Berichten in augustus 2016

Maak carrière in de vastgoedsector.

In het 1ste kwartaal van 2016 werden 10% meer vastgoedtransacties genoteerd dan in het 4'de kwartaal van 2015. De ongewoon lage rente wakkert de vastgoedmarkt fel aan.

De lage opbrengsten op beleggingsvormen lokken vastgoedinvesteerders. Experts voorspellen dat deze situatie in de vastgoedmarkt zeker nog enkele jaren aanhoudt. Het uitgelezen moment dus om u te bekwamen als vastgoedexpert of om uw kennis en vaardigheden inzake vastgoed aan te scherpen. Schrijf u daarom nu in voor één van onze vastgoedopleidingen.

De meeste vastgoedopleidingen gaan door in onze nieuwe campus in Antwerpen, we hebben ook een beperkt aanbod in Turnhout en in Leuven.

Administratief vastgoedbediende

In deze éénjarige avondopleiding stomen we jou klaar tot rechterhand van de vastgoedmakelaar op kantoor. Je leert o.a. contracten opmaken, klanten onthalen, dossiers beheren, brieven schrijven …
Tip: deze opleiding wordt terugbetaald door het Sociaal Fonds 323 voor werknemers uit de vastgoedsector (PC323). Meer info op sf323.be.

Getuigenis Tatiana Hidalgo, oud-cursist en bediende bij De Groof Immo:

getuigenis administratief vastgoedbediende

"Ik stak veel kennis op die ik onmiddellijk kon toepassen in mijn job. Ik weet nu beter waarover ik spreek en kan ook juridische kwesties mee volgen, waardoor ik veel zelfverzekerder ben geworden in het contact met klanten."

Stagiair-vastgoedmakelaar

De vastgoedsector blijft een boeiende branche, wat blijkt uit het aantal personen dat elk jaar weer start met de verplichte BIV-stage. Je kan de stage aanvangen met een bachelorsdiploma niveau 6, maar een extra korte opleiding is ideaal om met meer voorkennis te starten. Je krijgt een spoedcursus van wat een vastgoedmakelaar moet weten/kunnen. 
Het programma richt zich specifiek tot wie rechstreeks een BIV-nummer kan aanvragen en een introductie in de vastgoedsector wenst.

Vastgoedmakelaar

Ben je gebeten door immobiliën en de vastgoedsector? Wil je potentiële kopers begeleiden in de zoektocht naar hun woning? In deze complete opleiding krijg je o.a. sessies recht, sociale wetgeving, ruimtelijke ordening, boekhoudkunde en financieel beleid, bouwkunde, verzekeringen en transacties van vakexperten.

Getuigenis Yves Heylen, oud-cursist vastgoedmakelaar en vastgoedpromotor - vennoot vastgoedkantoor Walls:

getuigenis vastgoedmakelaar

"In de Syntra-opleidingen leer je hoe contracten op te maken en hoe te handelen volgens de deontologie van de vastgoedmakelarij. Kortom, je leert hoe je je klanten alsook je kantoor juridisch kan beschermen. De lesgevers hebben veel expertise, de lessen zijn heer levendig."

Vastgoedbijscholingen met BIV-erkenning

Ben je al actief in de vastgoedsector. Blijf op de hoogte van de vele reglementeringen en ontwikkelingen. Maak je keuze tussen de vele bijscholingen zoals fiscale aandachtspunten, google analytics voor vastgoedmakelaarsschattingenplaatsbeschrijvingen, vastgoedfotografie, vastgoedmarketing en meer.

De meeste korte bijscholingen in vastgoed zijn door het BIV erkend als permanente vorming. Met deze bijscholingen voldoet u als vastgoedmakelaar aan de deontologische verplichting van jaarlijkse bijscholing.

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Steek je handen uit de mouwen in de leertijd.

Uren stilzitten in de klas, luisteren, schrijven… Het is eigenlijk niets voor jou. Hoe goed de leerkrachten ook hun best doen om jou te triggeren : het is verloren moeite. De school, de klas is niet de biotoop die het beste in jou naar boven haalt. 

Leercontract

Misschien is de Leertijd wel iets voor jou ? Een vak onder de knie krijgen door te werken in een moderne, tot en met professionele omgeving. Onder leiding van een coach, een doorgewinterd vakman. Zij kennen hun vak door en door, zij zijn mee met de laatste technieken en innovaties. Met als extra pigment:  het kunnen behalen van een diploma secundair onderwijs en een bijna garantie op werk

Snel werk vinden

Binnen het jaar na het afronden van de Leertijd hebben jongeren een job. Daarmee biedt de Leertijd voor alle jongeren met een diploma secundair onderwijs de beste toeleiding naar de arbeidsmarkt.
Niet weinig van deze jongeren worden uiteindelijk zelf ondernemer en creëren zo voor zichzelf een spannende en boeiende toekomst.

Learning by doing

Leren op de werkvloer, vier dagen per week. Daarmee is de Leertijd hét voorbeeld van duaal leren dat meer en meer gepromoot wordt als ideale leermethode. De Leertijd is dus niet oubollig, integendeel. De Leertijd is hip.

Maak de move van de klas naar de werkvloer en neem zo je eigen toekomst in handen. Letterlijk door learning by doing.

 

 

 

Video 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Passie voor reizen en cultuur? Word reisleider!

