video content

7 redenen om voor online video te kiezen

Wil je als online marketeer of content creator écht de aandacht trekken? Dan kies je voor video om je boodschap over te brengen. Ontdek hier 7 redenen waarom video hét medium is om je bereik te vergroten.

Verleiden met beeldtaal

Mensen zijn aangetrokken tot bewegende beelden. De combinatie van beeld, geluid en stem trekken meteen de aandacht en houden je publiek veel langer geboeid dan een lap tekst. De kunst is om je kijker te lokken in je web en te blijven boeien. Je moet je kijker verleiden via je beeldtaal.

Vertel veel in weinig tijd

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Je kan op korte tijd complexe boodschappen toch duidelijk maken met video. Dat maakt video zeer aantrekkelijk voor allerlei doelgroepen. De artiest/creatieveling uiteraard, maar ook de marketeer, de webprofessional, de fotograaf, de bedrijfsleider, de activist, de politieker, …

Altijd en overal beschikbaar

Dankzij onze smartphone kan je vandaag de dag eender waar en wanneer naar video kijken. En dan zwijgen we nog over de enorme kracht van content hubs zoals Vimeo, YouTube, Facebook, … Het potentieel bereik is gigantisch. Voor marketeers is dit dan ook een goudmijn.

Technologie

Technologie evolueert razendsnel. Waar je 10 jaar geleden nog heel wat materiaal nodig had om een degelijk filmpje te maken, is dat vandaag de dag niet meer zo. Point and shoot. En vergeet ook het digitaal monteren niet. Een revolutie die het vandaag de dag mogelijk maakt dat je snel een koffiebeker wegmoffelt als plots blijkt dat je die per ongeluk hebt laten staan

Creativiteit

Content is king. Ook bij video. De kijker smult van een goed verhaal.

Wie houdt er niet van de Pixar animaties? Wie heeft de video van Gangnam Style niet gezien op YouTube? En deze kent waarschijnlijk ook iedereen.

Emotie verkoopt

In video kan je heel wat emotie leggen. Video’s voor bijvoorbeeld goede doelen trekken vaak de emotionele kaart om hun boodschap over te brengen. Als je je kijker op de juiste manier weet te beroeren, boek je gegarandeerd resultaat.

Video doet verkopen

Een webshop zonder video is vandaag de dag ondenkbaar. Video is ook uitermate geschikt om een sterke call to action mee te geven en je kijker aan te zetten tot kopen.

Nieuw bij Syntra AB: Video Content Creator

In avond- of dagformule vanaf september in onze campus in Antwerpen vlakbij Berchem Station.

Opleiding Video Content Creator

Jouw docent is Steven Colin, een enthousiaste docent met jaren ervaring in fotografie, marketing en eventmanagement.

www.stevencolin.com

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De 10 populairste opleidingen van vorig jaar
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2023

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van vorig jaar bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Data science: SQL als jouw geheime wapen

Ontdek de voordelen van SQL om je data en databases te beheren.

Artikel

Python Developer

Maarten combineerde zijn fulltime job met de avondopleiding Python Developer.
Lees hier zijn getuigenis.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.