8 onmisbare competenties voor de wereld van morgen

8 onmisbare competenties voor de wereld van morgen

De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo en levenslang leren is meer dan ooit een must. Met deze competenties ben je klaar voor de jobs van morgen!

Naast het aanleren van nieuwe hard skills is ook de ontwikkeling van je soft skills zeer belangrijk. Onze menselijke kwaliteiten maken ons uniek waardoor ze niet zomaar kunnen geautomatiseerd worden door robots of artificiële intelligentie.

1. Digitale competenties

Digitaal is de norm geworden en de pandemie heeft de digitale (r)evolutie nog versneld.
Bedrijven zoeken naar gespecialiseerde digitale competenties op het vlak van programmeren, data management, digitale marketing, artificial intelligence en cybersecurity.

Bekijk opleidingen Informatica
Bekijk opleidingen Digital Marketing

2. Aanpassingsvermogen

In een complexe, snel veranderende wereld is het cruciaal om snel en efficiënt nieuwe dingen te kunnen toepassen. Werknemers met de juiste mindset zien verandering als een opportuniteit en hebben het vermogen om nieuwe concepten en competenties aan te leren. En geef toe, altijd het zelfde doen, is toch ook niet echt wat je wilt?

Bekijk opleidingen Persoonlijke Ontwikkeling

competenties
Charles had groot gelijk met zijn quote!

3. Kritisch denken

De feiten goed kunnen analyseren en objectief beoordelen, leidt tot betere bedrijfsoplossingen. De digitale economie levert een tsunami aan data waaruit we moeten kunnen filteren en bepalen wat het meest relevant is om snel beslissingen te nemen.

Bekijk opleidingen Data & AI
Bekijk opleidingen Algemeen Management
Bekijk opleidingen Leiding Geven

4. Creativiteit

Creativiteit is natuurlijk een must in creatieve sectoren of beroepen, maar een dosis ervan is aangewezen in elke functie om taken en problemen op een originele manier te benaderen. ‘Out of the box denken’ of ‘Problem solver’ zijn dan ook competenties die je veel terugvindt in vacatures. Creativiteit vraagt een nieuwsgierige en flexibele mindset die je kan trainen in specifieke cursussen zoals:

Creatief schrijven
Creatief layouten
Bedrijfsprocessen visualiseren
Storytelling
of alle opleidingen rond Adobe software

5. Emotionele intelligentie

Medewerkers met een groter empathisch vermogen kunnen vlotter in teams werken en hebben een betere interactie met collega’s. De werkvloer is divers geworden met een mix aan generaties, culturen en competenties. Een gezonde dosis EQ is een must in elk team!

Bekijk de opleidingen coaching

6. Teamwork

Samen bereik je meer. Elkaar aanvullen en motiveren, bevordert de groepssfeer en het geluksgevoel van ieder individu. Gelukkige medewerkers presteren beter en dragen bij aan een bloeiende bedrijfscultuur.

Bekijk de opleidingen Management

7. Communicatievaardigheden

Vlot en empathisch communiceren, is essentieel om medewerkers te briefen, opdrachten te duiden, veranderingen te kaderen of anderen van je mening te overtuigen. Naast verbale of schriftelijke communicatie, zijn er de non-verbale communicatiesignalen die minstens evenveel vertellen.

Versterk je communicatie

8. Zin voor ondernemen

Een ondernemende attitude is cruciaal om je te ontplooien. Je eigen talenten ontdekken, opportuniteiten zien en verkennen, de uitvoerbaarheid van ideeën onderzoeken zijn competenties die je helpen bij zelfsturing en het maken van keuzes in steeds veranderende situaties.

Start of sleutel met de juiste tools aan je onderneming

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Aan de slag met video en videomarketing

Wist je dat meer dan 60% liever kijkt naar beeld dan tekst, YouTube de tweede grootste zoekrobot is na Google en meer dan een half miljoen mensen dagelijks video kijkt op Facebook? In 2023 zal het belang van video enkel nog toenemen.

De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Hoe onze docent van de 'opleiding creatief schrijven' romanschrijfster werd.

Lore Mutsaers, docent van de opleiding creatief schrijven, legt uit hoe ze romanschrijfster is geworden. Al haar eigen ervaringen steekt ze nu in deze praktijkgerichte opleiding.

Artikel

Aan de slag in HR of Payroll

Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.