Frontend development: 4 nieuwe trends

Frontend development: 4 nieuwe trends

Webdesign en webapps evolueren constant. Als Frontend Developer moet je dus blijblijven. Van Jamstack tot frameworks: dit zijn de laatste trends.

Webdesign en webapps evolueren constant. Technologie gaat vooruit, er ontstaan nieuwe inzichten en ook nieuwe mogelijkheden. Meer en meer worden websites echte (mobiele) webapps. In frontend blijven HTML en CSS grotendeels hetzelfde, maar is er een sterke evolutie naar DevOps en is JavaScript bezig aan een ongeziene veroveringstocht van het internet.

Frameworks blijven hot voor Frontend

Anno 2021 staat to framework or not to framework nog niet ter discussie. Ook al willen sommigen terug naar pure JavaScript.

Eerst was het jQuery, dan Angular en nu regeert React. Vue zal een greep naar de macht doen, maar React blijft voorlopig de keizer in framework-land. Ook in 2021.

JavaScript is trouwens voor het achtste jaar op rij wereldwijd de populairste programmeertaal volgens Stack Overflow.

Single page apps evolueren

Iedereen kan het erover eens zijn dat SPA’s leuk zijn en dat ze hier zijn om te blijven. Maar ze hebben ook wat problemen. Ze zijn bijvoorbeeld niet SEO vriendelijk. En dat is lastig als je een online business wil uitbouwen met je app. We weten allemaal dat Google verdeelt en heerst.

Toch is dat geen reden tot paniek. Enter: Gatsby, een JavaScript framework voor static site rendering. Het is momenteel het snelst groeiende framework.

Jamstack

Jamstack voor Frontend Developers

Architectuur is belangrijk en Jamstack is de new kid on the block. Jamstack is de afkorting van JavaScript, API’s en Markup. Het is software architectuur die deze 3 elementen combineert om performante en schaalbare websites en apps te bouwen.

Soft skills zijn belangrijk om een job te vinden.

Wees gerust, er zijn nog steeds meer dan genoeg vacatures. Bedrijven zoeken volop talent.

Daarbij zal je merken dat bedrijven focussen op frontend developers die niet alleen hun hard skills (programmeren, projectmanagement en devops) beheersen, maar die ook hun soft skills beheersen. Met stip op één staat daar samenwerken. Daarnaast ga je vaak vinden dat je jezelf moet kunnen verkopen als consultant. Tenslotte is een gezonde dosis creativiteit altijd meegenomen.

Onze opleidingen zijn speciaal herwerkt om hier rekening mee te houden en je klaar te stomen voor de markt. Je leert presenteren bij ons, jezelf verkopen als consultant, samenwerken (er zijn 2 groepswerken) en je leert om projectmatig naar een doel toe te werken. On time en on budget. Code wordt gedeeld via Git en we gebruiken de meest recente stack.

Check Full Stack Developer – overdag in Mechelen gedurende 1 jaar – met 1 maand stage.

Of volg Frontend – 2 jaar 2 avonden – in Mechelen.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Aan de slag met video en videomarketing

Wist je dat meer dan 60% liever kijkt naar beeld dan tekst, YouTube de tweede grootste zoekrobot is na Google en meer dan een half miljoen mensen dagelijks video kijkt op Facebook? In 2023 zal het belang van video enkel nog toenemen.

De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Hoe onze docent van de 'opleiding creatief schrijven' romanschrijfster werd.

Lore Mutsaers, docent van de opleiding creatief schrijven, legt uit hoe ze romanschrijfster is geworden. Al haar eigen ervaringen steekt ze nu in deze praktijkgerichte opleiding.

Artikel

Aan de slag in HR of Payroll

Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.