audiproducer bij Motormusic

Audioproducers gaan aan de slag in de studio's van Motormusic

Onze cursisten van de voltijdse dagopleiding 'realisator audioproducties' zijn stilaan klaar voor het echte werk. Tijd voor een echte test dus, enkele weken geleden trokken ze naar de studio's van Motormusic om enkele nummers op te nemen. 

 

Met meer dan 20 zijn ze, onze lichting audioproducers in cursusjaar 2016-2017. Na heel wat maanden oefenen op de campus trokken ze samen met campusassistent Ivo richting Mechelen voor het echte werk. In de studio's van Motormusic namen de cursisten een hele dag eigen nummers op. Ze konden daarvoor rekenen op een professionele zangeres en begeleiding van ervaren producers.

Voor cursist Lorenz was het alvast een spannend moment. 

Het is heel fijn om deze kans te krijgen en dit te kunnen doen.Voor de meesten onder ons is het de eerste keer om in een echte studio aan de slag te gaan. Heel confronterend, maar ook zeker inspirerend. Normaal gezien werken we altijd in het klaslokaal in Syntra, met onze hoofdtelefoons. Nu zitten we echt in een professionele omgeving, met een zangeres en begeleiding.

De cursisten kregen van de docenten de opdracht om een nummer te creëren. Met behulp van de zangeres mogen ze hun nummers nu ook echt opnemen. Een goede test volgens Lorenz.

Tijdens een lesdag hebben we een opdracht gekregen om op 8 uur tijd een idee dat je hebt zoveel mogelijk uit te werken. Dat hebben we gedaan en we gaan nu kijken hoever we daarmee komen.

In juni studeer je af bij Syntra AB als 'realisator audioproducties', Is de opleiding een aanrader? 
Zeker het is een complete en praktijkgerichte opleiding. Je gaat meteen aan de slag met de software en je krijgt heel veel uitleg. Je leert ook echt elke dag bij. We zijn echt de hele dag bezig met muziek, dus als dat je passie is is er eigenlijk niets mooiers.

Interesse?
 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

3 redenen om nu de sprong naar 3D-artist te maken

3D-graphics zijn overal en de vraag naar getalenteerde 3D-artists om te werken aan games en animatiefilms is niet meer bij te houden. Docent David Arroyo heeft jaren ervaring en werkte mee aan grote producties in de Verenigde Staten. Hij legt je uit waarom het een ideaal moment is om jezelf te verdiepen in deze topjob.

Artikel

Co-working ken je al, maar co-learning vast nog niet

Het concept van co-learning is eigenlijk heel eenvoudig. We zetten maximaal 12 cursisten samen onder begeleiding van 2 coaches/vakexperten. Vooraf sturen die 12 cursisten vragen door en die vragen gaan wij behandelen. In groep, individueel of in kleinere groepjes.

cursus cad cam
Artikel

Een tekenprogramma kiezen: Autocad, Revit of SketchUp?

Wil je een tekenprogramma aanleren om technische tekeningen te maken in 2D of 3D, dan heb je de keuze tussen verschillende softwarepakketten. Wij bespreken de verschillen en de toepassingsmogelijkheden van de courante tekenprogramma’s Autocad, SketchUp en Revit.

antigraviator
Artikel

Games maken in Unity bij Syntra AB

2017 was het eerste jaar waarin de game-industrie door de magische grens van de 100 biljoen dollar ging. Voor 2018 verwacht men een groei van 13.3% tegenover 2017 naar een totaal van 137.9 biljoen dollar.