De kracht van stage bij voltijdse dagopleidingen in IT

De kracht van stage bij voltijdse dagopleidingen in IT

In onze voltijdse dagopleidingen rond programmeren en netwerk- en systeembeheer, doe je een uitgebreide stage. Ontdek hier alle voordelen van onze aanpak.

In onze vijf grote voltijdse dagopleidingen in programmeren en netwerk- en systeembeheer, zit een stevige brok stage inbegrepen. Naast een hoop praktijkervaring heeft dat immers nog een hoop voordelen. Je ontdekt hier dewelke.

1. Je leert solliciteren

Je moet zelf je werkplek zoeken. Dat betekent bedrijven contacteren, je cv delen, je portfolio in de kijker zetten en op gesprek gaan. Je krijgt hiervoor uiteraard begeleiding van je docent/coach, maar uiteindelijk moet jij het toch zelf doen. Dat is meteen een goeie oefening op het echte sollicitatiewerk dat volgt na je opleiding. Daarnaast is het een mooie aanvulling op je cv en een waardevolle eerste werkervaring. Dat is niet onbelangrijk in een sector waar men toch vooral kijkt naar wat je effectief kan en niet naar wat je op papier kan.

2. Je leert projectmanagement

De kans is groot dat als je op een maandag start, je meteen met een scrum meeting te maken gaat krijgen. Je gaat dus leren hoe bedrijven ervoor zorgen dat er efficiënt gewerkt wordt binnen hun teams en hoe ze deadlines halen. Elk bedrijf heeft hier een andere werkwijze voor, maar deadlines en efficiëntie blijven heilig. De ene gaat losjes om met de scrum richtlijnen en hanteert een mix van waterval/agile, de andere past ze strikt toe en trekt voluit de agile kaart. Nog een andere heeft een eigen systeem ontworpen en gebruikt dat.

3. Je hebt feedback nodig om vooruit te gaan

De feedback die je tijdens je stageperiode krijgt is van onschatbare waarde. Neem die zeker mee en ga er proactief mee aan de slag. Iemand die dagdagelijks gepassioneerd bezig is met zijn of haar job en de klanten kent, weet immers zeer goed waar je op moet letten. Alleen als je ook echt feedback krijgt, kan je vooruit gaan en groeien. En dat hebben wij niet gezegd, maar dat is een quote van Bill Gates.

4. Je leert samenwerken en creatief zijn

Twee soft skills die vandaag de dag in elke vacature terug te vinden zijn. Ook voor IT-profielen. Ben jij iemand die creatief naar oplossingen zoekt of ben jij iemand die problemen veroorzaakt? Kan jij samenwerken? Ben je flexibel? Ook technisch ga je leren samenwerken. Met operations (voor servers en databanken), maar je zal je bijvoorbeeld ook vertrouwd moeten maken met de projectflow in GIT die het bedrijf hanteert.

5. Je scoort misschien wel je eerste job?

We weten allemaal dat de war for talent hevig woedt in de IT-sector. Als bedrijven tijdens je stage ontdekken dat jij een interessant profiel bent voor hun team, dan zullen ze niet aarzelen om je mee aan boord te nemen. Daar zijn onder onze cursisten talloze voorbeelden van. Een stage kan effectief de sleutel tot je eerste job zijn. Neem die kans en laat ze niet liggen! Zo’n droomjobs komen vaak niet eens online als vacature, het was wel een stage-opportuniteit.

Ontdek onze opleidingen:

Netwerkbeheerder

Systeembeheerder

Full stack developer

Software developer optie Python

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.

Artikel

Leren programmeren bij Syntra AB: Python, Java, C#, PHP, …

Wil jij graag leren programmeren? Goed, want dan ben je bij Syntra AB aan het juiste adres! Yes! Dankzij ons ruim aanbod heb je keuze uit de meest courante programmeertalen en kan je kiezen waar, wanneer (overdag of ’s avonds) en hoelang (enkele sessies, 1 jaar of 2 jaar) je een opleiding volgt. Lekker handig, toch?

Artikel

Welke Adobe-opleiding heb jij nodig?

Bij Syntra AB kan je terecht voor een hoop praktijkgerichte Adobe-opleidingen. Heb je interesse in videobewerking? Of wil je misschien liever aan de slag als grafisch vormgever? We geven hieronder alvast een overzichtje van de verschillende programma’s uit de Creative Cloud, zodat jij makkelijk kan zien wat je nodig hebt.