programmeren

3 tips voor het kiezen van de juiste programmeertaal

Als je wil coderen kan het vaak moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Welke programmeertaal gebruik je voor welke doeleinden? Wij geven je alvast enkele tips om te helpen kiezen.

Mature vs nieuwe programmeertaal

Hoe matuurder de taal hoe makkelijker er oplossingen zijn voor problemen. Want de community is groot en er zullen heel wat problemen al een oplossing hebben.
Hoe jonger de programmeertaal, hoe creatiever. Hoe meer je out of the box zal kunnen denken om tot oplossingen te komen. Maar ook hoe moeilijker. Meer bugs, minder grote community, …

Hoeveel werk is er eigenlijk voor de programmeertaal in kwestie?

Ruby mag dan een leuke programmeertaal zijn, maar is helemaal niet zoveel gevraagd in België. Terwijl Javascript wel veel gevraagd wordt. De discussie welke taal het best betaalt qua loon is irrelevant voor je keuze. Programmeurs zijn over het algemeen allemaal goed betaald. En in een bedrijf houden ze niet alleen rekening met je hard skills maar ook met je business en soft skills.

Multi-inzetbaar of beperkt inzetbaar?

Als je kiest voor R, dan weet je dat je in data aan de slag gaat. Een andere toepassing is er niet voor R. Idem voor PHP, dan ga je webapps bouwen. Terwijl talen als Java, C# of Python toch een ruimer toepassingsgebied hebben. Daar kan je ook web en mobiele apps mee bouwen, maar ook klassieke software toepassingen, embedded systemen en zelfs games.

In de volgende blog lichten we 7 grote programmeertalen voor je uit!

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Digitale opleidingen winnen fors aan populariteit

Met de start van het nieuwe opleidingsjaar bij Syntra AB, vallen er weer enkele interessante trends te noteren. De opleidingen informatica zitten duidelijk in de lift, en dat geldt zowel voor creatieve als technische opleidingen.

Artikel

7 grote programmeertalen voor je uitgelicht

Programmeren is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt en waarmee je gegarandeerd een job vindt. Wil je webapps, mobiele apps of klassieke desktop apps leren bouwen? In ons uitgebreid aanbod vind je zeker wat je nodig hebt om je op weg te zetten. Wij laten je nu alvast kennis maken met de belangrijkste programmeertalen en hun toepassingen.

Artikel

Co-working ken je al, maar co-learning vast nog niet

Het concept van co-learning is eigenlijk heel eenvoudig. We zetten maximaal 12 cursisten samen onder begeleiding van 2 coaches/vakexperten. Vooraf sturen die 12 cursisten vragen door en die vragen gaan wij behandelen. In groep, individueel of in kleinere groepjes.

Artikel

7 redenen om voor online video te kiezen

Wil je als online marketeer of content creator écht de aandacht trekken? Dan kies je voor video om je boodschap over te brengen. Ontdek hier 7 redenen waarom video hét medium is om je bereik te vergroten.