8 onmisbare competenties voor de wereld van morgen

8 onmisbare competenties voor de wereld van morgen

De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo en levenslang leren is meer dan ooit een must. Met deze competenties ben je klaar voor de jobs van morgen!

We beseffen meer en meer dat onze carrière een lang leerproces zal zijn en levenslang leren een must is geworden. Vergaarde competenties zijn snel achterhaald. Naast het aanleren van nieuwe hard skills is ook de ontwikkeling van je soft skills zeer belangrijk. Onze menselijke kwaliteiten maken ons uniek waardoor ze niet zomaar kunnen geautomatiseerd worden door robots of artificiële intelligentie.

1. Digitale competenties


Digitaal is de norm geworden en de pandemie heeft de digitale (r)evolutie nog versneld.
Bedrijven zoeken naar gespecialiseerde digitale competenties op het vlak van programmeren, data management, digitale marketing, artificial intelligence en cybersecurity.

Maak jezelf onmisbaar met deze skills.
Laat jouw zaak online scoren.

2. Aanpassingsvermogen


In een complexe, snel veranderende wereld is het cruciaal om snel en efficiënt nieuwe dingen te kunnen toepassen. Werknemers met de juiste mindset zien verandering als een opportuniteit en hebben het vermogen om nieuwe concepten en competenties aan te leren.

competenties

3. Kritisch denken


De feiten goed kunnen analyseren en objectief beoordelen leiden tot betere bedrijfsoplossingen. De digitale economie levert een tsunami aan data waaruit we moeten kunnen filteren en bepalen wat het meest relevant is om snel beslissingen te nemen.

Versterk je capaciteiten op de werkvloer.

4. Creativiteit


Creativiteit is natuurlijk een must in creatieve sectoren of beroepen, maar een dosis ervan is aangewezen in elke functie om taken en problemen op een originele manier te benaderen. ‘Out of the box denken’ of ‘Problem solver’ zijn dan ook competenties die je veel terugvindt in vacatures. Creativiteit vraagt een nieuwsgierige en flexibele mindset die je kan trainen in specifieke cursussen.

5. Emotionele intelligentie


Medewerkers met een groter empathisch vermogen kunnen vlotter in teams werken en hebben een betere interactie met collega’s. De werkvloer is divers geworden met een mix aan generaties, culturen en competenties, een gezonde dosis EQ is een must in elk team.

Zorg nu voor een betere verstandhouding.

6. Teamwork

Samen bereik je meer. Elkaar aanvullen en motiveren bevordert de groepssfeer en het geluksgevoel van ieder individu. Gelukkige medewerkers presteren beter en dragen bij aan een bloeiende bedrijfscultuur.

Word een betere manager.

7. Communicatievaardigheden


Vlot en empathisch communiceren is essentieel om medewerkers te briefen, opdrachten te duiden, veranderingen te kaderen of anderen van je mening te overtuigen. Naast verbale of schriftelijke communicatie, zijn er de non-verbale communicatiesignalen die minstens evenveel vertellen.

Versterk je communicatie.

8. Zin voor ondernemen


Een ondernemende attitude is cruciaal om je te ontplooien. Je eigen talenten ontdekken, opportuniteiten zien en verkennen, de uitvoerbaarheid van ideeën onderzoeken zijn competenties die je helpen bij zelfsturing en het maken van keuzes in steeds veranderende situaties.

Wij steunen jou in je onderneming.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

25mei

Event

Online infoweken vanaf 25 mei

Van 25 mei tot 4 juni organiseren we opnieuw onze online infoweken. Gedurende 2 weken kan je vragen stellen, chatten met medewerkers en docenten. Je kan ook inschrijven op onze gratis webinars. Niet te missen! Vragen? We helpen jou verder! Nog niet zeker welke opleiding bij je past? Doe de test!
 

Schrijf je in voor gratis online infosessies

Artikel

Duaal leren bij Syntra

Duaal leren is dé praktijkopleiding bij uitstek: je leert je skills op je werkplek gedurende 4 dagen per week, aangevuld met 1 dag les op een Syntra-campus.

Artikel

Professional organizer: nieuwe opleiding in Antwerpen

Dé opleiding als je van opruimen houdt 🙈. De professional organizer helpt klanten te ontspullen, zaken te ordenen en in te plannen. Resultaat: meer evenwicht en rust in het hoofd.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAd, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.