duale leervormen

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen.

Het afgelopen cursusjaar organiseerde het SYNTRA-netwerk over heel Vlaanderen 5 verschillende duale ondernemerschapstrajecten. De beoogde doelgroep zijn jongvolwassenen (18+) met professionele intenties en met affiniteit voor het ondernemerschap.

Het gaat om volgende opleidingen:

In 2018-2019 organiseren we 4 bijkomende ondernemerschapstrajecten via het concept van Duaal Leren:

Hoog tijd dus om de balans op te maken van onze innovatieve pilootprojecten en vooruit te blikken naar 2018-2019. Graag informeren wij je over onze ervaringen en bevindingen op woensdag 28 juni 2017.
 

Programma infosessie duaal leren

Schrijf je in

  • 09.30 uur: onthaal
  • 10.20 uur: verwelkoming door Patrick Vandenbussche, directeur-afgevaardigd bestuurder SYNTRA Brussel
  • 10.25 uur: resultaten uit bevragingen van de verschillende actoren en beleidsaanbevelingen inzake het Duaal Leren. Toelichting door Bert Van Cauteren, directeur Duaal Leren in SYNTRA Midden-Vlaanderen
  • 10.55 uur: sofagesprek en testimonial van een betrokken cursist, docent, praktijkopleider en competentiecoach. Interview door Matthias Jespers, beleidsmedewerker Duaal Leren SYNTRA Brussel
  • 11.30 uur: vooruitblik naar de toekomst – het SYNTRA-netwerk en Duaal Leren; Ondernemingen en Duaal Leren
  • 11.40 uur: afsluitende toespraak door prof. dr. Johan Lambrecht, hoogleraar aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven, voorzitter van de SYNTRA-koepel
  • 11.50 uur: netwerklunch
     

Locatie

Tour & Taxis, Havenlaan 86c te 1000 Brussel. Er zijn parkeerplaatsen voorzien op de bovengrondse parking die je kan bereiken via de hoofdingang van Tour & Taxis.

Bereikbaarheid

Tour & Taxis is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 10 minuten wandelafstand van het station Brussel Noord. Ook vertrekt er links aan de hoofdingang van het Noordstation om de 5 à 10 minuten een gratis shuttlebus naar Tour & Taxis.

Inschrijven

Schrijf je nu in door jouw aanwezigheid via mail te bevestigen naar mail@syntrabrussel.be.

Schrijf je in

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Nieuws

Gloednieuwe infrastructuur voor bakkersopleidingen in Antwerpen

Wie houdt er niet van de geur van versgebakken brood en pistolets? Zelfs Vlaams minister Muyters gaf bij de opening van het Bakkersatelier in de Syntra-campus van Antwerpen toe dat de geur van vers brood hem gelukkig maakt.

Artikel

Syntra, pionier in werkplekleren (duaal leren)

De leertijd (ook gekend onder leercontract) is hét systeem van werkplekleren bij uitstek. Jongeren leren de job al doende bij een ondernemer-opleider. Syntra AB gelooft sterk dat het nieuwe ‘duaal leren’ de vervanger zal worden van onze huidige leertijd.

Artikel

Experten in voedselhygiëne zijn hard nodig

In België wordt jaarlijks zo’n 3,6 miljoen ton aan voedsel weggegooid. Meer dan 60% daarvan wordt gelinkt aan de voedingsindustrie. Voor een groot deel is dit het gevolg van voedselverontreiniging. Door strengere regels stijgt de vraag naar hygiëne-experten in de hele voedingssector.

Artikel

Het borrelt in onze biercultuur

Sinds mei 2017 is het officieel: de Belgische biercultuur behoort tot het Unesco-werelderfgoed. Unesco wil dat ons bier zijn meerwaarde bewijst: het samenbrengen van mensen rond iets wat ze gemeen hebben, belangrijk vinden en verder willen laten evolueren.