duale leervormen

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen.

Het afgelopen cursusjaar organiseerde het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Het gaat om volgende opleidingen:

In 2018-2019 organiseren we 4 bijkomende ondernemerschapstrajecten via het concept van Duaal Leren:

Hoog tijd dus om de balans op te maken van onze innovatieve pilootprojecten en vooruit te blikken naar 2018-2019. Graag informeren wij je over onze ervaringen en bevindingen op woensdag 28 juni 2017.
 

Programma infosessie duaal leren

Schrijf je in

  • 09.30 uur: onthaal
  • 10.20 uur: verwelkoming door Patrick Vandenbussche, directeur-afgevaardigd bestuurder SYNTRA Brussel
  • 10.25 uur: resultaten uit bevragingen van de verschillende actoren en beleidsaanbevelingen inzake het Duaal Leren. Toelichting door Bert Van Cauteren, directeur Duaal Leren in SYNTRA Midden-Vlaanderen
  • 10.55 uur: sofagesprek en testimonial van een betrokken cursist, docent, praktijkopleider en competentiecoach. Interview door Matthias Jespers, beleidsmedewerker Duaal Leren SYNTRA Brussel
  • 11.30 uur: vooruitblik naar de toekomst – het SYNTRA-netwerk en Duaal Leren; Ondernemingen en Duaal Leren
  • 11.40 uur: afsluitende toespraak door prof. dr. Johan Lambrecht, hoogleraar aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven, voorzitter van de SYNTRA-koepel
  • 11.50 uur: netwerklunch
     

Locatie

Tour & Taxis, Havenlaan 86c te 1000 Brussel. Er zijn parkeerplaatsen voorzien op de bovengrondse parking die je kan bereiken via de hoofdingang van Tour & Taxis.

Bereikbaarheid

Tour & Taxis is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 10 minuten wandelafstand van het station Brussel Noord. Ook vertrekt er links aan de hoofdingang van het Noordstation om de 5 à 10 minuten een gratis shuttlebus naar Tour & Taxis.

Inschrijven

Schrijf je nu in door jouw aanwezigheid via mail te bevestigen naar mail@syntrabrussel.be.

Schrijf je in

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Start je eigen koffiebar

De koffiebars rezen de voorbije jaren als paddenstoelen uit de grond, maar ondertussen is deze markt matuurder geworden. De hobbyisten gaan er stilaan uit. Bij het runnen van een rendabele koffiebar komt meer kijken dan lekkere koffie en socialisen met klanten. 

27augustus

Event

Kom naar het infomoment

Tijdens het infomoment van maandag 27 augustus kan je van 18u tot 21u met je vragen terecht bij onze medewerkers. Bovendien kan je meteen inschrijven. Van harte welkom!
 

Bekijk zeker ook onze online-infoweek

Nieuws

Vernieuwd labo installatietechnieken bij Syntra Mechelen nu erkend voor GI én GII

Het vernieuwde labo installatietechnieken van Syntra AB campus Mechelen is door het departement Omgeving van de Vlaamse Overheid erkend voor de opleidingen Erkend Technicus Gasvormige Brandstoffen GI en GII. 

Nieuws

Erkende Syntra AB-opleidingen voor knelpuntberoepen

Ben je werkzoekend of wil je een carrièreswitch maken waarbij je een grote kans hebt om snel werk te vinden? Dan is een opleiding tot een knelpuntberoep zeker iets voor jou. Ben je graag met voeding of beauty bezig, of heb je liever iets technisch? In ons aanbod vind je vast wat je zoekt.