Berichten in mei 2016

Word jij onze nieuwe docent?

Bij Syntra-AB bieden we opleidingen aan in meer dan twintig sectoren. Voor die opleidingen zijn we steeds op zoek naar goede docenten. Maar wat houdt lesgeven in een Syntra-opleiding nu juist in? En over welke competenties moeten je als docent beschikken? Sectorconsulent voor de informatica- en grafische en audiovisuele opleidingen Stefan Van De Velde legt uit:

Syntra AB is geen school. Wij zijn een opleidingscentrum waar onze cursisten vaardigheden leren die ze direct daarna in de praktijk kunnen toepassen. En dat doen we in de eerste plaats door docenten aan te werven die met beide voeten in de praktijk staan. Op het moment dat ik dat zeg, zie je de sollicitanten altijd met grote ogen kijken. "Wat zegt die nu?!” Toch is dat net het punt waarin we ons proberen te onderscheiden van de rest.”


Dus iemand die wil lesgeven moet vooral ervaring hebben?

"Ja dat is wat we willen. Ik geef je enkele voorbeelden. Als docent Jef het in zijn lessen boekhouding heeft over BTW, dan weet hij waar hij het over heeft. Want Jef is zelfstandig boekhouder en begeleidt dagelijks zelfstandigen. Hij weet wat ze nodig hebben over BTW en waar ze mee worstelen en hij weet het over te brengen met veel enthousiasme. Idem voor een meer praktijkgerichte opleiding. Bart is zelfstandig schrijnwerker die zijn vakkennis met plezier overdraagt aan zijn cursisten meubelmaker. De liefde voor het vak straalt er vanaf. Serge werkt voor een grote bank en is daar bezig met grote projecten. Kennis die van pas komt bij Serge zijn lessen projectmanagement voor onze studenten analist programmeur. Hij gebruikt dan ook veelvuldig situaties en voorbeelden uit de praktijk in zijn lessen."

En een pedagogisch diploma is dat nodig?

"Nee; je hebt geen SLO (vroegere D-cursus of GPB) nodig om te mogen lesgeven bij Syntra AB. Maar dat wil niet zeggen dat we dan maar meteen alle didactiek overboord gooien. Lesgeven is naast passie uitstralen en overbrengen ook structuur bieden en bevestigen of bijsturen. En vooral ook veel oefenen. Als docent moet je ook kunnen testen of de cursisten de gewenste competenties verworven hebben. Onze docentencoach Lotte staat paraat om nieuwe docenten hierbij te helpen. Zo geeft zij verschillende infosessies over de opbouw van een les, en de verschillende manieren van lesgeven."

Openstaande vacatures

“Ik ben sectorconsulent voor de sectoren informatica en grafische. Elk jaar lanceer ik heel wat nieuwe opleidingen en zoek ik bijgevolg dus ook nieuwe docenten. Voor het cursusjaar 2016-2017, dat in september start, zoek ik volgende profielen. Mensen met interesse kunnen me steeds contaceren via onze vacaturepagina of via Linkedin.”

 

  • Netwerkbeheerders: Linux, Windows, Netwerken, Routing en Switching, enz 
  • PC technicus: alle vakken + praktijk
  •  Webspecialisten: UX designer, HTML/CSS, Javascript (Angular, Node.js, jQuery) en vooral webontwikkelaars backend (php).
  •  Ook voor nieuwe opleidingen zoals Virtual Reality3D concept artist, en 3D-print productdesigner zoek ik gemotiveerde docenten.
  • In Mechelen starten we met een opleiding rond het beroep van de toekomst, data-analist. Ook daarvoor zoeken we gemotiveerde lesgevers uit de praktijk.
  • Tot slot zoek ik ook nog een docent e-commerce.

 

 

Interesse in een uitdaging als docent voor Syntra-AB? Ook voor de andere sectoren zoeken we docenten. Je vindt alle openstaande vacatures op onze vacaturepagina. Staat je opleiding er niet tussen? Stuur ons gerust je CV en motivatie of ideeën voor trainingen via jobs@syntra-ab.be.

 

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Ventilatieverslaggever

Voor nieuwbouwwoningen en ingrijpende energetische renovaties met een bouwaanvraag of melding gelden er vanaf 1 januari 2016 nieuwe ventilatie-eisen.

Ventilatieverslaggever

Enkel een erkend ventilatieverslaggever kan een ventilatievoorwerp en een ventilatieprestatieverslag opmaken. Een erkenning bekom je door te slagen voor het examen georganiseerd door het BCCA.
Syntra AB bereidt je voor op dit examen tijdens 2 sessies. De opleiding bestaat uit een technisch en praktisch luik waarbij je zelf metingen uitvoert.

Meer info en inschrijven voor ventilatieverslaggever.

Als verslaggever coördineer je zowel het ontwerp (keuze ventilatiesysteem), de uitvoering (toevoer, doorstroom en afvoer) als de controle van de ventilatieprestatie-eisen en volg je alles op.

Ventilatievoorontwerp

Het ventilatievoorontwerp is een plan van de woning met aanduiding van toevoerdebieten, doorstroomdebieten en afvoerdebieten. Alle ventilatiecomponenten moeten voldoen aan de algemene ventilatienorm STS-P 73-1
Met een voorontwerp heb je een betere kijk op de ruimtelijke impact van je ventilatiesysteem. Je kan vooraf aandacht besteden aan het beperken van geluidshinder.

Ventilatieprestatieverslag

De ventilatieverslaggever controleert of de installatie voldoet aan de vooropgestelde eisen. Kenmerken en behaalde prestaties (zoals de gemeten mechanische debieten) neem je op in het prestatieverslag. Deze gegevens worden gerapporteerd in de EPB-aangifte.

Meer info op www.ikventileerverstandig.be

hvac

 

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven