Persberichten

Donderdag, 16 juni, 2016

Syntra Leuven heeft een jaarlijkse traditie om rond de eindwerken van cursisten een feestelijk totaalevent te organiseren. De Syntra Happening Leuven gaat dit jaar door op dinsdagavond 21 juni 2016.

Je kan er de eindwerken bewonderen van de cursisten Florist, IJsbereider en Kapper. Er worden 200 tot 300 bezoekers verwacht.

Dinsdag, 24 mei, 2016

De voorbije maanden werkten Syntra AB en Syntra Brussel aan een plan voor nauwe samenwerking op verschillende vlakken (in de eerste plaats op overkoepelende diensten als HR).

Woensdag, 20 januari, 2016

De opleidingsgids voorjaar 2016 van Syntra-AB is nu ook beschikbaar als app. Je vindt er alle opleidingsinformatie en tal van sectorfilmpjes en getuigenissen van (oud)-cursisten.
Je kan de opleidingsgids voorjaar 2016 gratis downloaden via de App Store door de zoekterm ‘Syntra’ in te geven.

Vrijdag, 16 oktober, 2015

De cursisten uit de kappersopleidingen van Syntra‐AB organiseren op dinsdag 20 oktober 2015 een Rode Neuzen Kapsalon. Hiermee willen ze geld inzamelen voor de Rode Neuzen Dag, een initiatief van VTM, Qmusic en Belfius.

Dinsdag, 29 september, 2015

Gisteren won leerjongere Brent De Ceuster de prijs van de creativiteit én de tweede prijs in vakmanschap voor Syntra-AB in de vakwedstrijd Het Gouden Mes op Meatexpo in Kortrijk. 

Deze tweejaarlijkse vakwedstrijd wordt georganiseerd door het Provinciaal Verbond der Slagers-Spekslagers West-Vlaanderen i.s.m. Syntra West, campus Kortrijk. En dit voor alle leerjongeren slager-spekslager.
De wedstrijd plaatst het knelpuntberoep van slager-spekslager in de kijker en geeft de leerjongeren de kans om hun vakmanschap op nationaal niveau met elkaar te vergelijken.

Brent De Ceuster: “Door mijn werk bij slagerij Verwimp-Lambaerts in Schriek heb ik veel ervaring in het versnijden van vers vlees. Dit onderdeel van de wedstrijd verliep voor mij dan ook heel vlot, waardoor ik voldoende tijd had om een creatief panklaar product af te werken.”