Wat doen reisleiders? Ze leiden toeristen veilig rond op de meest uiteenlopende plaatsen. En hoe leid je reisleiders op? Wel, je neemt ze bijvoorbeeld mee naar een van die ‘exotische’ bestemmingen en je vertelt ze daar enthousiaste verhalen. Voor cursisten van het eerste jaar reisleider stond er vorig jaar een uitstap naar Schaarbeek op het programma. En die werd duidelijk gesmaakt door de reisleiders in spe!

Schaarbeek is voor velen een onbekend stukje Brussel. Is daar wat te zien? Jawel hoor! Op deze trip voerde docent Bob Van Reeth veertien reisleiders in spe van Anatolië naar het mondaine Brussel van begin 20e eeuw. Het was op een kille zaterdagochtend die startte in een nog godverlaten rue de Brabant. De Turkse koffie en de baklava in één van de vele theehuizen, de proefsessie in stokerij Fovel en een intussen prachtig lentezonnetje brachten in de loop van de voormiddag de groep op temperatuur voor méér.


Zoals de schitterende art déco huizen van de Louis Bertrandlaan; de flamboyante architectuur die de Brusselse schoolstrijd extra kracht moest bijzetten. Of het art nouveau intérieur van de “Buca di Bacco” waar de lunch klaar stond. En daarna was het rustig verder genieten van het uitgestrekte Josaphatpark, de jaren ’50 aanblik van de “Baden van Schaerbeeck”, het imposante stadhuis en tenslotte het tot museum ombouwde station met “Trainworld”.

En de verhaaltjes? Daarvoor moet je zelf eens mee met één van die kersverse reisleiders. Ze vertellen je dan met plezier over de Schaarbeekse ezels en de zure krieken, over de uitvaartdienst van Puccini in de Koninklijke St Mariakerk, over het optreden van de Rolling Stones in het Sportpaleis van Schaarbeek, en over de woelige dagen van burgemeester Nols en zijn loketten. Doen!

Zelf interesse in een opleiding tot reisleider? Nog even geduld, in september 2017 starten we met een nieuwe groep, registreer je alvast op onze interesselijst en we houden je op de hoogte! 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Sport verenigt mensen. Ga aan de slag in een sportmilieu.

Sport verenigt mensen. Zowel in Rio als op het lokale sportterrein.
In onze opleidingen leren experten jou de specifieke kennis en vaardigheden om mensen te ondersteunen in hun sportieve prestaties of gezondere leefgewoontes.

Basisjaar De Mens

Deze 1-jarige basisopleiding voor Gezondheidscoach geeft je inzicht in het menselijk lichaam en de psyche.
Start 12/09 Turnhout of 13/09 Leuven.

Cuppingmassage

Michael Phelps, de ster in Rio, is gebaat met cuppingmassage tegen spierpijn en betere bloeddoorstroming. In één avondsessie op 31/5/2017 leren we jou deze ontspannende massagetechniek. Ontdek nog meer massagecursussen.

cupping massage phelps

Sportverzorger - fitnessinstructeur

Wil je aan de slag in een sportmilieu? Deze 1-jarige voltijdse dagopleiding combineert de opleidingen Fitnessinstructeur (initiator fitnessinstructeur + fitnessinstructeur B) en Sportverzorger. De opleding bestaat uit 3 blokken die telkens afgerond worden met een stage. De aangeleerde theorie kan je dus onmiddellijk toepassen op je stageplek. De module bedrijfsbeheer bereidt je voor op een carrière als zelfstandige.
Start 26/09 Turnhout.

EHBO - bijscholing hulpverlener sportongevallen

In deze bijscholing focussen we op sportblessures en hoe ze te voorkomen.
Eén zaterdagvoormiddagsessie op 15/10 Turnhout. 

sportblessure

Video 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

HR-opleidingen bij Syntra

Actief in Human Resources? Dan heeft u uiteenlopende verantwoordelijkheden. Niet alleen staat u in voor het coachen van uw werknemers, ook recruitment en het uitstippelen van een effectief HR-beleid behoren tot uw takenpakket.

Reinhilde Goussaert - zaakvoerder Career Services Goussaert, postbachelor HR en Gecertificeerd personal coach is de ervaren gids in onderstaande cursussen.

docent Reinhilde Goussart

HR-Officer

Deze opleiding gidst u doorheen het volledige proces van instroom (rekruteren en selecteren), de doorstroom van het personeel (o.a. competentiemanagement, loopbaanbeleid, belonen, HRD, functioneringsgesprekken, …) tot de uitstroom van personeel. We combineren theoretische inzichten, oefeningen en het uitwerken van een eigen praktijkcase. 

De cursus telt 17 avondsessies en kan gevolgd worden in Antwerpen, Gent en Sint-Niklaas.

Testimonial Kathy Winckelmans, HRM gemeente Puurs

"Ik verwierf bij Syntra de nodige kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan in HRM. Ik vind het geweldig om mensen te informeren, hen te begeleiden in hun ontwikkeling en hen te motiveren." 

Selectiegesprekken anno 2016

Scherp uw interviewskills aan met een praktijkgericht training. Na deze opleiding kan je een sollicitant veel beter doorprikken. Je leert hier je interview te structureren en goede selectievragen te stellen.

De cursus loopt over 2 dagen en kan gevolgd worden in Antwerpen en in Gent.

Testimonial recruiter

"De opleiding van Reinhilde rond het voeren van selectiegesprekken was voor mij een bijzonder interessante ervaring. Het was een plezier om te zien met welke passie ze haar kennis en ervaringen deelt en tijd maakte voor praktische toepassingen. "

 

  

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven