video content

7 redenen om voor online video te kiezen

Wil je als online marketeer of content creator écht de aandacht trekken? Dan kies je voor video om je boodschap over te brengen. Ontdek hier 7 redenen waarom video hét medium is om je bereik te vergroten.

Verleiden met beeldtaal

Mensen zijn aangetrokken tot bewegende beelden. De combinatie van beeld, geluid en stem trekken meteen de aandacht en houden je publiek veel langer geboeid dan een lap tekst. De kunst is om je kijker te lokken in je web en te blijven boeien. Je moet je kijker verleiden via je beeldtaal.

Vertel veel in weinig tijd

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Je kan op korte tijd complexe boodschappen toch duidelijk maken met video. Dat maakt video zeer aantrekkelijk voor allerlei doelgroepen. De artiest/creatieveling uiteraard, maar ook de marketeer, de webprofessional, de fotograaf, de bedrijfsleider, de activist, de politieker, …

Altijd en overal beschikbaar

Dankzij onze smartphone kan je vandaag de dag eender waar en wanneer naar video kijken. En dan zwijgen we nog over de enorme kracht van content hubs zoals Vimeo, YouTube, Facebook, … Het potentieel bereik is gigantisch. Voor marketeers is dit dan ook een goudmijn.

Technologie

Technologie evolueert razendsnel. Waar je 10 jaar geleden nog heel wat materiaal nodig had om een degelijk filmpje te maken, is dat vandaag de dag niet meer zo. Point and shoot. En vergeet ook het digitaal monteren niet. Een revolutie die het vandaag de dag mogelijk maakt dat je snel een koffiebeker wegmoffelt als plots blijkt dat je die per ongeluk hebt laten staan

Creativiteit

Content is king. Ook bij video. De kijker smult van een goed verhaal.

Wie houdt er niet van de Pixar animaties? Wie heeft de video van Gangnam Style niet gezien op YouTube? En deze kent waarschijnlijk ook iedereen.

Emotie verkoopt

In video kan je heel wat emotie leggen. Video’s voor bijvoorbeeld goede doelen trekken vaak de emotionele kaart om hun boodschap over te brengen. Als je je kijker op de juiste manier weet te beroeren, boek je gegarandeerd resultaat.

Video doet verkopen

Een webshop zonder video is vandaag de dag ondenkbaar. Video is ook uitermate geschikt om een sterke call to action mee te geven en je kijker aan te zetten tot kopen.

Nieuw bij Syntra AB: Video Content Creator

In avond- of dagformule vanaf september in onze campus in Antwerpen vlakbij Berchem Station.

Opleiding Video Content Creator

Jouw docent is Steven Colin, een enthousiaste docent met jaren ervaring in fotografie, marketing en eventmanagement.

www.stevencolin.com

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Co-working ken je al, maar co-learning vast nog niet.

Het concept van co-learning is eigenlijk heel eenvoudig. We zetten maximaal 12 cursisten samen onder begeleiding van 2 coaches/vakexperten. Vooraf sturen die 12 cursisten vragen door en die vragen gaan wij behandelen. In groep, individueel of in kleinere groepjes.

Artikel

Leer games maken in Unity bij Syntra AB

2017 was het eerste jaar waarin de game-industrie door de magische grens van de 100 biljoen dollar ging. Voor 2018 verwacht men een groei van 13.3% tegenover 2017 naar een totaal van 137.9 biljoen dollar. 

Artikel

Welk Adobe programma heb jij nodig?

Bij Syntra AB kan je terecht voor een hoop praktijkgerichte Adobe-opleidingen. Heb je interesse in videobewerking? Of wil je misschien liever aan de slag als grafisch vormgever? We geven hieronder alvast een overzichtje van de verschillende programma’s uit de Creative Cloud, zodat jij makkelijk kan zien wat je nodig hebt.
 

Artikel

5 tips om de conversie van je website te verhogen

Het conversiepercentage van een website (het aantal bezoeken dat uitmondt in een actie) is zowat de graadmeter voor het succes van een site. Een positieve evolutie van het conversiepercentage zorgt direct voor meer resultaat, zonder dat daarvoor meer bezoekers moeten worden gevonden. Er zijn heel wat manieren om de conversie van je site te beïnvloeden. Docent Lieven Van De Velde somt er hier 5 op.