programmeren

3 tips voor het kiezen van de juiste programmeertaal

Als je wil coderen kan het vaak moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Welke programmeertaal gebruik je voor welke doeleinden? Wij geven je alvast enkele tips om te helpen kiezen.

Mature vs nieuwe programmeertaal

Hoe matuurder de taal hoe makkelijker er oplossingen zijn voor problemen. Want de community is groot en er zullen heel wat problemen al een oplossing hebben.
Hoe jonger de programmeertaal, hoe creatiever. Hoe meer je out of the box zal kunnen denken om tot oplossingen te komen. Maar ook hoe moeilijker. Meer bugs, minder grote community, …

Hoeveel werk is er eigenlijk voor de programmeertaal in kwestie?

Ruby mag dan een leuke programmeertaal zijn, maar is helemaal niet zoveel gevraagd in België. Terwijl Javascript wel veel gevraagd wordt. De discussie welke taal het best betaalt qua loon is irrelevant voor je keuze. Programmeurs zijn over het algemeen allemaal goed betaald. En in een bedrijf houden ze niet alleen rekening met je hard skills maar ook met je business en soft skills.

Multi-inzetbaar of beperkt inzetbaar?

Als je kiest voor R, dan weet je dat je in data aan de slag gaat. Een andere toepassing is er niet voor R. Idem voor PHP, dan ga je webapps bouwen. Terwijl talen als Java, C# of Python toch een ruimer toepassingsgebied hebben. Daar kan je ook web en mobiele apps mee bouwen, maar ook klassieke software toepassingen, embedded systemen en zelfs games.

In de volgende blog lichten we 7 grote programmeertalen voor je uit!

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

De kracht van stage bij voltijdse dagopleidingen in IT

In onze voltijdse dagopleidingen rond programmeren en netwerk- en systeembeheer, doe je een uitgebreide stage. Ontdek hier alle voordelen van onze aanpak.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.

Artikel

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!

digital transformation
Artikel

4 mythes over digitale transformatie

Digitale transformatie is zonder twijfel een van de grootste trends van de laatste jaren. Moeten we ons zorgen maken over robots die onze job overnemen?