Maak huizen weer verkoopsklaar als vastgoedstylist

Vorig bericht
Volgend bericht

Een huis verkopen dat dringend een opfrisbeurt nodig heeft is niet altijd makkelijk. Gelukkig is renoveren niet altijd nodig, door middel van styling kan je ook al heel wat bereiken.


In onze opleiding vastgoedstyling leer je in zes lessen allle nodige tips en tricks om panden aantrekkelijk te maken voor verkoop. We geven alvast enkele handige tips mee! 

 

1. Probeer de emoties los te koppelen bij de verkoper

In een woning die te koop staat, moet iedereen zich thuis voelen. De verkoper heeft in de jaren dat hij of zij het pand bewoonde helemaal tot zijn of haar eigen stekje gevormd. Maar de inrichting en de herinneringen in het huis zijn heel persoonlijk en liggen misschien niet helemaal in de stijl van de mogelijke kopers. 

2. Zorg voor een net en licht huis

'A clean house, a clean mind'. Een gezegde dat hier zeker van toepassing is. Niemand komt graag binnen in een vuile en donker kamer. Probeer het aantal meubels te beperken. Als jij de kamer al volledig inricht, geef je de mogelijke koper weinig inzicht in de ruimte. Hoe leger en lichter de kamer, hoe meer mogelijkheden je koper ziet. Vaak zijn een likje witte verf en lichte gordijnen al voldoende.

3. Beperk je tot het hoogstnodige

Geen elke verkoper investeert nog graag in een pand dat hij wil verkopen. Beperk je daarom enkel tot het hoogstnodige. Maar het is wel belangrijk om elke kamer een functie te geven. Probeer je bewoner wel de indruk te geven hoe het pand er uitziet als het bewoond is. Kartonnen meubels zijn hiervoor een heel handig middel. 

Tags en Rubrieken

Dit bericht werd ingedeeld in: Blogberichten