Aan de slag in HR of Payroll

Aan de slag in HR of Payroll

Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.

Het personeel is het kloppend hart van elk bedrijf. Daarom is het als onderneming ontzettend belangrijk om in te zetten op een strategisch HR-beleid. Zo zorg je voor een correcte en evenwichtige verloning, vlotte personeelsadministratie en een volwaardige opvolging van de start tot een vertrek van elke medewerker.

Bedrijven met een duidelijk personeelsbeleid hebben dan ook een streepje voor. Ze hebben HR-medewerkers in dienst die niet alleen een grondige praktische kennis van het Belgisch sociaal recht hebben, maar ook een onmisbare ‘feeling’ met de cultuur en waarden van het bedrijf. Daardoor kunnen ze het juiste talent aantrekken en ontwikkelen, als vertrouwenspersoon én motivator.

Wil je graag aan de slag in de boeiende HR-sector, of wil je de kennis van jezelf of je team bijspijkeren? Dan zijn onderstaande opleidingen vast iets voor jou. Ze worden stuk voor stuk gegeven door docenten met een doorgedreven praktijkervaring. Zo kan je daarna direct aan de slag:

1. Basisopleiding Payroll

Payroll is een breed begrip maar de uitgebreide basisopleiding payroll maakt je wegwijs in een theoretische maar ook praktische opleiding. Daarna ga je met een stevige rugzak op weg, ofwel als zaakvoerder, of als jobzoeker in de richting van HR.

Wat leer je precies:

 1. De verplichtingen van het arbeidsreglement: hoe ziet het eruit?
 2. De verschillende arbeidsovereenkomsten: wat is de beste keuze?
 3. Verlof, feestdagen, ziekte en andere afwezigheden: wie betaalt wat?
 4. Vakantierechten en vakantiegeld: wie heeft recht op wat?
 5. Ontslag in al haar facetten: wat kan en vooral, wat moet?
 6. Thematisch verlof zoals zwangerschap of tijdskrediet: wat zijn de rechten?
 7. Eindejaarspremie, geschenken en andere voordelen: wat zijn de opties?
 8. De loonlijn in detail bekeken: welke scenario’s zijn mogelijk?

2. HR-Officer

Het opzetten van een degelijk personeelsbeleid is een must voor elke groeiende onderneming. Met de opleiding HR-Officer heb je meteen alle kennis in huis om een HR-strategie in te voeren of te verbeteren. Een strategie die gericht is op de groei van het bedrijf én die van de (toekomstige) medewerkers.

Wat leer je precies:

 1. Introductie tot HR-beleid: wat is een goede HR-strategie?
 2. Functiebeschrijvingen en competentieprofielen: wat staat er concreet in?
 3. Rekruteringskanalen en vacatureteksten: wat spreekt aan?
 4. Opbouwen van een selectieprocedure: wat neem je er best in op?
 5. Sollicitatiegesprekken: wat zijn de beste interviewtechnieken?
 6. Functionerings- en evaluatiegesprekken: hoe pak je ze praktisch aan?
 7. Opzetten van een opleidingsbeleid: hoe bepaal je de opleidingsbehoeften?
 8. Uitstroom van medewerkers: wat bij ontslag?

3. Personeeladministratie

Er komen heel wat documenten aan bod in HR. Hoe je deze allemaal correct kan verwerken leer je in de opleiding personeelsadministratie. Na de opleiding weet je perfect wat de noodzakelijke handelingen en documenten zijn voor o.a. aanwerving, vakantie en ontslag.

Wat leer je precies:

 • De belangrijkste sociale documenten: C4, C131, deeltijdse werknemer,...
 • Arbeidsovereenkomsten
 • Loonadministratie
 • Vakantiegeld, eindejaarspremie en 13de maand

4. Basisopleiding sociaal recht

Het Belgisch sociaal recht is een kluwen van regels en voorwaarden. De basisopleiding sociaal recht zet alles nog eens duidelijk op een rij. Geen droge theorie maar concreet advies en praktische tips. Kortom, alles om de personeels- en loonadministratie in goede banen te kunnen leiden.

Wat leer je precies:

 1. Sociale documenten: wat bij ontslag, aanwerving, ouderschapsverlof, etc...?
 2. Arbeidsovereenkomsten: wat zijn de mogelijkheden?
 3. Loonbrieven: wat staat erop?

5. Praktische snelcursus payroll

Praktische snelcursus payroll

‘Hoe bereken je het loon?’ Op die vraag en vele anderen krijg je in de praktische snelcursus payroll de antwoorden aangereikt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen heb je slechts in een aantal sessies de belangrijkste onderdelen van payroll onder de knie.

Wat leer je precies:

 1. Loonberekeningen voor arbeiders en bedienden
 2. Vakantiegeld en eindejaarspremie berekenen
 3. Tijdskrediet en thematisch verlof

Schrijf je snel in voor een van bovenstaande opleidingen, of bekijk onze andere opleidingen in deze sector, en stap (dieper) in de wondere wereld van HR en Payroll.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

8 onmisbare competenties voor de wereld van morgen

De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo en levenslang leren is meer dan ooit een must. Met deze competenties ben je klaar voor de jobs van morgen!

tips vastgoedfotografie
Artikel

7 tips uit de opleiding vastgoedfotografie om jouw panden beter in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet. Met de opleiding vastgoedfotografie zorg je voor professionele foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten. 

Opleiding KNX bij Syntra AB
Artikel

Word domotica-professional met de gecertificeerde opleiding KNX

Wie zich verder wil specialiseren in domotica kan bij Syntra AB terecht voor de opleiding KNX. Onze docent Kurt Vermeylen, gecertificeerd KNX Tutor, schijnt zijn licht over ons aanbod, de mogelijkheden en wat je mag verwachten.

Artikel

Say cheese!

Hans van Grinderbeek volgde zes jaar geleden de opleiding kaasmeester bij Syntra. Intussen is hij zelf docent en momenteel maakt hij zijn derde lichting studenten wegwijs in kaas.