HR Officer

HR Officer - stoomcursus voor een efficiënt personeelsbeleid

Een performant HR-beleid is belangrijker dan ooit. Werknemers hechten veel belang aan een gezonde werkomgeving met kansen om zich te ontplooien. Sandra Deboes, docent van de opleiding HR-Officer en Employer branding, helpt KMO’s om hun personeelsbeleid efficiënter te maken. Zij ziet volgende trends in haar HR-consulting.

HR-digitalisering

HR is de voorbije jaren sterk geëvolueerd en zal de komende jaren nog verder evolueren. De digitalisering is hierbij niet meer weg te denken en ook het sociale media gebeuren heeft een enorme impact. Voor een pak bedrijven vraagt dit een serieuze aanpassing in de manier waarop HR taken worden uitgevoerd. Door de automatisatie heeft het bedrijf ook meer toegang tot HR data, waardoor HR op een heel andere, en meer gerichte manier, gaat kunnen werken in functie van de doelstellingen van het bedrijf.

Gerelateerde opleidingen:
HR Officer, HR business partner: praktijkopleiding, Personeelsadministratie, Succesvol posten op social media, Zapier databeheer, ICT voor niet ICT-ers

HR and marketing

Een tweede trend is het samensmelten van HR en Marketing. Zeker op vlak van rekrutering is het aandeel marketing veel belangrijker geworden. Wie niet inzet op Employer Branding zal achteraan de rij komen te staan in de keuze van veel sollicitanten. Waar je als bedrijf vroeger de keuze had tussen een reeks kandidaten, is het nu aan het bedrijf om zichzelf te verkopen aan de sollicitant.

Gerelateerde opleidingen:
HR Officer, Rekruteren via social media, Employer branding: the war of talent, Selectiegesprekken, Chief happiness officer, Loopbaancoach, Basisopleiding digitale marketing

Remote werken

Een derde trend, zeer actueel, is het remote werken. Door Corona zijn bedrijven gedwongen om sprongen te nemen waarover ze anders 10 jaar zouden gedaan hebben. Thuiswerk is opeens de norm geworden en bedrijven hadden geen andere keuze. Voor HR is het alle hens aan dek om op korte termijn thuiswerk-proof te kunnen werken. De komende jaren zal deze trend waarschijnlijk structureel ingebed zijn in de bedrijfscultuur met alle uitdagingen van dien.

Gerelateerde opleidingen: HR Officer, Efficiënt thuiswerken, Leidinggeven op afstand

Human resources isn't a thing we do, it's the thing that runs our business.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Professional organizer: nieuwe opleiding in Antwerpen

Dé opleiding als je van opruimen houdt 🙈. De professional organizer helpt klanten te ontspullen, zaken te ordenen en in te plannen. Resultaat: meer evenwicht en rust in het hoofd.

Artikel

Management opleidingen van Lean tot Scrum met Ruben Persoone

Ruben Persoone is jouw expert in management opleidingen. Van Lean en Scrum tot Change- en Projectmanagement. Praktische aanpak en meteen resultaat.

Artikel

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!

Klimaatneutrale opleidingen
Artikel

Klimaatneutraal ondernemen: de voordelen voor jouw bedrijf

Klimaatneutraal ondernemen is aan een forse opmars bezig. Veel bedrijven zijn al mee op de kar gesprongen en creëren gespecialiseerde functies om de overstap te maken.