Wil jij je talenkennis uitbreiden of opfrissen? Bij Syntra-AB kan je dit voorjaar nog tal van taalopleidingen volgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een taalbad Zakelijk Frans? Of een snelcursus Italiaans? Misschien wil je je talenknobbel wel echt testen met een opleiding Japans?


We geven alvast enkele tips om snel een nieuwe taal onder de knie te krijgen:

1. Start met basiswoorden

Als je start met een nieuwe taal probeer dan snel een aantal standaard woorden en zinnen van buiten te leren. Met woorden als 'ja, nee, alstublieft en dank u wel' kom je al een heel eind. Ook als je de mensen kan vertellen dat je de taal nog niet goed kent, maak je het voor jezelf wat makkelijker. Met zinnen als  'Sorry, kunt u dat misschien nog eens herhalen...' of 'Mijn ... is niet zo heel goed’, geef je duidelijk aan dat je nog lerende bent en hebben de mensen ook meer geduld.

2. Zoek een gesprekspartner

Praten is nog steeds de beste manier om de taal in de vingers te krijgen. Het is altijd handig en ook veel leuker als je dit kan oefenen met iemand. Dus ga op zoek naar een taalbuddy, iemand die samen met jou de taal wil leren of iemand die de taal al goed spreekt.

3. Kijk, lees en luister!

Probeer om jezelf te omringen met de taal die je leert. Zo pik je sneller zaken op en stimuleer je je taalgevoel. Kijk eens naar het journaal in het Duits of koop een tijdschrift in het Frans. Daarnaast is muziek ook een goede helper. Zoek liedjes in de taal die je aan het leren bent en probeer te begrijpen wat ze zingen! Je zal snel merken dat je meer weet dan je denkt.

4. Wees niet bang fouten te maken

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip. Een nieuwe taal leren, betekent fouten maken. Durf je niet goed spreken in die vreemde taal en is de drempel te groot? Neem het risico en toon lef. Mensen reageren in de meeste gevallen net positief op het feit dat je probeert. Vaak zullen ze de tijd nemen om je te helpen en meestal leer je er zelf ook nog iets van bij! Laat je dus niet afschrikken!

 

Bekijk ons voorjaarsaanbod hieronder! 

Frans

 

Duits

Snelcursus Duits

Italiaans

Snelcursus Italiaans

Spaans 

Snelcursus Spaans

Spaans 2

Japans

Zakelijk japans

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Syntra, sterk in ICT-opleidingen.

Syntra zet sterk in op IT-opleidingen.

In een digitale wereld volgen de evoluties en trends elkaar in snel tempo op waardoor opleidingen een must zijn om bij te blijven.

Google rules

Van alle zoekrobots heeft Google 90% marktaandeel. Je hebt er dus alle baat bij dat jouw dienst of product bovenaan scoort in de Google zoekmachine.

Wij leren jou in praktische trainingen hoe je het organisch zoekverkeer (SEO of Search Engine Optimalisation) en het betalend zoekverkeer (SEA of Search Engine Advertising) kan optimaliseren.
Wie websitetrafiek wil analyseren om de website te optimaliseren, kan terecht in een cursus Google Analytics.

Lees meer over onze Google trainingen en wat cursisten erover vertellen.

We geven verschillende cursussen afhankelijk van je niveau:

1 Gratis digitale ateliers i.s.m. Google: volg de gratis modules rond de introductie van Google-campagnes.

Module 1 Je bedrijf online - Module 2 Ken je bedrijf en klanten - Module 3 Haal meer bezoekers naar je website (niet-betalend) -
Module 4 Haal meer bezoekers naar je website (betalend) - Module 5 Export - Module 6 Rapporteren

2 Basiscursussen door Lieven Van de Velde, e-business coach en expert in SEO, e-commerce en Google Analytics.

Een website sterk positioneren in Google - verschillende startdata

Webstatistieken met Google analtycs - verschillende startdata

3 Cursussen voor gevorderden door Lore Van Besien, voormalig account manager op de AdWords-afdeling bij Google.
    Lore geeft jou concrete tips om van je campagne een succes te maken.

Google AdWords expert - start 3/3 of 14/4 

Google Analytics expert - start 26/2 of 20/5

 

MS Office

Haal het maximum uit MS Word of MS Excel.
Naast een basisaanbod voor beginnende gebruikers, bieden wij ook gespecialiseerde MS Excel-cursussen aan zoals draaitabellen, formules en functies, grafieken en draaigrafieken, interactieve dashboards maken en Power Pivot.
Deze laatste 2 cursussen laten je toe om de data van je bedrijf te analyseren en bevattelijk weer te te geven, waardoor je beslissingen kan nemen op basis van feiten, zijnde data uit CRM, ERP of boekhoudingspaketten. Een aanrader voor managers en zaakvoerders.

Wil je zelf kleine programma's schrijven in MS Excel, dan is de opleiding Visual Basic for Applications een aanrader. 

 

Netwerken

Deze week start de cursus CCNA module 1 en 2. Je kan als cursist je CCent-getuigschrift behalen in onze erkende Cisco-academie. Je schaaft er je competenties bij in de online leeromgeving, je simuleert netwerken in Packet Tracer en je maakt oefeneningen met routers, switchen en firewalls.
Wie een eigen netwerk wil opzetten, onderhouden en beveiligen kan terecht in de cursus Basis netwerken, die op 16 april start in Mechelen.

 

(Web)development

Leer de software om je eigen website te ontwikkelen en te beheren. Syntra biedt een ruime waaier aan van verschillende programma's zoals Devops, Drupal 8, Java, Wordpress, ...Video 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

"Het was een geweldig leerzaam jaar!"

