admin

Word jij de nieuwe administratieve duizendpoot waar veel bedrijven naar zoeken?

Als administratief bediende ben je binnen de bedrijfswereld de ondersteunende kracht in het bedrijf. Dat de praktijkgerichte opleiding bij Syntra AB je voorbereidt op deze taken vertellen enkele cursisten.

Ik wilde graag aan de slag gaan als administratief bediende. Daarom volgde ik de opleiding. En het is gelukt!

Cursiste Ann Vermande werkte als verkoopster en huishoudhulp en ging op zoek naar een job als administratief bediende

Omdat mijn administratieve vaardigheden niet sterk genoeg waren, ben ik de opleiding gaan volgen. Voor mij persoonlijk vond ik de aanpak van het vak informatica zeer goed. Wat informatica betrof voelde ik me heel onzeker. Mijn leeftijd (nu 51) speelde daar een grote rol bij. Jonge mensen zijn er in opgegroeid… Het vak was zeer praktisch gericht. Tijdens deze lessen heb ik heel wat geleerd! Ik heb een goede basiskennis opgedaan. Het is nu ook makkelijker om zelf iets te gaan uitzoeken, om zo mijn kennis nog te verruimen. De taalvakken vond ik ook fijn, het was een goede opfrissing. Er was veel aandacht voor het communiceren, o.a. een telefoongesprek voeren.

Wat vind je van de docenten / manier van lesgeven?

Je merkt duidelijk dat je in volwassenonderwijs terechtgekomen bent. Het gaat er gemoedelijk aan toe, er wordt rekening gehouden met de gezinssituaties. Natuurlijk ligt de ene docent je beter dan de andere.

Cursiste Freya Slock wilde graag aan de slag gaan als administratief bediende

Daarom volgde ik de opleiding. En het is gelukt: ik werk nu als administratief assistent in een dienstencentrum! Het meeste voordeel haal ik uit de lessen informatica en de taallessen. Die kennis gebruik ik nu elke dag! Ik had trouwens voor Syntra gekozen omdat er bij jullie ook Duits werd gegeven.

Alle informatie over de tweejarige opleiding tot administratief bediende vind je hier.

 

 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

"Premier Michel en bedankingskaartjes… de uitdagingen van een medisch secretariaat"

Tijdens de info-avond op de Syntra-campus in Leuven, gaf Huguette De Boey met plezier uitleg over de opleiding Medisch secretaresse. Het leuke aan zo’n babbel is dat je tegelijk kennismaakt met de mens, de docent die jou tijdens de opleiding zal begeleiden. En dat je de sprankel in haar ogen ziet terwijl ze haar verhaal doet.

Artikel

Woonassistent: ga voor een administratieve carrière in de zorgsector

Is er een grotere voldoening dan te weten dat je het leven van mensen aangenamer maakt en er ook nog eens voor wordt betaald? Vanaf het najaar 2017 kan je bij Syntra AB een erkend diploma Woonassistent behalen. Docent Nathalie Van Rompu weet zeer goed wat het allemaal inhoudt.

Artikel

Wanted: kennis bedrijfsbeheer voor een vliegende start

Goed nieuws voor ondernemend Vlaanderen: het aantal starters zit in de lift. Kanttekening daarbij is dat de Vlaamse regering onlangs besliste om het attest 'Basiskennis bedrijfsbeheer' vanaf 1 september 2019 niet langer te verplichten. Wie een zaak wil starten in Vlaanderen, zal in de toekomst dus niet langer dat attest moeten kunnen voorleggen.

Artikel

Massagedocent Johan Ottenburgh in de kijker

Johan Ottenburgh is docent in de opleiding Beroepsbekwaamheid cosmetisch masseur in de campus in Leuven. Hij is kinesist en volgde ook nog opleidingen massagetherapie en gezondheidstherapeut. In Wijgmaal heeft hij een eigen praktijk.