duale leervormen

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen.

Het afgelopen cursusjaar organiseerde het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Het gaat om volgende opleidingen:

In 2018-2019 organiseren we 4 bijkomende ondernemerschapstrajecten via het concept van Duaal Leren:

Hoog tijd dus om de balans op te maken van onze innovatieve pilootprojecten en vooruit te blikken naar 2018-2019. Graag informeren wij je over onze ervaringen en bevindingen op woensdag 28 juni 2017.
 

Programma infosessie duaal leren

Schrijf je in

  • 09.30 uur: onthaal
  • 10.20 uur: verwelkoming door Patrick Vandenbussche, directeur-afgevaardigd bestuurder SYNTRA Brussel
  • 10.25 uur: resultaten uit bevragingen van de verschillende actoren en beleidsaanbevelingen inzake het Duaal Leren. Toelichting door Bert Van Cauteren, directeur Duaal Leren in SYNTRA Midden-Vlaanderen
  • 10.55 uur: sofagesprek en testimonial van een betrokken cursist, docent, praktijkopleider en competentiecoach. Interview door Matthias Jespers, beleidsmedewerker Duaal Leren SYNTRA Brussel
  • 11.30 uur: vooruitblik naar de toekomst – het SYNTRA-netwerk en Duaal Leren; Ondernemingen en Duaal Leren
  • 11.40 uur: afsluitende toespraak door prof. dr. Johan Lambrecht, hoogleraar aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven, voorzitter van de SYNTRA-koepel
  • 11.50 uur: netwerklunch
     

Locatie

Tour & Taxis, Havenlaan 86c te 1000 Brussel. Er zijn parkeerplaatsen voorzien op de bovengrondse parking die je kan bereiken via de hoofdingang van Tour & Taxis.

Bereikbaarheid

Tour & Taxis is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 10 minuten wandelafstand van het station Brussel Noord. Ook vertrekt er links aan de hoofdingang van het Noordstation om de 5 à 10 minuten een gratis shuttlebus naar Tour & Taxis.

Inschrijven

Schrijf je nu in door jouw aanwezigheid via mail te bevestigen naar mail@syntrabrussel.be.

Schrijf je in

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Microgroenten kweken, hoe doe je dat?

Microgroenten winnen aan populariteit en dat is meer dan terecht! Met hun unieke smaken en texturen geef je al je gerechten een verrassende twist. Leer ze nu zelf kweken in onze opleiding van 1 sessie.

Artikel

Focus op opleidingen duurzaam bouwen

De bouwsector is in volle verandering o.a. door de digitalisering en de strengere bouw- en renovatietechnieken omwille van de milieuproblematiek.
Gebouwen en woningen zijn nu goed voor 40% van de CO2-uitstoot. Wie actief is in de bouw en zich bijschoolt in milieuvriendelijke innovaties, draagt zijn of haar steentje bij tegen de klimaatopwarming.

Artikel

Opleiding koeltechnieken

Opleiding koeltechniek: stap in de innovatieve sector van climatisatie

De sector van koeltechniek is volop in beweging. De vraag naar koelsystemen blijft groeien zowel op de private markt als in de industrie. Wie instapt in de opleiding koeltechniek kiest voor een innovatief, technisch beroep waar zeer veel vraag naar is. Koeltechniekers beleven dan ook gouden tijden.

Artikel

KNX domotica: standaard in home automation

KNX is het protocol voor automatisering compatibel met EIB-installaties. Het combineert alle mogelijke Smart-Home oplossingen zoals slimme airco & verwarming, verlichting, ventilatie, zonwering, audio & multimedia, beveiliging, branddetectie, energiemeters, toegangscontrole en consumentenelektronica.