Berichten in oktober 2016

Webdesigner, webontwikkelaar en Drupal.

Het web evolueert razendsnel en onze opleidingen evolueren mee.

In de opleiding webdesigner ligt de focus op het grafische aspect, usability en correcte html5/css3. In het tweede jaar gaan we aan de slag met een CMS (Wordpress), databanken, kostprijsberekening, pitching van je idee bij de klant en animatie (Adobe Animate). 
De opleiding webdesigner duurt 2 jaar en start op 14 november in onze campus in Antwerpen. 

Bij webontwikkelaar gaan we een stapje verder. Daar ligt de nadruk op programmeren in front-end (html, javascript, css) en back-end (php). Alle aspecten komen aan bod. Op het einde van deze opleiding moet je in staat zijn om een eigen webapp te bouwen van a tot z.

Eind 2015 verscheen Drupal 8 op het toneel. In onze praktijkgerichte opleidingen leer je Drupal 8 opzetten, configureren en volledig naar je hand zetten. Er start een reeks van 3 dagen op 17 november.

website opleidingen

4 trends in webontwikkeling

  1. Javascript is overal. Denk jQuery, Angular en Node.js. Check onze cursussen programmeren.
  2. Schaalbaarheid: veel apps worden meteen ontwikkeld op performante cloud-netwerken zoals Amazon. Syntra-AB heeft toegang tot AWS academic. De webapps zijn schaalbaar en kunnen zo meegroeien met het bedrijf. Naarmate de webapp populairder wordt, kan je snel extra resources toevoegen om de groei op te vangen.
  3. Een goede en vooral gepersonaliseerde gebruikerservaring is cruciaal voor het succes van je website en je omzet in de webshop. Syntra speelt hierop in met de opleiding UX-designer.
  4. Meten is meer dan ooit weten. Net zoals Google nog steeds de beste vriend van de webprofessional is - check ons breed aanbod aan Google-opleidingen.

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Maak huizen weer verkoopsklaar als vastgoedstylist

Een huis verkopen dat dringend een opfrisbeurt nodig heeft is niet altijd makkelijk. Gelukkig is renoveren niet altijd nodig, door middel van styling kan je ook al heel wat bereiken.


In onze opleiding vastgoedstyling leer je in zes lessen allle nodige tips en tricks om panden aantrekkelijk te maken voor verkoop. We geven alvast enkele handige tips mee! 

 

1. Probeer de emoties los te koppelen bij de verkoper

In een woning die te koop staat, moet iedereen zich thuis voelen. De verkoper heeft in de jaren dat hij of zij het pand bewoonde helemaal tot zijn of haar eigen stekje gevormd. Maar de inrichting en de herinneringen in het huis zijn heel persoonlijk en liggen misschien niet helemaal in de stijl van de mogelijke kopers. 

2. Zorg voor een net en licht huis

'A clean house, a clean mind'. Een gezegde dat hier zeker van toepassing is. Niemand komt graag binnen in een vuile en donker kamer. Probeer het aantal meubels te beperken. Als jij de kamer al volledig inricht, geef je de mogelijke koper weinig inzicht in de ruimte. Hoe leger en lichter de kamer, hoe meer mogelijkheden je koper ziet. Vaak zijn een likje witte verf en lichte gordijnen al voldoende.

3. Beperk je tot het hoogstnodige

Geen elke verkoper investeert nog graag in een pand dat hij wil verkopen. Beperk je daarom enkel tot het hoogstnodige. Maar het is wel belangrijk om elke kamer een functie te geven. Probeer je bewoner wel de indruk te geven hoe het pand er uitziet als het bewoond is. Kartonnen meubels zijn hiervoor een heel handig middel. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Tuintips oktober.

Mensen met groene vingers kunnen zich ook in de herfst uitleven in de tuin.

tuintips herfst

Wij geven jullie 5 tuintips:

Ideaal om te planten

De grond is nog realtief warm, waardoor planten zich gemakkelijk inwortelen en beter groeien. Wie nu plant heeft ook minder last van onkruidgroei tov. in de lente.

Plant bloembollen

Wie nu boembollen plant, kan in het vroege voorjaar genieten van prachtige sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, tulpen,… Op die manier krijg je al vroeg in de lente kleur in de tuin.

Heggen snoeien

Heggen moeten in de herfst nog eenmaal worden gesnoeid om verrotting als gevolg van vochtafzetting te voorkomen. 

