Berichten in november 2016

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding.

De Vlaming (ver)bouwt

De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.
Bedrijfsinterne opleidingen waarbij ervaren werknemers hun kennis en ervaring overdragen, worden steeds belangrijker. Om die kennisoverdracht vlot te laten verlopen, is het aangewezen die ervaren arbeiders een mentoropleiding te laten volgen.

Kei in je vak? Word mentoropleiding in de bouw.

Je werft een onervaren bouwarbeider aan? Je wil zijn integratie versnellen? Doe beroep op je vakspecialisten om hun kennis en ervaring te delen. In de mentoropleiding in de bouw krijgen deze vakspecialisten didactische en pedagogische tips om het leerproces te vergemakkelijken en te versnellen.
Na de opleiding zullen jouw werknemers sterker in hun schoenen staan op het vlak van begeleiding, coaching en werplekleren. Op deze manier kan je meer uit een bedrijfsinterne opleiding halen en wordt je bedrijf een dynamische leer- en werkplaats.
Iedereen met potentieel en ervaring vanuit zijn praktijkkennis is geschikt om nieuwe collega’s op te leiden.

mentoropleiding in de bouw

Docent Bart Pilate

Bart heeft een stevige reputatie inzake mentoropleidingen in de bouwnijverheid als senior-trainer voor o.a. Edutec, FvB, Syntra en Talentenwerf.
“Mijn mentoropleiding zijn interactief, met aandacht voor soft skills, ook in de bouwsector. Een goed voorbereid onthaal en opvang van nieuwe werknemers, leidt tot betere resultaten op de werkvloer.” 
Meer info in de presentatie Syntra mentorship

Winteropleidingen

De mentoropleidingen in de bouwsector behoren ook tot het ruime aanbod aan winteropleidingen, het voordelige opleidingssysteem voor bouwarbeiders bij winterverlet. Wie een winteropleiding volgt tussen 1 december 2016 tot en met maart 2017 heeft recht op een werkloosheidspremie van de RVA en een tussenkomst van het FvB. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Doe via ERASMUS+ een buitenlandse werkervaring op!

 

De inschrijvingen voor het schooljaar 2016-2017 zijn afgesloten, maar ook in het schooljaar 2017-2018 zijn er Erasmus+ stages mogelijk voor Leerjongeren.

Deze stages zullen doorgaan in onze buurlanden: Nederland, Duitsland, Frankrijk en (onder voorbehoud) Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

Ook voor jou? 

In het voorjaar van 2018 kunnen minstens 30 Vlaamse leerjongeren een werkstage van 2 weken volgen in bedrijven in de buurlanden. 
De stages zijn bedoeld voor 2e of 3e jaars leerjongeren.

De voorkeursectoren/beroepen zijn: Horeca, Voeding, Administratie (incl. Verkoop), (Lichaams)Zorg, Paarden, PC-Technicus, Bouw en Hout. Maar ook andere beroepen/Sectoren zijn mogelijk

Studiebeurs

De deelnemers krijgen een beurs vanuit het Europese programma ‘Erasmus+’. Je logeert in een (jeugd)hotel of gastgezin, en je leert hoe ze in het buitenland jouw beroep aanpakken.Het is ook je kans om een internationale kennissenkring op te bouwen, en de buitenlandse regio te leren kennen.

Bekijk hier de  ervaringen van de leerjongeren die al hebben deelgenomen aan de stages. 

Interesse?

Geef nu al je interesse voor een stage in het voorjaar 2018 – of je vragen - door aan je Leertijdverantwoordelijke of je Leertrajectbegeleider. 
 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven

Brandmanager.

Het belang van de betrokkenheid tussen merken en mensen is niet te onderschatten. Klanten willen actief betrokken worden bij de ontwikkeling van producten en diensten. Een goede prijs/kwaliteit-verhouding en persoonlijke ervaringen met het merk bepalen de aanbevelingsbereidheid:

  • Likeability
  • Loyalty
  • Consideration
  • Purchase intention
  • Uniqueness

 

brandmarketing

Hoe creëer je een sterk merk?

Een sterk merk werkt. Bouwen aan een sterk merk is een proces van de hele organisatie. Betrek de medewerkers bij het bouwen van je merk en zorg dat iedereen binnen de organisatie dit herkent, uitstraalt en ernaar handelt.

Een sterk merk is authentiek. Wat zijn de UBS 'Unique Buying Reasons' voor jouw product of dienst en hoe ga je de merkidentiteit vertalen naar prikkelende boodschappen die jouw doelgroep weet te waarderen?

Een merk dien je consistent te gebruiken zodat jouw doelgroep het herkent. Door herhaling blijft de boodschap hangen.

Merkregistratie

Je kan je logo, bedrijfsnaam of slogan wettelijk laten beschermen bij merkregistratie bureau’s. Deze registratie is betalend en zorgt ervoor dat je wettelijk gezien het oneigenlijk gebruik van je merknaam en logo kan doen verbieden. Wat niet wil zeggen dat anderen je merknaam niet zouden mogen gebruiken in zoekmachine advertenties.

Eénjarige opleiding brandmanager

We starten bij de beginselen van brandmanagement met topics als A/B merken, merkenmanagement, product life circle. Vervolgens doen we een concurrentieanalyse (8u) en stellen we een merkenbeleid op.

Naar opleiding.

 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten

Reacties weergeven