een carrière in de vastgoedsector

De juiste weg naar een carrière in de vastgoedsector?

De vastgoedsector is meer dan ooit in beweging. Nooit veranderden zoveel gronden, huizen of handelspanden van eigenaar of huurder. Het is dan ook een sector die heel wat carrièrekansen biedt.

Je hebt de juiste sociale vaardigheden

Als je de juiste sociale vaardigheden hebt, kan je snel carrière maken in de vastgoedsector. Toch heb je meer nodig dan alleen maar vertrouwen uitstralen en rad van tong zijn. Je bent immers meer dan een verkoper of tussenpersoon. Je bent een bemiddelaar tussen de verkoper en de koper of de verhuurder en de huurder. Je consulterende taak is daarbij uiterst belangrijk.

De tijd dat iedereen zomaar vastgoedmakelaar kon worden is gelukkig voorbij. De wet van 1 januari 2014 heeft de titel strikt gereglementeerd. Dit is in het belang van de hele sector, die kwaliteit en professionaliteit nastreeft.

Wil je vastgoedmakelaar worden en deze titel op je visitekaartje plaatsen? Dan is een erkenning door het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) noodzakelijk. Of je dit nu doet als hoofdberoep of in bijberoep.

Syntra AB is een erkend opleidingspartner van het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars. Wij begeleiden je in je traject naar en tijdens een carrière in de vastgoedsector.

Heb je een bachelordiploma in eender welke richting? Dan kan je aan de slag in de opleiding Competent naar de BIV-test of Individuele begeleiding BIV-test. Pas als je deze verplichte BIV-test hebt afgelegd, kan je jezelf laten inschrijven op de lijst van stagiairs vastgoedmakelaars. Het is immers de bedoeling dat men op voorhand een idee heeft over je sterktes en je zwaktes als kandidaat-stagiair. 

Je stage

De competentietest afgelegd? Je wordt nu ingeschreven op de lijst van stagiairs en je krijgt je BIV-nummer. Je moet dan stage lopen op het kantoor van een stagemeester, een erkend BIV-lid dat aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Je stagemeester leert je en begeleidt je in alle makelaarsactiviteiten in de deelsectoren waarvoor je koos (bemiddeling, syndicschap). De BIV beoordeelt aan het einde van je stageperiode hoe je je theoretische kennis in de praktijk toepast en of je er klaar voor bent om het beroep van vastgoedmakelaar uit te oefenen volgens de geldende wetgeving en deontologie.

Syntra AB helpt je ook tijdens en na je stage!

Zelfs tijdens je stage helpt het je enorme stappen vooruit als je je intussen ook al verder bijschoolt in bepaalde deelfacetten van het beroep zoals het schatten van gebouwen, het maken van een correcte plaatsbeschrijving of vastgoedfotografie.

Ook zal je merken dat de juiste communicatie naar potentiële kopers of huurders zeer belangrijk is. Syntra AB heeft een pak experts in huis die je alle tips & tricks vertellen over Facebookmarketing, Google Analytics en andere digitale marketingtools.

Uiteraard richten deze opleidingen zich niet alleen tot stagiair vastgoedmakelaars. Ook ervaren makelaars volgen deze cursussen en gooien hun ervaringen in de groep. Dankzij de instroom van knowhow langs meerdere kanten, krijgt je kennis en ervaring een enorme boost.

Deze opleidingen zijn erkend door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.

Klik hier en ontdek alle cursussen rond vastgoed

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!

tips vastgoedfotografie
Artikel

Vastgoedfotografie: tips om panden in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet met een aanbod van honderden panden. Met vastgoedfotografie zorg je voor goede foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten.

Interieurstylist
Artikel

Met vastgoedstyling een huis of appartement sneller verkopen

Veel kandidaat-kopers of huurders zijn op zoek naar een pand waarmee ze een klik hebben, met vastgoedstyling kan je de kans op die klik groter maken. De aankoop van een huis of appartement is een zaak van het hoofd én het hart.

BIV vastgoedopleiding marketing
Artikel

Vastgoedmarketing: BIV-erkende opleiding

Wil je je immokantoor meer in de kijker zetten en meer leads aantrekken?
Wil je een omzetgroei realiseren of huizen en appartementen sneller verkopen?
Welke meerwaarde biedt jouw vastgoedkantoor en hoe ga je je positioneren in een concurrentiële markt?