Inzicht en controle over het groeipad van je bedrijf

Inzicht en controle over het groeipad van je bedrijf

Key Performance Indicators, kortweg KPI’s, zijn de knipperlichten die vertellen waar in je bedrijf de dingen al of niet lopen zoals gewenst. Ze geven bedrijfsleiders en managers inzicht en controle: waar een KPI niet wordt gehaald, kan worden bijgestuurd. 

Afhankelijk van wat voor jouw bedrijf belangrijk is, beslis je als zaakvoerder of beleidsteam welke normen het bedrijf als KPI zal hanteren. Het kan gaan over klantentevredenheid, over ontwikkeling, productieprocessen, ziekteverzuim enz. KPI’s zijn de waakhonden van je kwaliteit en bepalend voor de richting die je bedrijf uit zal gaan.

In de korte opleiding KPI - Managementmodellen toont businesscoach An Vermeulen hoe je te werk gaat om voor jouw organisatie of project KPI’s te bepalen en op te volgen. Ann heeft veel ervaring in het bedrijfsleven en begeleidt al een aantal jaren bedrijven bij hun groei en verandering. Met anekdotes uit haar eigen carrière weet ze veel zaken concreet en bevattelijk te maken.
 

Ik ben gepassioneerd door authentiek en toekomstgericht ondernemen en vind het heerlijk om ondernemingen te zien ontwikkelen.

An kent heel wat werkvormen om in elke groep een blijvende impact te creëren. Ze laat je via verschillende pistes ontdekken welke indicatoren voor jou interessant kunnen zijn. Verwacht je aan een dynamisch gebeuren met veel wisselwerking, dat je doet nadenken over de juiste dingen. 

Via een dashboard kun je de scores van KPI’s opvolgen. Zijn je mensen goed bezig? Waar moet worden ingegrepen? Een overzichtelijke one-pager laat toe om dit in een overleg te bespreken. An toont je voorbeelden van managementmodellen in zo’n dashboard. Het model dat bij jou past, hangt ook af van de sector waarin je actief bent. Zo krijg je in amper drie avonden een mooie kapstok om nadien zelf het dashboard te maken dat past bij jouw situatie. 

Het is een dynamisch gebeuren, dat je doet nadenken over de juiste dingen.

Dirk Bonten werkt bij Group De Ceuster, gespecialiseerd in de productie van biologische meststoffen. “Wij hebben veel te maken met zorgsystemen rond kwaliteit en milieu. Onze groep bestaat uit verschillende kleine bedrijven van 15 à 100 mensen. We werkten al met KPI’s, maar de cursus gaf me inzicht in het bredere kader en de mogelijkheden. Vanuit visie en missie bepaal je je beleid, je onderneemt acties en die wil je meten. An brengt verschillende modellen naar voren, licht alles duidelijk toe en laat ruimte voor specifieke vragen. Wij hebben alleszins nadien nog een aantal KPI’s bij gecreëerd op vlak van milieuzorg.” 

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Welzijn op het werk: de taak van een Vitaliteitscoach

Tatiana Demesmaeker komt uit de bedrijfswereld waar ze jarenlang werkte in verschillende kaderfuncties, waar haar interesse steeds uitging naar het optimaliseren van de dynamieken en de samenwerking tussen mensen. Die drive geeft ze nu ook door aan anderen in de opleiding Vitaliteitscoach bij Syntra AB.

Artikel

Opleiding Burn-out coach zit in de lift

Als de energie op is, spreekt men van een burn-out. Eén op de vijf werknemers heeft een verhoogd risico op burn-out, ook wel “de epidemie van de 21ste eeuw” genoemd. Als burn-out coach op de werkvloer kan je de epidemie mee helpen bestrijden.

Artikel

Wat als ...

je geen rijbewijs hoeft te halen, maar zonder rij-ervaring de openbare weg op mag? Je geen attest bedrijfsbeheer hoeft te halen, maar zonder voorkennis een bedrijf mag opstarten? Dit laatste is sinds 1 september realiteit.

27augustus

Event

Kom naar het infomoment

Tijdens het infomoment van maandag 27 augustus kan je van 18u tot 21u met je vragen terecht bij onze medewerkers. Bovendien kan je meteen inschrijven. Van harte welkom!
 

Bekijk zeker ook onze online-infoweek