Aan de slag met video en videomarketing

Aan de slag met video en videomarketing

Wist je dat meer dan 60% liever kijkt naar beeld dan tekst, YouTube de tweede grootste zoekrobot is na Google en meer dan een half miljoen mensen dagelijks video kijkt op Facebook? In 2023 zal het belang van video enkel nog toenemen.

Bovendien is het een misvatting dat je professionele opnameapparatuur nodig hebt om aan de slag te gaan met video of videomarketing. Met de huidige kwaliteit van smartphones kom je meer dan een heel eind. Combineer dit met een opleiding Adobe Premiere of Adobe After Effects en niets staat een professioneel eindresultaat in de weg. Je kan de video’s ook gebruiken op jouw sociale mediakanalen en dus aan videomarketing doen. Let’s get started!

Video: montage met Adobe Premiere
 

Video: montage met Adobe Premiere

Filmpjes bewerken doe je met videomontage software. Adobe Premiere valt – zoals Final Cut Pro van Apple - onder deze categorie. Je knipt en plakt waar je wil en voegt muziek, titels, overgangen en kant-en-klare animaties toe. Op een eenvoudige manier til je jouw video naar een hoger niveau. Bovendien onderscheid je je van de middelmatige creaties van je concurrenten.

Wat leer je tijdens de opleiding Adobe Premiere?

 1. het opnameformaat bepalen (4:3 of 16:9)
 2. beelden importeren van je camera of smartphone
 3. aanbrengen van structuur in je project
 4. werken met de tijdlijn en lagen
 5. monteren en bewerken van jouw beelden
 6. toevoegen van effecten en ondertitels
 7. en vooral heel veel tips, trucs en praktijkoefeningen

Na 12 uur aan praktijkgerichte sessies kan je zelf aan de slag met video en tover je professionele montages op je scherm. En dat van potentiële klanten.

Interesse? Check alvast data en locaties
 

Wist je dat Adobe Premiere al bestaat sinds 1991, als reactie op Avid Media Composer van Apple? Sindsdien is Premiere met 9 miljoen gebruikers de meest gebruikte video editing software. Zowel voor beginners als professionals.

Video: bewerking met Adobe After Effects
 

Video: bewerking met Adobe After Effects

Adobe After Effects is al vele jaren de toonaangevende software voor bewegende beelden (video) en visuele effecten. In het vak spreekt men van de postproductie. Met deze tool breng je een videomontage (vaak gemaakt met Adobe Premiere) naar een nog hoger (cinematografisch) niveau. Na de opleiding breng je elk idee tot leven, van logo tot personage of animatie. Met de ruime exportmogelijkheden naar verschillende kanalen én de naadloze integratie met alle software van de Adobe-familie, zijn de mogelijkheden voor video onbegrensd.

Een greep uit wat je leert in de opleiding Adobe After Effects

 1. werken met concepten zoals compositie, project en tijdlijn
 2. importeren van footage en stills (afbeeldingen, logo’s)
 3. optimaal gebruikmaken van lagen
 4. werken met maskers, keyframes, paden en parenting
 5. toepassen van motion tracking, keying en effecten
 6. installeren en analyseren van plug-ins
 7. exporteren naar verschillende formaten

Het traject bestaat uit 8 sessies, goed voor heel veel uren aan tips en tricks.

Interesse? Check alvast data en locaties
 

Wist je dat dit softwarepakket standaard meer dan 250 pre-sets aan effecten bevat? Have fun :)

Videomarketing
 

Video: videomarketing

Wie video goed inzet, creëert een grote meerwaarde voor zijn bedrijf of merk. Onderzoek toont aan dat de naamsbekendheid fors toeneemt. Bovendien bereik je vaak ook een nieuw doelpubliek. Bijna 65 % van de consumenten koopt sneller diensten of producten aan na het bekijken van een video, maar op dit moment gebruikt slechts 9% van kleine(re) bedrijven YouTube als marketingkanaal. Het bereik van dit kanaal kan zich meten met dat van televisie, maar aan een fractie van de kostprijs.

Vijf interessante cijfers

 1. 82% van het internetverkeer komt van video
 2. 45% bekijkt meer dan een uur per week
 3. 90% zegt dat bekijken helpt bij het beslissingsproces
 4. 63% meer doorkliks bij gebruik in e-mailcampagnes
 5. ten slotte: 12 keer meer shares dan teksten of beelden

Bronnen: frankwatching.com en rawshorts.com

Leuk om weten is dat het ook belangrijk is voor SEO (search engine optimalisatie). Door de extra interactie rond jouw bedrijf of merk, verhoogt de relevantie bij Google. Een goede strategie rond videomarketing versterkt bijgevolg de positie van jouw bedrijf. Op heel veel domeinen.

Overtuigd? Naar data en locaties

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Ben je klaar voor de energietransitie?
Artikel

Ben je klaar voor de energietransitie?

De energietransitie is in een stroomversnelling gekomen. Overheden, bedrijven en particulieren streven naar een verschuiving van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en waterkracht. Er is ook de switch van een centrale naar een decentrale energieproductie waardoor we voor een stuk zelfvoorzienend worden en de afhankelijkheid van dure energie-import verminderen.

logistiek
Artikel

7 redenen om voor de logistiek te kiezen

De logistieke sector is enorm uitgebreid en daarom kan het soms moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien. Toch beschikt de sector over een pak voordelen die het zowel voor jongeren als voor ervaren medewerkers een aantrekkelijke werkplek maken. 

beroepskosten zelfstandige
Artikel

Beroepskosten zelfstandige: welke zijn fiscaal aftrekbaar?

Beroepskosten voor zelfstandigen zijn legitiem en essentieel om de hoge belastingsdruk in ons land enigszins te verminderen. Als zelfstandige betaal je immers belasting op je winst, niet op de beroepskosten die je maakt om winst te realiseren. Wij checkten met Peter Maginelle, docent en financieel expert enkele 'indianenverhalen' rond beroepskosten.

VCA-certificaat: veilig op de werkvloer
Artikel

VCA-certificaat: veilig op de werkvloer

5 goede redenen om je VCA-certificaat te behalen. Kies uit 2 opleidingen bij Syntra AB.
#SafetyFirst