bijscholen boekhouding

Een opfrissing of een introductie in boekhouden? Boeiend!

Basisprincipes boekhouden (9 avonden) en Meepraten met de boekhouder (4 avonden) zijn twee opleidingen die je kan volgen bij Syntra AB in Antwerpen en Leuven. Wat mag je van deze cursussen verwachten? 

Weet waarvoor je kiest

Docent Bruno Laermans: “Stel dat je in een boekhoudfunctie bent gegroeid zonder een echte boekhoudopleiding, of je hebt die wel, maar er zijn aspecten waar je niet (meer) zo zeker van bent. Dan kan je met ‘Basisprincipes boekhouden’ op korte termijn je kennis bijschaven. We raken de aspecten aan, maar we maken het niet complex. En we gaan in op concrete vragen die je meebrengt van je eigen werksituatie.”

Wie interesse heeft om meer over boekhoudkundige begrippen en principes te weten, maar er zelf niet actief of ervaren in is, is geholpen met de opleiding ‘Meepraten met de boekhouder. “Zo heb je zelfstandigen of managers die meer willen begrijpen en slimmere vragen willen stellen aan hun boekhouder, weten wat de cijfers vertellen. Ook starters zie ik hier regelmatig verschijnen.”

“Sommige ondernemers hebben de intentie om meer van de boekhouding naar zich toe te trekken. Ook voor hen kan het interessant zijn om Basisprincipes te volgen. Let wel: een volwaardige boekhoudopleiding is het niet.”

Van kindsbeen af in de cijfers

Bruno’s vader had een boekhoudkantoor. Zelf heeft Bruno ook al heel zijn carrière met accounting te maken. “Qua boekhouding heb je twee grote invalshoeken: de financiële accountancy die ervoor zorgt dat je geen last krijgt met de fiscus en de overheid, en de management accountancy die analytisch en businessgerelateerd naar de cijfers kijkt. Mijn professionele carrière speelde zich 25 jaar af in het tweede domein: ik was controller, financieel manager en financieel directeur in het bedrijfsleven. Nu ben ik al zo’n 7 jaar zelfstandig consultant.”

Die rijke ervaring brengt Bruno mee naar de cursus. Regelmatig maakt hij concreet wat een manager uit de cijfers van een financiële accountant kan halen. “Zo wordt het voor een aantal cursisten tastbaar. Ik laat hen vanuit hun eigen situatie facturen meebrengen, of vertellen wat ze in hun bedrijf tegenkomen. De verheldering daarbij is meestal voor anderen ook relevant.” Bruno laat cursisten ook dingen verwerken in een boekhoudpakket ‘in de cloud’, want “theorie omzetten naar praktijk is altijd leuk.”

Ann Vanden Berg is al 10 jaar actief met boekhouding bezig, maar had nog niet de gelegenheid om een jaarafsluiting, btw-aangifte of loonverwerking te doen. Ter opfrissing stuurde haar werkgever haar op cursus.

Vanaf de eerste les merk je dat de docent kennis van zaken heeft. Een aangename man die boeiend vertelt. De groep was niet groot, dus was er veel interactie. Ik kon gelijk alles omzetten in mijn werk. Mijn takenpakket werd groter én interessanter. Ik werk nu elke maand een dossier van A tot Z af. Dat was mijn doel, ik ben gegroeid in mijn job!

Wat vertellen de financiële cijfers over je onderneming? Met inzicht in de cijfers kan je beter sturen of een verbeterde dialoog met je boekhouder voeren.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

De opleidingscoach: onmisbaar in een modern bedrijf

Als opleidingscoach zorg jij ervoor dat bedrijven blijven groeien door te investeren in medewerkers. Levenslang leren is immers een must voor elk bedrijf. 

Artikel

Vastgoedfotografie: tips om panden in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet met een aanbod van honderden panden. Met vastgoedfotografie zorg je voor goede foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten.

Artikel

Met vastgoedstyling een huis of appartement sneller verkopen

Veel kandidaat-kopers of huurders zijn op zoek naar een pand waarmee ze een klik hebben, met vastgoedstyling kan je de kans op die klik groter maken. De aankoop van een huis of appartement is een zaak van het hoofd én het hart.

Artikel

Microgroenten kweken, hoe doe je dat?

Microgroenten winnen aan populariteit en dat is meer dan terecht! Met hun unieke smaken en texturen geef je al je gerechten een verrassende twist. Leer ze nu zelf kweken in onze opleiding van 1 sessie.