kostprijsberekening in de bouw

Je winst haal je uit je aankoopprijs

Heel wat ondernemers denken nog altijd dat het er op aankomt om zoveel mogelijk marge te berekenen op de aankoopprijs om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Deze manier van calculeren ondermijnt steevast je concurrentiepositie.

De basis van je winst ligt echter in je aankoopprijs. In de bouwsector is dit niet anders.

Als je een grondige kennis hebt van je product en een degelijke kijk op de markt van je leveranciers kan je toch je winst op peil houden, maar je anderzijds zeer concurrentieel opstellen.

Als je een goed onderhandelaar bent, de juiste partners kiest en mee evolueert in de zoektocht naar innovatieve producten en diensten kan je heel wat geld uitsparen en toch je marge en winst behouden.

Verander af en toe van leverancier

Heel wat aannemers blijven trouw aan hun vaste leveranciers en producten. Omdat dit makkelijk is. Omdat ze er – ongetwijfeld terecht – vertrouwen in hebben. Of omdat ze geen tijd hebben om prospectie te doen en nieuwe – misschien goedkopere en flexibelere – partners te zoeken. Die dan misschien ook nog meer innovatieve of betere producten hebben. 

Toch kan het je veel geld doen besparen. Geef jezelf dus de tijd om actieve prospectie te doen naar andere partners en producten. En beschouw die tijd als investering in je bedrijf.

Haal die opdracht binnen!

In deze spannende economische tijden is de prijs nog altijd de belangrijkste factor in de toekenning van een (bouw)opdracht.

Zeker als het gaat over overheidsopdrachten. De juiste prijszetting begint uiteraard met een degelijke kostprijsberekening. Waarbij je de juiste factoren zoals aankoopprijs van de materialen, concurrentiepositie, bouwplaatskosten, directe en indirecte kosten, marge en winst laat meespelen, maar ook het risico incalculeert.

In de opleiding Kostprijsberekening: voorcalculatie, offerte en werkvoorbereiding nemen we je mee door alle facetten van de opbouw van een correcte klantenrelatie, gevolgd door de perfecte en efficiënte uitvoering aan de juiste prijs. We hebben het in deze opleiding over meetstaten, werkvoorbereidingen, uurlonen en sociale lasten, kosten van onderaanneming, machines en materieel en nog veel meer.

 

Klik hier voor het overzicht van alle opleidingen bij Syntra AB rond bouwen en schrijf je vandaag nog in

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Ontdek onze klimaatbewuste opleidingen

Het klimaat houdt steeds meer mensen bezig. De klimaatmars in Brussel bracht 65000 mensen op de been en deze week komen bijna tweehonderd landen samen op een internationale topconferentie in Polen. 
 

27augustus

Event

Kom naar het infomoment

Tijdens het infomoment van maandag 27 augustus kan je van 18u tot 21u met je vragen terecht bij onze medewerkers. Bovendien kan je meteen inschrijven. Van harte welkom!
 

Bekijk zeker ook onze online-infoweek

Nieuws

Erkende Syntra AB-opleidingen voor knelpuntberoepen

Ben je werkzoekend of wil je een carrièreswitch maken waarbij je een grote kans hebt om snel werk te vinden? Dan is een opleiding tot een knelpuntberoep zeker iets voor jou. Ben je graag met voeding of beauty bezig, of heb je liever iets technisch? In ons aanbod vind je vast wat je zoekt.

28juni

Event

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen.