adviesatelier bouw

Adviesatelier voor de bouwsector

Bouwunie organiseert i.s.m. Syntra AB voor de 2de maal het Adviesatelier. Kies zelf uit 5 ateliers welke 3 workshops je wil volgen. Deelname is gratis voor Bouwunie-leden en Syntra AB-cursisten, mits gebruik van de code BUADVIES bij inschrijving.

Verplichte opleidingen voor werknemers in de bouw

Je personeel opleiden is een must voor velen, een evidentie voor anderen. Maar welke opleidingen zijn eigenlijk verplicht? In deze workshop krijg je een overzicht. En we vertellen jou hoe je een financiële bijdrage geniet. Zo blijft de kostprijs van de opleiding voor jou als werkgever beperkt.
Spreker: medewerker Constructiv
 

RSZ kortingen en premies, waar heb je recht op?

Op zoek naar ondersteunende subsidies op maat van jouw bedrijf ? Kan je bedrijf genieten van RSZ- kortingen ? Deze workshop legt een sterke focus op pro-actieve subsidies.
Spreker: Kim Spruyt

Een warm welkom voor een nieuwe werknemer

Een goed voorbereid onthaal en opvang van een nieuwe werknemer, is de eerste stap tot een beter resultaat op de werkvloer. Bedrijfsinterne opleidingen waarbij werknemers hun kennis en ervaring overdragen, worden steeds belangrijker. Hoe pak ik dit aan…
Spreker: Bart Pilate
Syntra-opleiding: Mentoropleiding in de bouwsector

Nieuwe Vlarem norm rond fijn stof sinds 1/01/2017

Sinds 1 januari 2017 zijn er een aantal nieuwe regels in voege die de bouwaannemer verplicht om bij de uitvoering van werken de stofemissies zo laag mogelijk te houden. De bedoeling van deze nieuwe milieuvoorwaarden is om het fijn stof dat bij de werken vrijkomt te verminderen en de overlast voor de buurtbewoners te beperken. We leggen uit hoe de wetgeving in elkaar zit en hoe dit aan te pakken.
Spreker: medewerker Constructiv

Asbest eenvoudige handelingen - de do's en dont's

Wat mag en wat niet? Welke stappen moet je ondernemen naar overheid en personeel toe? Welke werkmethodes moeten (mogen) worden toegepast? Welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn hierbij onontbeerlijk?
Spreker: Eddy Coddens
Syntra-opleiding: Asbest - eenvoudige handelingen

Het programma op donderdagavond 23/2 verloopt als volgt:

  • 19.00u Ontvangst
  • 19.25u Verwelkoming
  • 19.30u Advies atelier: ronde 1
  • 20.00u Advies atelier: ronde 2
  • 20.30u Advies atelier: ronde 3
  • 21.00u Netwerkmoment

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Mentoropleiding in de bouw ook als winteropleiding

De Vlaming heeft een baksteen in de maag. De lage rentes en de forse toename in bouwvergunningen doet de bouwactiviteit in ons land pieken. Vele bouwbedrijven zijn op zoek naar geschikte arbeidskrachten.

Artikel

Geef tijdens je vakantie een boost aan je carrière!

Een vakantie dient uiteraard om je batterijen op te laden. Maar je kan deze periode ook perfect gebruiken om kennis of ervaring op te doen. Onze summerschools in diverse opleidingen bieden je heel wat mogelijkheden.

Artikel

Massage: leer nieuwe technieken bij Syntra AB

Niets zo ontspannend als een verkwikkende massage! Zin om je massageskills nog verder bij te schaven? We organiseren dit voorjaar nog enkele korte opleidingen. 

Artikel

Kies voor een DUO-traject en krijg je opleiding in een erkend leerbedrijf

Bij een DUO-traject (Duaal Ondernemerschapstraject) ligt de focus op werkplekleren.