klimaatneutraal

Klimaatneutraal ondernemen: de voordelen voor jouw bedrijf

Klimaatneutraal ondernemen is aan een forse opmars bezig. Veel bedrijven zijn al mee op de kar gesprongen en creëren gespecialiseerde functies om de overstap te maken.

De hittegolf van afgelopen zomer heeft ons nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt. We moeten dringend inspanningen doen om onze ecologische voetafdruk te beperken. Ook bedrijven hebben door dat ze daar een essentiële rol in spelen.

Daarvoor doen ze een beroep op experts uit verschillende sectoren, zoals mobiliteit, energie en zelfs groenbeheer. In de opleiding adviseur klimaatneutraal ondernemen word je omgevormd tot een expert die bedrijven begeleidt in de omslag naar een meer ecologische manier van werken.

Je leert hoe je een bedrijf kan scannen op verschillende domeinen: mobiliteitsbeleid, energie- en waterbeleid, omgang met materialen. Met jouw advies bied je bedrijven een haalbare leidraad voor het opzetten van duurzame activiteiten.

Voor bedrijven zijn er immers een aantal goede redenen om over te stappen op een meer duurzaam businessmodel:

  • Er is een steeds grotere vraag naar duurzame producten en diensten
  • Duurzaam ondernemen levert vaak financiële voordelen op
  • Milieuvriendelijke initiatieven doen wonderen voor je imago
  • De planeet wordt er enkel beter van!

Bij klimaatneutraal ondernemen hoort natuurlijk ook een focus op circulaire economie. Het basisprincipe van een circulaire economie is dat er niets verloren gaat. Alle grondstoffen worden hergebruikt, wat winst oplevert voor de business, de planeet en de consument. Onze basisopleiding circulaire economie is de ideale eerste stap om hiermee te starten.

Evy Puelinckx is een gerenommeerd spreker op nationaal en internationaal niveau. Met haar jarenlange ervaring en pionierswerk is zij is dé referentie op gebied van circulaire economie en de ideale docent om jou hierin te begeleiden.

Zet nu de eerste stap.

Ontdek onze duurzame opleidingen.

Naar de cluster

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Professional organizer: nieuwe opleiding in Antwerpen

Dé opleiding als je van opruimen houdt 🙈. De professional organizer helpt klanten te ontspullen, zaken te ordenen en in te plannen. Resultaat: meer evenwicht en rust in het hoofd.

Artikel

Management opleidingen van Lean tot Scrum met Ruben Persoone

Ruben Persoone is jouw expert in management opleidingen. Van Lean en Scrum tot Change- en Projectmanagement. Praktische aanpak en meteen resultaat.

Artikel

Top 10 opleidingen januari 2021

Mensen hebben meer dan ooit goesting om een opleiding of herscholing te volgen. Check hier onze top 10 opleidingen van januari 2021!

Sandra Deboes, HR consulent
Artikel

HR Officer - stoomcursus voor een efficiënt personeelsbeleid

Een performant HR-beleid is belangrijker dan ooit. Werknemers hechten veel belang aan een gezonde werkomgeving met kansen om zich te ontplooien. Sandra Deboes, docent van de opleiding HR-Officer en Employer branding, helpt KMO’s om hun personeelsbeleid efficiënter te maken. Zij ziet volgende trends in haar HR-consulting.