
Je winst haal je uit je aankoopprijs
Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

De basis van je winst ligt echter in je aankoopprijs. In de bouwsector is dit niet anders.
Als je een grondige kennis hebt van je product en een degelijke kijk op de markt van je leveranciers kan je toch je winst op peil houden, maar je anderzijds zeer concurrentieel opstellen.
Als je een goed onderhandelaar bent, de juiste partners kiest en mee evolueert in de zoektocht naar innovatieve producten en diensten kan je heel wat geld uitsparen en toch je marge en winst behouden.
Verander af en toe van leverancier
Heel wat aannemers blijven trouw aan hun vaste leveranciers en producten. Omdat dit makkelijk is. Omdat ze er – ongetwijfeld terecht – vertrouwen in hebben. Of omdat ze geen tijd hebben om prospectie te doen en nieuwe – misschien goedkopere en flexibelere – partners te zoeken. Die dan misschien ook nog meer innovatieve of betere producten hebben.
Toch kan het je veel geld doen besparen. Geef jezelf dus de tijd om actieve prospectie te doen naar andere partners en producten. En beschouw die tijd als investering in je bedrijf.

Haal die opdracht binnen!
In deze spannende economische tijden is de prijs nog altijd de belangrijkste factor in de toekenning van een (bouw)opdracht.
Zeker als het gaat over overheidsopdrachten. De juiste prijszetting begint uiteraard met een degelijke kostprijsberekening. Waarbij je de juiste factoren zoals aankoopprijs van de materialen, concurrentiepositie, bouwplaatskosten, directe en indirecte kosten, marge en winst laat meespelen, maar ook het risico incalculeert.
In de opleiding Kostenraming: voorbereidende werken, offerte, nacalculatie, betaling van de werken nemen we je mee door alle facetten van de opbouw van een correcte klantenrelatie, gevolgd door de perfecte en efficiënte uitvoering aan de juiste prijs. We hebben het in deze opleiding over meetstaten, werkvoorbereidingen, uurlonen en sociale lasten, kosten van onderaanneming, machines en materieel en nog veel meer.