duaal leren syntra

Duaal leren bij Syntra

Duaal leren is dé praktijkopleiding bij uitstek: je leert je skills op je werkplek gedurende 4 dagen per week, aangevuld met 1 dag les op een Syntra-campus.

Syntra is pionier in werkplekleren waarbij je leert op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt dat al doende leren, onder begeleiding van een mentor of vakexpert, de meest efficiënte manier is om een vak te leren.

Ga voor je passie en kies uit meer dan 70 studierichtingen. Naast de gekende stielen zoals bakker, schrijnwerker, elektricien of kapper bieden we ook nieuwere beroepen aan zoals tandtechnieker, logistiek assistent, interieurbouwerpaardenhouder of podiumtechnieker. Ontdek ze allemaal.

Bij Syntra sta je er niet alleen voor. De Syntra-trajectbegeleider helpt jou een geschikte werkplek te vinden en zorgt voor een perfecte afstemming tussen jouw opleiding in een bedrijf en op de campus.
 

Doen is het nieuwe leren

Onze kijk op leren evolueert gelukkig. Leren doe je niet alleen op de schoolbanken.
Syntra biedt verschillende leertrajecten van werkplekleren aan waarbij les- en werkplekcomponent op elkaar worden afgestemd. Het grootste deel van je opleidingstijd ben je aan de slag op je werkplek. Wat je moet kennen en kunnen, ga je dus vooral leren van een praktijkopleider, onder begeleiding van Syntra.

- Leertijd: soortgelijk traject als duaal leren, je kan instappen vanaf 15 jaar.
- Duaal leren: systeem van werken en leren, je kan instappen vanaf 15 jaar.
- VDO pact: je leert een beroep in een verkort traject van gemiddeld 1 jaar, je kan instappen vanaf 18 jaar.

10 voordelen van duaal leren

Duaal leren biedt veel voordelen, waarvan de hoge kans op tewerkstelling één van de belangrijkste is. Wie kiest voor duaal leren bij Syntra beschikt niet alleen over een attestering (getuigschrift of diploma secundair onderwijs) maar heeft bovendien een pak werkervaring op zak.

  1. Je voldoet aan de leerplicht
  2. Je kan via duaal leren je diploma secundair onderwijs behalen
  3. Je doet via duaal leren werkervaring op
  4. Je kan op eender welk moment tijdens het schooljaar instappen
  5. Je blijft fiscaal ten laste van je ouders met behoud van kindergeld
  6. Je ontvangt in je opleiding een maandelijkse vergoeding die rond de € 500 schommelt, een mooie extra bonus toch ?
  7. Je staat er niet alleen voor: duaal leren bij Syntra voorziet in een uitgebreide ondersteuning op maat van elke cursist
  8. Ruime keuze in studierichtingen in verschillende sectoren
  9. Een diploma + werkervaring zijn sterke troeven waardoor je een grote kans hebt op een goedbetaalde job na afstuderen
  10. Je kan achteraf ook als zelfstandige starten.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Aan de slag in HR of Payroll

Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.

Artikel

Leren programmeren bij Syntra AB: Python, Java, C#, PHP, …

Wil jij graag leren programmeren? Goed, want dan ben je bij Syntra AB aan het juiste adres! Yes! Dankzij ons ruim aanbod heb je keuze uit de meest courante programmeertalen en kan je kiezen waar, wanneer (overdag of ’s avonds) en hoelang (enkele sessies, 1 jaar of 2 jaar) je een opleiding volgt. Lekker handig, toch?

opleiding fysiotherapie honden
Artikel

Opleiding fysiotherapie bij honden

Heb je een groot hart voor honden en wil je graag met hen werken? Dan is een opleiding hondenfysiotherapie jouw ding. Net zoals mensen revalideren honden beter met de juiste oefeningen en bewegingen. Je ben als het ware de osteopaat / kinesist van de hond.

Knelpuntberoepen: zeker van werk

Leer gegeerde knowhow en doe kennis op met doelgerichte trainingen. Zet jezelf op de arbeidsmarkt door opleidingen en ga aan de slag in een knelpuntberoep.