Duurzaamheid bij Syntra AB en Syntra Bizz: geen blabla, wel boomboom!

Duurzaamheid bij Syntra AB en Syntra Bizz: geen blabla, wel boomboom!

10 actiepunten waarmee we duurzaamheid concreet maken bij Syntra AB en Syntra Bizz.

 

Bij Syntra AB geloven we dat levenslang leren de motor is voor innovatie en positieve verandering. Met onze campussen in AntwerpenMechelen en Leuven, streven we niet alleen naar professionele groei, maar ook naar een duurzamere toekomst.

In dit blogartikel vertellen we jou graag meer over onze concrete stappen inzake duurzaamheid

1. Meer groen door boomplantactie

In samenwerking met GoForest en BOS+ hebben we de handen ineengeslagen om Vlaanderen groener te maken. Door het aanplanten van honderden bomen dragen we bij aan het behoud van de natuur en de verbetering van de luchtkwaliteit.

2. Fietsleaseprogramma voor medewerkers

Naast een fietsvergoeding bieden we onze medewerkers een voordelige fietsleasing aan bij partner o2o.be. Meer dan 30 medewerkers maakten gebruik van het leasebudget voor de fiets. Bovendien voorzien we in een veilige fietsenstalling inclusief oplaadapparatuur.

En er is meer…

3. Terugbetaling van openbaar vervoer

We vergoeden alle kosten voor woon-werkverkeer via het openbaar vervoer.
Dit gebeurt zonder dat medewerkers zelf iets hoeven voor te schieten, dankzij onze derdebetalersregeling.

En er is nog meer…

4. Elektrische bedrijfswagens en laadpalen

Onze bedrijfswagens op klassieke brandstof worden gaandeweg vervangen door hybride of elektrische voertuigen. Syntra AB / Syntra Bizz voorziet hiervoor in extra elektrische laadpalen in de parkeergarage.

5. Digitale cursussen voor minder papierverbruik

Bomen planten is één ding. Papier reduceren een tweede. Wij bieden digitale cursussen op een leerplatform aan om het papierverbruik te verminderen. Dit maakt het voor cursisten ook makkelijker om toegang te krijgen tot het lesmateriaal.

6. Hybride werken voor een duurzame werkomgeving

Thuiswerk (gemiddeld 2 dagen per week) kan in onze organisatie. Hierdoor verminderen we het woon-werkverkeer en dragen we ons steentje bij aan minder fileleed. Werkplekinrichting en teamafspraken worden geoptimaliseerd om deze manier van werken te faciliteren.

7. Energiezuinige infrastructuur

Campus Antwerpen is reeds uitgerust met energiezuinige apparatuur en slimme domotica, waaronder waterbesparende kranen, toiletten, slimme ventilatiesystemen, automatische lichtdemping bij geen beweging en meer. Alle medewerkers en docenten worden ook gesensibiliseerd om geen onnodige energie te verspillen.

8. Verdere modernisering en energiebewuste renovaties van onze campussen

Ook campus Mechelen en Leuven zullen in de komende jaren een energetische renovatie ondergaan of misschien zelfs een totaal nieuwe campus die beantwoordt aan toekomstige opleidingsnoden en energetische normen.

9. Groen drinkwater

Ieuw… groen drinkwater? Niet letterlijk natuurlijk. Het kraantjeswater in de campus wordt gefilterd tot fris plat of bruisend water of warm water. Hierdoor is drinkwater uit plastic of glazen flessen niet langer nodig.

10. Baanbrekende werkgever: work hard, play hard.

Last but not least… Syntra AB / Syntra Bizz mag zich in 2024, met trots, officieel Baanbrekend werkgever noemen. Hiervoor namen we deel aan een streng certificatietraject waarbij een duurzaam mobiliteitsbeleid en een mensgericht personeelsbeleid centraal stonden.

Kom het zelf ervaren, groei met ons mee en word bij ons de nóg betere versie van jezelf.

Bekijk vacatures

Conclusie: de eerste stappen zijn gezet!

‘Duurzame diversiteit’ staat in de missie van onze organisatie en elke (kleine) stap telt in de groene transitie. Wij werken hieraan graag verder samen met alle medewerkers, docenten en cursisten. 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Syntra Bizz lesgevers aan de slag in de Fluvius Academy
Artikel

Syntra Bizz lesgevers aan de slag in de Fluvius Academy

Syntra Bizz stuurt versterking richting Hasselt & Mechelen: docenten Karim & Filip, specialisten in veiligheid, geven honderden nieuwe medewerkers en aannemers van Fluvius 2 essentiële opleidingen.

Ben je klaar voor de energietransitie?
Artikel

Ben je klaar voor de energietransitie?

De energietransitie is in een stroomversnelling gekomen. Overheden, bedrijven en particulieren streven naar een verschuiving van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en waterkracht. Er is ook de switch van een centrale naar een decentrale energieproductie waardoor we voor een stuk zelfvoorzienend worden en de afhankelijkheid van dure energie-import verminderen.

De 10 populairste opleidingen van vorig jaar
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2023

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van vorig jaar bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

energie en duurzaam bouwen
Artikel

Energie en duurzaam bouwen

Bij de realisatie van je droomhuis of commercieel gebouw kan je de principes van het duurzaam en energievriendelijk bouwen niet langer uit de weg gaan. Niet alleen omdat de overheid dit promoot – en zelfs oplegt – maar ook omdat je dit gewoonweg verplicht bent aan onze komende generaties.