Slager Christophe leerde in de voltijdse dagopleiding restauranthouder de belangrijkste horecakneepjes van het vak. Ondertussen schuimt  Christophe met  Tommer Catering, foodtruck festivals af en zorgt hij voor heerlijke hapjes, burgers en hotdogs op evenementen. De zaken lopen zo goed dat Christophe weldra start met zijn tweede zaak.

“Ik zou de opleiding zo opnieuw willen doen. Het was een geweldig en leerzaam jaar.”


Het plan om zelfstandige te worden leefde al een tijdje bij Christophe. “Maar zonder diploma en zonder spaarcenten, bleef het bij een droom”, vertelt de jonge ondernemer. Hij zette een eerste stap naar een carrière en ging in de leer bij de slager in het dorp. “Ik ontdekte dat ik in dit vak mijn creativiteit kwijt kon, maar als je voor een baas werkt, zijn er natuurlijk ergens grenzen.”

De ambitieuze slagersjongen vond de weg naar de voltijdse dagopleiding Restauranthouder in Syntra-AB en dat bleek de juiste keuze. “Mijn medecursisten en ik volgden de opleiding uit eigen interesse en met een concreet doel voor ogen, dit is niet te vergelijken met het middelbaar waar velen tegen hun zin zitten.” Christophe voelde zich duidelijk goed in zijn vel op de Syntra-campus, “De strenge leerkracht-leerling relatie was er niet, ik voelde me enorm gewaardeerd en had de indruk dat de docenten ook van ons wilden leren”.

“De keuze voor docenten met praktijkervaring vond ik super! Ze gaven niet enkel les uit hun boek, maar deelden ook hun eigen ervaringen op de werkvloer met ons!”

“Ik heb in alle vakken zeer veel opgestoken. Vaak zelfs dingen die ik niet echt verwachtte. Zo is mijn mening over water énorm veranderd dankzij de lessen drankenkennis.” Dat de docenten recht uit de praktijk komen was voor Christophe het grootste pluspunt. “Ze gaven wel de verplichte lessen, maar spraken heel veel vanuit hun eigen ervaringen. Die informatie en verhalen bleven veel beter hangen. Voor mij was elke les iets om naar uit te kijken!”

Op zijn stageplaats ontmoette Christophe kok Gerbrecht Voorspoels. Daar groeide het gezamenlijke idee om zelfstandige te worden. Een eigen zaak waar ze alles zelf doen, van het uitbenen van het vlees tot de garnituur bij het afgewerkt gerecht. “We zijn in 2014 gestart met Tømmer Catering en de zaken lopen goed”, vertelt Christophe. Zo stonden ze al op festivals als Lokerse Feesten, Suikerrock, Maanrock en foodtruck festival Barrio Cantina, ook werden ze al gevraagd voor de Liveshows van So You Think You Can Dance, door Productiehuis Hotel Hungaria en enkele bedrijven. “In het begin huurden we een foodtruck, maar nu hebben we zelf een busje gekocht dat we helemaal gaan verbouwen”, klinkt het.

Tommer logo

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en Christophe lanceert weldra zijn tweede project Eau Claire Concepts “Hiermee wil ik een volledig culinair festival bij mensen in hun tuin neerzetten. Niet enkel eten en drinken maar ook muziek, verlichting, en bijvoorbeeld een barbier in”, vertelt hij. “Ik ben nog volop bezig met de laatste details, maar binnenkort kunnen mensen dit concept al boeken.”

Heb je zelf interesse om je ondernemersplannen waar te maken?

Kom op zaterdag 23 april naar een van onze campussen. We organiseren er van 13u tot 16u en infomoment over onze voltijdse dagopleidingen!

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

MS Excel: tips om efficiënter te werken

Excel is een krachtig rekenblad en onmisbaar in een kantooromgeving. Excel kent vele toepassingen: van eenvoudige grafieken tot interactieve dashboards. Ontdek ons breed aanbod Excel-opleidingen. Voor beginners en gevorderden. Voor financiële profielen en voor zij die zich willen wagen aan het programmeren in Excel (VBA).

Onze docenten houden het praktijkgericht en leren uw welke shortcuts en formules te gebruiken, alsook tips & tricks om efficiënt te werken.

opleiding MS Excel

Tips MS Excel om direct mee aan de slag te gaan.

  1. Geef een cel een voorwaardelijke opmaak. Bv. kleur de cel rood als het getal negatief is. Hoe? Selecteer de cel(len) die je wil laten oplichten. Ga bovenaan in het lint onder het tabblad start naar 'voorwaardellijke opmaak'. Kies voor 'markeringsregels voor cellen'. Door middel van de opties 'groter dan...' of 'kleiner dan...' kan je een cel bijvoorbeeld groen of rood laten kleuren wanneer het getal hoger of lager is dan de waarde.

  2. Toon de formule ipv. het resultaat in een cel. Hoe? Door de toetsencombinatie Ctrl-tilde (tilde is de toets ~)  geeft Excel formules in plaats van resultaten. Herhaal deze combinatie om terug naar de normale weergave te gaan. Geweldig handig als je snel je formules wil controleren.

Getuigenis Frank Klockaerts, HR Philips

Syntra organiseert regelmatig opleidingen MS Excel en MS Word voor onze medewerkers. De docent kan zich perfect aanpassen aan de verschillende kennislevels van onze operatoren en vertaalt de theorie vlot naar de praktijk. Onze medewerkers krijgen ook veel oefeneningen waardoor ze na de opleiding de vaardigheden echt in de vingers hebben.
Onze medewerkers krijgen na de opleiding ook een attest, dit werkt motiverend en verhoogt hun marktwaarde. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven