bedrijfsbeheer Arabisch of Turks

Bedrijfsbeheer met taalondersteuning

In campus Antwerpen kan je Basiskennis bedrijfsbeheer volgen met taalondersteuning Arabisch en Turks. Hüseyin Aslan is al meer dan 20 jaar één van de stuwende krachten in deze opleidingen.

Hüseyin Aslan is halftijds lesgever en vertaler-tolk in de lessen bedrijfsbeheer voor anderstaligen. Hij is zaakvoerder van Aslan Consulting en ondersteunt bedrijven op het vlak van bedrijfsadvies, oprichting en administratie.

"De wettelijke verplichtingen op het vlak van administratie en fiscaliteit zijn vrij complex, zelfs voor de modale Vlaming. Wij nemen deze zorg graag uit handen van de (startende) ondernemer zodat hij zich kan concentreren op zijn core business.
In de lessen hou ik zoveel mogelijk rekening met het taalniveau, de aanwezige kennis en het land van herkomst van de cursisten.
"

Vertaling Nederlandse kernwoorden

Eén les bedrijfsbeheer bestaat gemiddeld uit 2000 woorden. Het is niet doenbaar, noch efficiënt om simultaan te vertalen.

In de cursus zijn een aantal kernwoorden uit het Nederlands vertaald in het Turks of Arabisch. De cursisten moeten de Nederlandstalige kernwoorden aanleren. De docent/vertaler-tolk geeft ook extra uitleg in de taal van de cursist rond bepaalde topics die worden behandeld.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
hanne waumans
Artikel

De opleidingscoach: onmisbaar in een modern bedrijf

Als opleidingscoach zorg jij ervoor dat bedrijven blijven groeien door te investeren in medewerkers. Levenslang leren is immers een must voor elk bedrijf. 

b&b starten
Artikel

Je eigen b&b starten, hoe begin je eraan?

Wil je een b&b starten of een familiehotelletje uitbaten? Denk je eraan kamers of een appartement te verhuren via Airbnb? In de 1-jarige avondopleiding Uitbater kleinschalige logies leer je wat er bij komt kijken, van opstart over uitbating tot positionering en promotie. De docenten zijn ervaren gastuitbaters die inzichten en wetgeving koppelen aan interessante b&b- en streekbezoeken.

rituelenbegeleider
Artikel

Rituelenbegeleider

Een mens is een sociaal dier en heeft nood aan rituelen om belangrijke gebeurtenissen met anderen te beleven. Een rituelenbegeleider helpt jou om de sleutelmomenten van het leven op een gepaste manier in te vullen.

Artikel

Welzijn op het werk: de taak van een Vitaliteitscoach

Tatiana Demesmaeker komt uit de bedrijfswereld waar ze jarenlang werkte in verschillende kaderfuncties, waar haar interesse steeds uitging naar het optimaliseren van de dynamieken en de samenwerking tussen mensen. Die drive geeft ze nu ook door aan anderen in de opleiding Vitaliteitscoach bij Syntra AB.