opleiding 3d artist

3 redenen om nu de sprong naar 3D-artist te maken

3D-graphics zijn overal en de vraag naar getalenteerde 3D-artists om te werken aan games en animatiefilms is niet meer bij te houden. Docent David Arroyo heeft jaren ervaring en werkte mee aan grote producties in de Verenigde Staten. Hij legt je uit waarom het een ideaal moment is om jezelf te verdiepen in deze topjob.

De 3D-software van vandaag heeft eindeloze mogelijkheden

De tijd dat je een 3D-expert moest zijn met een jaren ervaring om echt knappe en professionele resultaten te boeken, ligt gelukkig achter ons. De 3D-software van vandaag is zo sterk veranderd dat je na een paar uur al fotorealistische 3D-scenario’s kan produceren. Hoewel je nog steeds wat technische bagage nodig hebt, is het een pak eenvoudiger om heel snel prachtige creaties op je scherm te toveren.

Het gebruiksgemak van moderne software geeft je telkens weer motivatie om te experimenteren en jezelf te verbeteren. Weg zijn de frustraties van de lange rendertijden die je nodig had om je scene te visualiseren. Tegenwoordig gebeurt het allemaal in realtime en aan een razendsnel tempo.

Het is nooit zo goedkoop geweest om een 3D-artist te zijn

De opties binnen 3D-software zijn vandaag eindeloos en de prijs is sterk gedaald. Sterker nog: een paar van de grootste studio’s in de wereld gebruiken 3D-software die hun geen cent kost om zeer winstgevende  games en animatiefilms te maken.

Waar professionele software vroeger nog duizenden euro’s kostte, zijn er nu uitstekende gratis alternatieven beschikbaar. De financiële barrière om eraan te beginnen is dus voor een groot stuk weggevallen en er is niets dat je tegenhoudt om met deze software te beginnen experimenteren.

De vraag naar 3D-content is groter dan ooit

In zowat elke vorm van entertainment zitten 3D-visualisaties. In de games die je speelt, in de films die je kijkt en in de reclame die zich tussen je YouTube filmpjes afspeelt,... 3D is overal en de vraag ernaar wordt elk jaar groter. 3D wordt steeds meer in creatieve studio’s en werkomgevingen toegepast vanwege de flexibiliteit, snelheid en kwaliteit.

Het is dan ook geen verrassing dat zowel de vraag als het aanbod de lucht in schiet. Het is zelfs zo dat een 3D-artist met een goed startersportfolio en de juiste ingesteldheid al vrij snel job opportuniteiten in het binnen- en buitenland kan vinden. Daarnaast is VR aan een echte opmars bezig, en 3D-content is daar een belangrijk ingrediënt van.

 

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Schrijf je dan nu in voor de cursus 3D-artist waar je begeleid wordt door industrieprofessionals met tastbare en relevante ervaring. De toekomst is 3D en er is nooit een beter moment geweest om de sprong te maken!

Bekijk zeker ook het werk van docent David Arroyo en oud-cursist Bob Moons

Naar de opleiding 3D-artist

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De 10 populairste opleidingen van vorig jaar
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2023

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van vorig jaar bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Data science: SQL als jouw geheime wapen

Ontdek de voordelen van SQL om je data en databases te beheren.

Artikel

Python Developer

Maarten combineerde zijn fulltime job met de avondopleiding Python Developer.
Lees hier zijn getuigenis.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.