klimaatneutraal

Klimaatneutraal ondernemen: de voordelen voor jouw bedrijf

Klimaatneutraal ondernemen is aan een forse opmars bezig. Veel bedrijven zijn al mee op de kar gesprongen en creëren gespecialiseerde functies om de overstap te maken.

De hittegolf van afgelopen zomer heeft ons nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt. We moeten dringend inspanningen doen om onze ecologische voetafdruk te beperken. Ook bedrijven hebben door dat ze daar een essentiële rol in spelen.

Daarvoor doen ze een beroep op experts uit verschillende sectoren, zoals mobiliteit, energie en zelfs groenbeheer. In de opleiding klimaatneutraal ondernemen word je omgevormd tot een expert die bedrijven begeleidt in de omslag naar een meer ecologische manier van werken.

Je leert hoe je een bedrijf kan scannen op verschillende domeinen: mobiliteitsbeleid, energie- en waterbeleid, omgang met materialen. Met jouw advies bied je bedrijven een haalbare leidraad voor het opzetten van duurzame activiteiten.

Voor bedrijven zijn er immers een aantal goede redenen om over te stappen op een meer duurzaam businessmodel:

  • Er is een steeds grotere vraag naar duurzame producten en diensten
  • Duurzaam ondernemen levert vaak financiële voordelen op
  • Milieuvriendelijke initiatieven doen wonderen voor je imago
  • De planeet wordt er enkel beter van!

Bij klimaatneutraal ondernemen hoort natuurlijk ook een focus op circulaire economie. Het basisprincipe van een circulaire economie is dat er niets verloren gaat. Alle grondstoffen worden hergebruikt, wat winst oplevert voor de business, de planeet en de consument. Onze basisopleiding circulair bouwen is de ideale eerste stap om hiermee te starten.

Evy Puelinckx is een gerenommeerd spreker op nationaal en internationaal niveau. Met haar jarenlange ervaring en pionierswerk is zij is dé referentie op gebied van circulaire economie en de ideale docent om jou hierin te begeleiden.

Zet nu de eerste stap.

Ontdek onze duurzame opleidingen.

Naar de cluster

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Aan de slag met video en videomarketing

Wist je dat meer dan 60% liever kijkt naar beeld dan tekst, YouTube de tweede grootste zoekrobot is na Google en meer dan een half miljoen mensen dagelijks video kijkt op Facebook? In 2023 zal het belang van video enkel nog toenemen.

De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Hoe onze docent van de 'opleiding creatief schrijven' romanschrijfster werd.

Lore Mutsaers, docent van de opleiding creatief schrijven, legt uit hoe ze romanschrijfster is geworden. Al haar eigen ervaringen steekt ze nu in deze praktijkgerichte opleiding.

Artikel

Aan de slag in HR of Payroll

Syntra AB biedt verschillende opleidingen aan op het vlak van HR en payroll. Wil je jouw kennis uitbreiden of starten in een job in deze boeiende sector, dan geven onze docenten je alle kennis die je nodig hebt.