video content

7 redenen om voor online video te kiezen

Wil je als online marketeer of content creator écht de aandacht trekken? Dan kies je voor video om je boodschap over te brengen. Ontdek hier 7 redenen waarom video hét medium is om je bereik te vergroten.

Verleiden met beeldtaal

Mensen zijn aangetrokken tot bewegende beelden. De combinatie van beeld, geluid en stem trekken meteen de aandacht en houden je publiek veel langer geboeid dan een lap tekst. De kunst is om je kijker te lokken in je web en te blijven boeien. Je moet je kijker verleiden via je beeldtaal.

Vertel veel in weinig tijd

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Je kan op korte tijd complexe boodschappen toch duidelijk maken met video. Dat maakt video zeer aantrekkelijk voor allerlei doelgroepen. De artiest/creatieveling uiteraard, maar ook de marketeer, de webprofessional, de fotograaf, de bedrijfsleider, de activist, de politieker, …

Altijd en overal beschikbaar

Dankzij onze smartphone kan je vandaag de dag eender waar en wanneer naar video kijken. En dan zwijgen we nog over de enorme kracht van content hubs zoals Vimeo, YouTube, Facebook, … Het potentieel bereik is gigantisch. Voor marketeers is dit dan ook een goudmijn.

Technologie

Technologie evolueert razendsnel. Waar je 10 jaar geleden nog heel wat materiaal nodig had om een degelijk filmpje te maken, is dat vandaag de dag niet meer zo. Point and shoot. En vergeet ook het digitaal monteren niet. Een revolutie die het vandaag de dag mogelijk maakt dat je snel een koffiebeker wegmoffelt als plots blijkt dat je die per ongeluk hebt laten staan

Creativiteit

Content is king. Ook bij video. De kijker smult van een goed verhaal.

Wie houdt er niet van de Pixar animaties? Wie heeft de video van Gangnam Style niet gezien op YouTube? En deze kent waarschijnlijk ook iedereen.

Emotie verkoopt

In video kan je heel wat emotie leggen. Video’s voor bijvoorbeeld goede doelen trekken vaak de emotionele kaart om hun boodschap over te brengen. Als je je kijker op de juiste manier weet te beroeren, boek je gegarandeerd resultaat.

Video doet verkopen

Een webshop zonder video is vandaag de dag ondenkbaar. Video is ook uitermate geschikt om een sterke call to action mee te geven en je kijker aan te zetten tot kopen.

Nieuw bij Syntra AB: Video Content Creator

In avond- of dagformule vanaf september in onze campus in Antwerpen vlakbij Berchem Station.

Opleiding Video Content Creator

Jouw docent is Steven Colin, een enthousiaste docent met jaren ervaring in fotografie, marketing en eventmanagement.

www.stevencolin.com

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

9 Gouden Wordpress tips

Met WordPress bouw je unieke websites in alle vormen en formaten op een snelle en gebruiksvriendelijke manier. Ontdek hieronder onze 9 gouden WordPress tips.

Artikel

Digitale opleidingen winnen fors aan populariteit

Met de start van het nieuwe opleidingsjaar bij Syntra AB, vallen er weer enkele interessante trends te noteren. De opleidingen informatica zitten duidelijk in de lift, en dat geldt zowel voor creatieve als technische opleidingen.

Artikel

7 grote programmeertalen voor je uitgelicht

Programmeren is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt en waarmee je gegarandeerd een job vindt. Wil je webapps, mobiele apps of klassieke desktop apps leren bouwen? In ons uitgebreid aanbod vind je zeker wat je nodig hebt om je op weg te zetten. Wij laten je nu alvast kennis maken met de belangrijkste programmeertalen en hun toepassingen.

Artikel

3 tips voor het kiezen van de juiste programmeertaal

Als je wil coderen kan het vaak moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Welke programmeertaal gebruik je voor welke doeleinden? Wij geven je alvast enkele tips om te helpen kiezen.