7 tips uit de opleiding vastgoedfotografie om jouw panden beter in de kijker te zetten

7 tips uit de opleiding vastgoedfotografie om jouw panden beter in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet. Met de opleiding vastgoedfotografie zorg je voor professionele foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten. 

7 tips rechtstreeks van de docent
Leer deze tips correct toepassen in onze opleidingen en laat je panden opvallen.
Zorg voor een opgeruimd pand

Origineel is deze tip niet, we know. Maar! Hij is echt wel belangrijk! Iedereen wilt een pand dat tiptop in orde is en mensen kunnen vaak niet door de imperfecties heen zien. Neem dus voor je foto's neemt even de tijd om op te ruimen en verwijder wat overbodig is, zoals (deur)matten, kabels, benches, vuilnisbakken, schoonmaakmiddelen, emmers, ...

De juiste boodschap begint bij een juiste compositie

Elke foto is anders. Denk dus telkens even na over wat je in beeld wilt en welke boodschap je wilt brengen. Zodra je dat weet, kan je nadenken over je compositie. Als je evenveel vloer als plafond fotografeert, dan levert dat doorgaans mooiere foto's op met een goede balans.

Zet alles netjes waterpas

Maak rechte foto’s waarbij de lijnen (plafond, deurstijl, meubel, ...) mooi horizontaal of verticaal zijn. Zet in de instellingen van je fototoestel zeker de rasters of hulplijnen aan. Dit zorgt ervoor om helemaal waterpas te fotograferen. En nu je toch in die instellingen zit, kijk zeker ook even naar wat je nog kan helpen.

Zorg voor voldoende en uniforme belichting doorheen al je foto's

Probeer doorheen al je foto's een gelijke helderheid en belichting te hebben. Zet gordijnen en deuren open en laat zo veel mogelijk licht binnen. Je neemt ook best 's middags je foto's; zeker in de maanden wanneer het 's morgens lang donker blijft en ook snel weer donker wordt. Voor panden met weinig lichtinval neem je best ook de nodige tools zoals een statief en spot mee.

Maak gebruik van een breedhoeklens

Je staat vaak met je rug tegen de muur tijdens het nemen van foto's omdat je zoveel als mogelijk in beeld wilt brengen. Je zal zien dat er dan nog steeds veel niet in beeld gebracht kan worden. Jammer en vooral ook vervelend! De oplossing: een breedhoeklens. Je kan kamers hierdoor ook een beetje groter doen lijken. Kleine ruimtes zoals badkamer en keuken zijn meestal niet mooi in beeld te krijgen zonder breedhoeklens.

Dubbelcheck je foto's!

Bekijk de foto’s aandachtig op een groot scherm en zorg voor een nabewerking waar nodig (kleurcorrectie, aanpassing belichting of contrast …). Foto's die ongewenste zaken in beeld brengen, kunnen verwijderd en opnieuw genomen worden.

Neem foto's in hoge kwaliteit

Duik terug in de instellingen van je fototoestel en zorg ervoor dat je met een zo hoog als mogelijke resolutie / kwaliteit fotografeert. Vooral foto's voor drukwerk vereisen een hoge kwaliteit.

De gevorderden onder ons kunnen ook kiezen om bestanden op te slaan in het .RAW formaat. Dit geeft je nadien veel meer mogelijkheden tijdens het bewerken. Opgelet: om te bewerken heb je dan ook weer de juiste software zoals Adobe Photoshop of Lightroom nodig.

Schrijf je nu in voor de opleiding vastgoedfotografie

Aantrekkelijke foto’s dragen bij aan je imago van vastgoedmakelaar.

Volg de cursus Basis vastgoedfotografie en verdien 6u BIV-permanente vorming. Vastgoedfotograaf Seppe Cuppens is jullie ervaren trainer. De cursus biedt naast een basis theorie veel tips & tricks, do's and don'ts.

Je kan je eigen toestel, bij voorkeur met een breedhoeklens meebrengen om te oefenen. 

Bekijk opleiding vastgoedfotografie

Kies uit tientallen opleidingen vastgoed

De vastgoedsector kent veel reglementeringen en ontwikkelingen. Dankzij onze opleidingen blijf je bij in de sector. Of je nu een nieuwkomer of ervaren vastgoedmakelaar bent; Syntra AB helpt je om nieuwe kennis te vergaren, je immokantoor commercieel te versterken of trends in vastgoed op te pikken. Check alvast ons breed aanbod van +50 vastgoedopleidingen en voldoe aan de jaarlijkse bijscholing voor BIV (Beroepinstituut van Vastgoedmakelaars).

Opleidingen bekijken

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De 10 populairste opleidingen van vorig jaar
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2023

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van vorig jaar bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

BIV vastgoedopleiding marketing
Artikel

Vastgoedmarketing: BIV-erkende opleiding

Wil je je immokantoor meer in de kijker zetten en meer leads aantrekken?
Wil je een omzetgroei realiseren of huizen en appartementen sneller verkopen?
Welke meerwaarde biedt jouw vastgoedkantoor en hoe ga je je positioneren in een concurrentiële markt?

 

Artikel

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!

Interieurstylist
Artikel

Met vastgoedstyling een huis of appartement sneller verkopen

Veel kandidaat-kopers of huurders zijn op zoek naar een pand waarmee ze een klik hebben, met vastgoedstyling kan je de kans op die klik groter maken. De aankoop van een huis of appartement is een zaak van het hoofd én het hart.