adviesatelier bouw

Adviesatelier voor de bouwsector

Bouwunie organiseerde i.s.m. Syntra AB voor de 2de maal het Adviesatelier. Je kon kiezen uit 5 ateliers welke 3 workshops je wilde volgen. Deelname was gratis voor Bouwunie-leden en Syntra AB-cursisten, mits gebruik van de code BUADVIES bij inschrijving.

Verplichte opleidingen voor werknemers in de bouw

Je personeel opleiden is een must voor velen, een evidentie voor anderen. Maar welke opleidingen zijn eigenlijk verplicht? In deze workshop krijg je een overzicht. En we vertellen jou hoe je een financiële bijdrage geniet. Zo blijft de kostprijs van de opleiding voor jou als werkgever beperkt.
Spreker: medewerker Constructiv
 

RSZ kortingen en premies, waar heb je recht op?

Op zoek naar ondersteunende subsidies op maat van jouw bedrijf ? Kan je bedrijf genieten van RSZ- kortingen ? Deze workshop legt een sterke focus op pro-actieve subsidies.
Spreker: Kim Spruyt

Een warm welkom voor een nieuwe werknemer

Een goed voorbereid onthaal en opvang van een nieuwe werknemer, is de eerste stap tot een beter resultaat op de werkvloer. Bedrijfsinterne opleidingen waarbij werknemers hun kennis en ervaring overdragen, worden steeds belangrijker. Hoe pak ik dit aan…
Spreker: Bart Pilate
Syntra-opleiding: Mentoropleiding in de bouwsector

Nieuwe Vlarem norm rond fijn stof sinds 1/01/2017

Sinds 1 januari 2017 zijn er een aantal nieuwe regels in voege die de bouwaannemer verplicht om bij de uitvoering van werken de stofemissies zo laag mogelijk te houden. De bedoeling van deze nieuwe milieuvoorwaarden is om het fijn stof dat bij de werken vrijkomt te verminderen en de overlast voor de buurtbewoners te beperken. We leggen uit hoe de wetgeving in elkaar zit en hoe dit aan te pakken.
Spreker: medewerker Constructiv

Asbest eenvoudige handelingen - de do's en dont's

Wat mag en wat niet? Welke stappen moet je ondernemen naar overheid en personeel toe? Welke werkmethodes moeten (mogen) worden toegepast? Welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn hierbij onontbeerlijk?
Spreker: Eddy Coddens
Syntra-opleiding: Asbest - eenvoudige handelingen

Het programma op donderdagavond 23/2 verloopt als volgt:

  • 19.00u Ontvangst
  • 19.25u Verwelkoming
  • 19.30u Advies atelier: ronde 1
  • 20.00u Advies atelier: ronde 2
  • 20.30u Advies atelier: ronde 3
  • 21.00u Netwerkmoment

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Opleiding BIM technisch tekenaar

BIM is een slim digitaal concept dat bouwwerken visualiseert en bouwinformatie makkelijk deelt tussen verschillende partners. BIM staat voor Building Information Model of Bouw Informatie Model. Door de digitale transitie in de bouw is de vraag naar BIM technisch tekenaars die kunnen tekenen in 3D momenteel groter dan het aanbod. 

 

Nieuws

Erkende Syntra AB-opleidingen voor knelpuntberoepen

Ben je werkzoekend of wil je een carrièreswitch maken waarbij je een grote kans hebt om snel werk te vinden? Dan is een opleiding tot een knelpuntberoep zeker iets voor jou. Ben je graag met voeding of beauty bezig, of heb je liever iets technisch? In ons aanbod vind je vast wat je zoekt.

28juni

Event

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen.

Artikel

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.