gastenverblijf uitbaten

Je eigen b&b starten, hoe begin je eraan?

Wil je een b&b starten of een familiehotelletje uitbaten? Denk je eraan kamers of een appartement te verhuren via Airbnb? In de 1-jarige avondopleiding Uitbater kleinschalige logies leer je wat er bij komt kijken, van opstart over uitbating tot positionering en promotie. De docenten zijn ervaren gastuitbaters die inzichten en wetgeving koppelen aan interessante b&b- en streekbezoeken.

Opleiding uitbater b&b

De opleiding start met het wetgevend kader. Het nieuwe logiesdecreet, ingevoerd in 2016, wordt uitvoerig behandeld zodat je zicht krijgt op de wettelijke verplichtingen.
Vervolgens komt de sectoranalyse aan bod, we bekijken wat de markt nu biedt en waar de mogelijkheden liggen om je te profileren met je b&b of vakantiewoning.

 

Voorbereiding van jouw eigen b&b

Alles wat je leert gedurende het jaar wordt toegepast op je eigen b2b-project met een eindwerk als sluitstuk. Je krijgt een professionele begeleiding zodat je klaar bent om je concept in de markt te zetten. Topics zoals conceptbuiling, gastheerschap, inrichting, marketing, veiligheid inzake brand, hygiëne en voeding komen aanbod. De theorie is doorspekt met tips & tricks van ervaren uitbaters en wordt afgewisseld met bedrijfsbezoeken en een vrijblijvend bezoek aan de horecabeurs om toeleveranciers te leren kennen. Als toemaatje helpen we jou met netwerking en contactpunten waar je terecht kan met eventuele vragen.

Leer van een ervaren b2b-uitbater

Docent Alex Kool baatte gedurende 25 jaar een horecazaak en b&b uit in Antwerpen. Hij begeleidt o.a. verenigingen rond drankenkennis. Leer van zijn ervaring in horeca, onthaal en dienstverlening.

"We leren jou hoe je je kan onderscheiden en te mikken op een bepaalde doelgroep zodat je kan opvallen in een overaanbod aan vakantieverblijven."

 

Ik hou zelf veel van reizen en sociale contacten en had al veel ervaring met gastverblijven. Met de b&b trek ik de wereld ook een beetje naar mij toe. Gasten ontvangen voelt dan ook niet echt als werken." Ursie Wouters - www.hullebrug.be

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
hanne waumans
Artikel

De opleidingscoach: onmisbaar in een modern bedrijf

Als opleidingscoach zorg jij ervoor dat bedrijven blijven groeien door te investeren in medewerkers. Levenslang leren is immers een must voor elk bedrijf. 

rituelenbegeleider
Artikel

Rituelenbegeleider

Een mens is een sociaal dier en heeft nood aan rituelen om belangrijke gebeurtenissen met anderen te beleven. Een rituelenbegeleider helpt jou om de sleutelmomenten van het leven op een gepaste manier in te vullen.

Artikel

Welzijn op het werk: de taak van een Vitaliteitscoach

Tatiana Demesmaeker komt uit de bedrijfswereld waar ze jarenlang werkte in verschillende kaderfuncties, waar haar interesse steeds uitging naar het optimaliseren van de dynamieken en de samenwerking tussen mensen. Die drive geeft ze nu ook door aan anderen in de opleiding Vitaliteitscoach bij Syntra AB.

stress op de werkvloer
Artikel

Opleiding Burn-out coach zit in de lift

Als de energie op is, spreekt men van een burn-out. Eén op de vijf werknemers heeft een verhoogd risico op burn-out, ook wel “de epidemie van de 21ste eeuw” genoemd. Als burn-out coach op de werkvloer kan je de epidemie mee helpen bestrijden.