programmeren

3 tips voor het kiezen van de juiste programmeertaal

Als je wil coderen kan het vaak moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Welke programmeertaal gebruik je voor welke doeleinden? Wij geven je alvast enkele tips om te helpen kiezen.

Mature vs nieuwe programmeertaal

Hoe matuurder de taal hoe makkelijker er oplossingen zijn voor problemen. Want de community is groot en er zullen heel wat problemen al een oplossing hebben.
Hoe jonger de programmeertaal, hoe creatiever. Hoe meer je out of the box zal kunnen denken om tot oplossingen te komen. Maar ook hoe moeilijker. Meer bugs, minder grote community, …

Hoeveel werk is er eigenlijk voor de programmeertaal in kwestie?

Ruby mag dan een leuke programmeertaal zijn, maar is helemaal niet zoveel gevraagd in België. Terwijl Javascript wel veel gevraagd wordt. De discussie welke taal het best betaalt qua loon is irrelevant voor je keuze. Programmeurs zijn over het algemeen allemaal goed betaald. En in een bedrijf houden ze niet alleen rekening met je hard skills maar ook met je business en soft skills.

Multi-inzetbaar of beperkt inzetbaar?

Als je kiest voor R, dan weet je dat je in data aan de slag gaat. Een andere toepassing is er niet voor R. Idem voor PHP, dan ga je webapps bouwen. Terwijl talen als Java, C# of Python toch een ruimer toepassingsgebied hebben. Daar kan je ook web en mobiele apps mee bouwen, maar ook klassieke software toepassingen, embedded systemen en zelfs games.

In de volgende blog lichten we 7 grote programmeertalen voor je uit!

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

5 redenen waarom goed UX-design essentieel is

Als UX designer zorg jij ervoor dat gebruikers van websites en apps een vlekkeloze ervaring hebben. Zo zorg je voor meer gebruiksgemak, dat zich meteen vertaalt in meer leads en een hogere omzet.

Artikel

3 redenen om nu de sprong naar 3D-artist te maken

3D-graphics zijn overal en de vraag naar getalenteerde 3D-artists om te werken aan games en animatiefilms is niet meer bij te houden. Docent David Arroyo heeft jaren ervaring en werkte mee aan grote producties in de Verenigde Staten. Hij legt je uit waarom het een ideaal moment is om jezelf te verdiepen in deze topjob.

ictjob
Artikel

Met deze programmeertalen vind je sowieso een job!

Als je kan programmeren, gaan er op de arbeidsmarkt meteen een hoop deuren voor je open. Nieuwe apps schieten als paddenstoelen uit de grond, websites worden steeds ingenieuzer en steeds meer toestellen hebben smart-functionaliteiten.

WordPress bij Syntra AB
Artikel

9 Gouden Wordpress tips

Met WordPress bouw je unieke websites in alle vormen en formaten op een snelle en gebruiksvriendelijke manier. Ontdek hieronder onze 9 gouden WordPress tips.