Gazon verzorgen

In de maand oktober kan je nog steeds gras aanleggen, ook het inzaaien van kale plekken kan deze maand nog. 
Maai je gazon begin november een laatste keer, best niet te kort (min 5 cm). Langer gras bevordert de weerstand tegen onkruid en mos. Geef je gazon een speciale herfstvoeding met laag stikstof en hoog kaliumgehalte. Bekalking zorgt voor een kleurbehoud. 

Bescherm tegen vorst

Vorstgevoelige terrasplanten zoals geranium, fuchsia, rozen, ... kan je best naar binnen brengen. Semi-wintervaste planten kunnen wel buiten blijven zolang de temperatuur niet dieper zakt dan een paar graden onder nul.

Ontdek onze groenopleidingen dit najaar.

 


Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Tweakers Meet-up bij Syntra in Antwerpen op 19/10.

Tweakers, de grootste en zeer actieve IT community van de Benelux en onderdeel van De Persgroep, host zijn allereerste Belgische Tweakers Meet-Up in onze nieuwe Syntra AB campus Antwerpen (vlakbij Berchem station) op woensdag 19 oktober.

We hebben het dan over Virtual Reality dat dit jaar in een stroomversnelling komt.
Je kan Facebook of YouTube niet openen of je komt 360° video’s en foto’s tegen. Tijdens deze avond krijg je naast een intro over VR ook de mogelijkheid om het te ervaren met met o.a. een Oculus Rift en HTC Vive.

virtual reality

Wil je meer weten over virtual reality? Wil je graag in discussie gaan met andere tweakers en met redacteuren? Wil je aan de slag met de HTC Vive en Oculus Rift?

Inschrijven is gratis en kan snel en vlot.


Programma tweakers virtual reality

  • 17:30 – 19:00 Ontvangst met drankje
  • 19:00 – 19:30 Keynote Wout Funnekotter, hoofdredacteur Tweakers
  • 19:30 – 20:00 Inleiding door Tom Rumes: talk 360° video in combi met ar, vr, mixed reality
  • 20:00 – 20:30 Steven Heylens, Colruyt Group: case winkel in vr-omgeving
  • 20:30 – 22:00 Borrel en productervaring

 

An evening with Virtual Reality

Later dit najaar organiseert Syntra AB ook één avondsessie rond Virtual Reality.  De docent gidst jullie door het boeiende VR landschap. Naast theorie is er ruimte voor demo's. We maken ook de koppeling met de business en bekijken wanneer VR kan ingezet worden en op welke investering je moet rekenen.

An evening with Virtual Reality - 19/12/2016 - campus Antwerpen

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Maak gebruik van het opleidingsbudget in je onderneming.

Hoeveel bedraagt het opleidingsbudget in jouw bedrijf?

Moet je het antwoord schuldig blijven? Weet dat meer dan vier op tien werknemers niet op de hoogte is of zijn onderneming een opleidingsbudget heeft, laat staan dat ze er gebruik van maken.
Bedrijven informeren hun werknemers te weinig over de opleidingen die ze zouden kunnen genieten. Het is nochtans wettelijk vastgelegd dat elke organisatie 1,9% van de loonmassa moet besteden aan opleidingen en verplicht is te rapporteren via de sociale balans hoe dit wordt ingevuld.

Minister Kris Peeters wil in zijn wetsontwerp rond Werkbaar Werk bovendien die 1,9% van de loonmassa omzetten in een concreet aantal dagen per werknemer per jaar dat moet besteed worden aan opleidingen en die de werknemer zou kunnen afdwingen van zijn werkgever.

levenslang leren

Levenslang leren

Onze kennismaatschappij evolueert zeer snel. De vele economische en sociale uitdagingen maakt dat we ons regelmatig dienen bij te scholen. 
Levenslang leren is niet alleen een must voor het concurrentievermogen en de (blijvende) inzetbaarheid van de mensen; maar ook voor sociale integratie, actief burgerschap en persoonlijke ontwikkeling van de bevolking. 
Training en opleiding spelen vooral in op  attitudes en motivatie van personeel.

Verschillende leervormen

Bij Syntra kan je op verschillende manieren leren. De meeste opleidingen zijn klassikaal, onze docenten zijn bedrijfsmensen die hun praktijkexpertise met veel enthousiasme delen. Duaal leren, leren op de werkvloer (leertijd) en afstandsleren (blended learning) zijn onze andere leervormen. 

 

 Video 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven