Opleidingscheques

Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant is een erkende opleidingsverstrekker. Dat betekent dat de Vlaamse overheid kan tegemoetkomen in de kost van je opleiding. Met opleidingscheques kun je tot 125 euro besparen op uw opleiding.

Wat is een opleidingscheque?

betaal met opleidingscheques bij Syntra AB

De opleidingscheque is een cheque die werknemers of interimkrachten aankopen en waarmee ze de kosten van een opleiding voor de helft kunnen terugvorderen.

Per kalenderjaar kun je maximaal tot 250 euro aan opleidingscheques aankopen. 

 

Voor elke opleiding die je met opleidingscheques betaalt, past de Vlaamse overheid per cheque de helft bij. Per kalenderjaar kan je maximaal tot 250 euro opleidingscheques aankopen. Zo kan je tot 125 euro besparen op jouw opleiding.

Komt jouw opleiding in aanmerking?

Je kunt gemakkelijk zelf nagaan of de cursus die je wilt volgen in aanmerking komt voor de opleidingscheques. Navigeer op deze site naar uw opleiding. Bij het tabblad ‘Prijs’ op de opleidingspagina zie je welke voordelen je kunt krijgen bij jouw cursus.    

 

Opleidingscheques

Kom je in aanmerking?

Je hebt recht op opleidingscheques als je woont in Vlaanderen, werknemer of interimkracht bent en de opleiding op eigen initiatief volgt. Hetzelfde geldt voor Europese werknemers die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar er niet wonen. Ook een Vlaming die niet in Vlaanderen werkt, komt in aanmerking.

Laag-, midden- en hooggeschoolden kunnen opleidingscheques aanvragen. Sinds maart 2015 kom je als hooggeschoolde enkel in aanmerking als je een loopbaangerichte opleiding wilt volgen die binnen loopbaanbegeleiding kadert. 

Onder hooggeschoolden verstaan we iedereen die hogere studies heeft afgerond. Dit zijn studies waarmee je een bachelor- of masterdiploma of een diploma/getuigschrift van hoger onderwijs kunt behalen. Hieronder vallen ook de lerarenopleiding en opleidingen pedagogische beroepsbekwaamheid (voorheen D-cursus). VDAB beoordeelt na aanvraag het scholingsniveau van de aanvrager. 

Niet zeker of je in aanmerking komt? Contacteer je werkwinkel

 

Vraag je opleidingscheques aan

Je kunt je opleidingscheques bestellen via de site van de VDAB. Je kunt je opleidingscheques ook afhalen in jouw plaatselijke werkwinkel of je kunt ze telefonisch bestellen via het gratis VDAB-nummer 0800/ 30 700.