kostprijsberekening in de bouw

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

De basis van je winst ligt echter in je aankoopprijs. In de bouwsector is dit niet anders.

Als je een grondige kennis hebt van je product en een degelijke kijk op de markt van je leveranciers kan je toch je winst op peil houden, maar je anderzijds zeer concurrentieel opstellen.

Als je een goed onderhandelaar bent, de juiste partners kiest en mee evolueert in de zoektocht naar innovatieve producten en diensten kan je heel wat geld uitsparen en toch je marge en winst behouden.

Verander af en toe van leverancier

Heel wat aannemers blijven trouw aan hun vaste leveranciers en producten. Omdat dit makkelijk is. Omdat ze er – ongetwijfeld terecht – vertrouwen in hebben. Of omdat ze geen tijd hebben om prospectie te doen en nieuwe – misschien goedkopere en flexibelere – partners te zoeken. Die dan misschien ook nog meer innovatieve of betere producten hebben. 

Toch kan het je veel geld doen besparen. Geef jezelf dus de tijd om actieve prospectie te doen naar andere partners en producten. En beschouw die tijd als investering in je bedrijf.

Haal die opdracht binnen!

In deze spannende economische tijden is de prijs nog altijd de belangrijkste factor in de toekenning van een (bouw)opdracht.

Zeker als het gaat over overheidsopdrachten. De juiste prijszetting begint uiteraard met een degelijke kostprijsberekening. Waarbij je de juiste factoren zoals aankoopprijs van de materialen, concurrentiepositie, bouwplaatskosten, directe en indirecte kosten, marge en winst laat meespelen, maar ook het risico incalculeert.

In de opleiding Kostenraming: voorbereidende werken, offerte, nacalculatie, betaling van de werken nemen we je mee door alle facetten van de opbouw van een correcte klantenrelatie, gevolgd door de perfecte en efficiënte uitvoering aan de juiste prijs. We hebben het in deze opleiding over meetstaten, werkvoorbereidingen, uurlonen en sociale lasten, kosten van onderaanneming, machines en materieel en nog veel meer.

 

Klik hier voor het overzicht van alle opleidingen bij Syntra AB rond bouwen en schrijf je vandaag nog in

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Vraag naar energiezuinig (ver)bouwen groeit sterk

Syntra-AB speelt met tal van cursussen in op de groeiende vraag naar duurzaam bouwen en energiezuinig wonen. Wij hebben ze voor jou geclusterd rond drie trefwoorden: E-Peil, EPB en Groen.

duurzaam bouwen in de praktijk
Artikel

Focus op opleidingen duurzaam bouwen

De bouwsector is in volle verandering o.a. door de digitalisering en de strengere bouw- en renovatietechnieken omwille van de milieuproblematiek.
Gebouwen en woningen zijn nu goed voor 40% van de CO2-uitstoot. Wie actief is in de bouw en zich bijschoolt in milieuvriendelijke innovaties, draagt zijn of haar steentje bij tegen de klimaatopwarming.

BIM bouwkundig tekenen
Artikel

Opleiding BIM technisch tekenaar

BIM is een slim digitaal concept dat bouwwerken visualiseert en bouwinformatie makkelijk deelt tussen verschillende partners. BIM staat voor Building Information Model of Bouw Informatie Model. Door de digitale transitie in de bouw is de vraag naar BIM technisch tekenaars die kunnen tekenen in 3D momenteel groter dan het aanbod. 

 

25april

Event

Openklasweek voltijdse dagopleidingen (23 - 27 april)

Twijfel je nog aan je studiekeuze? Wil je graag een les bijwonen? Schrijf je in voor de open klasweek. Naast het bijwonen van een les, krijg je die dag ook een antwoord op al je vragen rond studiemogelijkheden, leerinhouden, stages en opleiding in een leerbedrijf.