
Cursisten Zytholoog met glans geslaagd
De horecasector heeft zware klappen gekregen tijdens de coronacrisis, maar dat weerhoudt mensen met goesting er niet van om in het vak te stappen. Dat bewijzen onze cursisten Zytholoog die deze week hun examen 'bier tappen en schenken' aflegden.

De verdere heropening van de horeca op 9 juni was een mooi symbolisch moment voor onze eerstejaarscursisten Zytholoog om hun examen 'bier tappen en schenken' af te leggen.
Ze werden beoordeeld door docent Rudy Beckers, bierkenner en tevens jurylid bij het Belgisch Kampioenschap Biertappen. Hij werd voor de gelegenheid bijgestaan door ex-wereldkampioen tappen Tommy Goukens en zytholoog Tom Robberechts.
De lessen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen, want de 21 gepassioneerde cursisten slaagden allemaal met glans voor het examen. Ze zijn nu klaar om hun kennis nog verder uit te breiden in het tweede jaar van de opleiding.

Horeca na corona
De sector verwacht een nijpend personeelstekort omdat veel horecamedewerkers door corona ondertussen in een andere sector werkzaam zijn. laams minister van Werk en Economie Hilde Crevits heeft samen met de sector een actieplan uitgewerkt waarbij de Syntra’s, in samenwerking met VDAB, modulaire trajecten rond knelpuntberoepen als kok en kelner inrichten, alsook bijkomende ‘learning snacks’ rond topics zoals ondernemerschap en rendabiliteit. Met dit actieplan wil men de competenties van het horecapersoneel versterken en de horecasector ondersteunen.
Ontdek de professionele horeca-opleidingen bij Syntra AB, met een grote concentratie in campus Leuven. Naast gecertificeerde beroepsopleidingen (avond of overdag), bieden wij ook korte bijscholingen en trajecten in werkplekleren aan. Syntra AB duimt dat de horeca snel terug kan floreren, mét voldoende goed opgeleide en gemotiveerde werkkrachten die er met volle goesting voor gaan.