Frontend development: 4 nieuwe trends

Frontend development: 4 nieuwe trends

Webdesign en webapps evolueren constant. Als Frontend Developer moet je dus blijblijven. Van Jamstack tot frameworks: dit zijn de laatste trends.

Webdesign en webapps evolueren constant. Technologie gaat vooruit, er ontstaan nieuwe inzichten en ook nieuwe mogelijkheden. Meer en meer worden websites echte (mobiele) webapps. In frontend blijven HTML en CSS grotendeels hetzelfde, maar is er een sterke evolutie naar DevOps en is JavaScript bezig aan een ongeziene veroveringstocht van het internet.

Frameworks blijven hot voor Frontend

Anno 2021 staat to framework or not to framework nog niet ter discussie. Ook al willen sommigen terug naar pure JavaScript.

Eerst was het jQuery, dan Angular en nu regeert React. Vue zal een greep naar de macht doen, maar React blijft voorlopig de keizer in framework-land. Ook in 2021.

JavaScript is trouwens voor het achtste jaar op rij wereldwijd de populairste programmeertaal volgens Stack Overflow.

Single page apps evolueren

Iedereen kan het erover eens zijn dat SPA’s leuk zijn en dat ze hier zijn om te blijven. Maar ze hebben ook wat problemen. Ze zijn bijvoorbeeld niet SEO vriendelijk. En dat is lastig als je een online business wil uitbouwen met je app. We weten allemaal dat Google verdeelt en heerst.

Toch is dat geen reden tot paniek. Enter: Gatsby, een JavaScript framework voor static site rendering. Het is momenteel het snelst groeiende framework.

Jamstack

Jamstack voor Frontend Developers

Architectuur is belangrijk en Jamstack is de new kid on the block. Jamstack is de afkorting van JavaScript, API’s en Markup. Het is software architectuur die deze 3 elementen combineert om performante en schaalbare websites en apps te bouwen.

Soft skills zijn belangrijk om een job te vinden.

Wees gerust, er zijn nog steeds meer dan genoeg vacatures. Bedrijven zoeken volop talent.

Daarbij zal je merken dat bedrijven focussen op frontend developers die niet alleen hun hard skills (programmeren, projectmanagement en devops) beheersen, maar die ook hun soft skills beheersen. Met stip op één staat daar samenwerken. Daarnaast ga je vaak vinden dat je jezelf moet kunnen verkopen als consultant. Tenslotte is een gezonde dosis creativiteit altijd meegenomen.

Onze opleidingen zijn speciaal herwerkt om hier rekening mee te houden en je klaar te stomen voor de markt. Je leert presenteren bij ons, jezelf verkopen als consultant, samenwerken (er zijn 2 groepswerken) en je leert om projectmatig naar een doel toe te werken. On time en on budget. Code wordt gedeeld via Git en we gebruiken de meest recente stack.

Check Full Stack Developer – overdag in Mechelen gedurende 1 jaar – met 1 maand stage.

Of volg Frontend – 2 jaar 2 avonden – in Mechelen.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
gasvormige brandstoffen
Nieuws

Vernieuwd labo installatietechnieken bij Syntra Mechelen nu erkend voor GI én GII

Het vernieuwde labo installatietechnieken van Syntra AB campus Mechelen is door het departement Omgeving van de Vlaamse Overheid erkend voor de opleidingen Erkend Technicus Gasvormige Brandstoffen GI en GII. 

tips vastgoedfotografie
Artikel

7 tips uit de opleiding vastgoedfotografie om jouw panden beter in de kijker te zetten

Vrijwel alle kandidaat-kopers of huurders starten hun zoektocht op het internet. Met de opleiding vastgoedfotografie zorg je voor professionele foto's die opvallen, de interesse prikkelen en de sfeer in een woning zetten. 

Duurzaamheid bij Syntra AB en Syntra Bizz: geen blabla, wel boomboom! teaser
Artikel

Duurzaamheid bij Syntra AB en Syntra Bizz: geen blabla, wel boomboom!

10 actiepunten waarmee we duurzaamheid concreet maken bij Syntra AB en Syntra Bizz.

 

Artikel

HR-Officer: een onmisbare schakel in elk bedrijf

In de opleiding HR-Officer stoomt Sandra Deboes jou op een praktijkgerichte manier klaar voor een boeiende job in de wereld van HR. Ontdek haar aanpak.