knelpuntberoepen

Knelpuntberoepen

Leer veel gevraagde knowhow en kennis aan met een doelgerichte training. Maak je sterker op de arbeidsmarkt.

Het probleem van knelpuntberoepen is bekend: sommige vacatures geraken niet ingevuld. In 2020 waren er 18% minder vacatures dan het jaar ervoor en toch starten we 2021 met 190 beroepen op de knelpuntberoepenlijst. Vooral de zorgsector en de technische beroepen schreeuwen om werknemers. Syntra AB biedt in haar programmatie korte opleidingstrajecten aan om die veel gevraagde knowhow en kennis op korte termijn aan te leren..

Opleidingen knelpuntberoepen

De competentiekloof tussen vraag en aanbod kan weggewerkt worden met doelgerichte trainingen. Syntra AB voorziet opleidingen rond skills voor knelpuntberoepen in open aanbod of op maat.
Bovendien verwacht de arbeidsmarkt dat de vraag naar structurele knelpuntberoepen zoals kapper, schoonmaker, kelner en rijschoolinstructeur na de lockdown terug zal opveren.

Administratie & management

  • Payroll advisor of medewerker personeelszaken: je staat o.a. in voor een correcte en tijdige loonverwerking en je hebt een grondige kennis van de sociale wetgeving.
  • Management assistent: als management assistent ben je de administratieve spil in een organisatie met een uitgebreid takenpakket. Na onze 6-daagse training kan je beter communiceren, plannen, samenwerken en je tijd efficiënter beheren.
  • Leidinggevende industriële productie/ mechanische productie: in de opleiding Leidinggeven aan arbeiders breiden we jouw technische en organisatorische capaciteiten uit met leiderschapsvaardigheden zoals coachen, motiveren, informeren en overtuigen.

knelpuntberoep industriële productie

  • Boekhouder is nog steeds een knelpuntberoep. De avond- en voltijdse dagopleiding starten opnieuw in september. In tussentijd kunnen we jou de korte cursus Basisprincipes boekhouden aanbevelen. In 9 sessies krijg je een stevige basiskennis over de wettelijke verplichtingen van de boekhouding voor eenmanszaken en vennootschappen. Peter Maginelle is jullie ervaren gids, lees zijn blog over beroepskosten.

Logistiek

We zetten in op hands-on trainingen om medewerkers de nodige logistiek kennis bij te brengen zoals Documentaire kredieten, Documenten internationale handel, Incoterms en Douane-formaliteiten.

Informatica

Tip: wil je leren programmeren?
Docent Kian vertelt in onderstaand filmpje waarom Python een goede keuze is.

Programmeertaal Python

Knelpuntberoepen technische functies

Meer dan de helft van de top tien van de knelpuntberoepen gaat om een technische functie. Het knelpunt aller knelpuntberoepen is de technicus industriële installaties.
Andere veel gezochte vaardigheden waarin we training geven zijn elektriciteit, elektronica, PLC, lassen, pneumatica ... ontdek alle korte cursussen in de sector Elektro en Veiligheid.

Vastgoed

  • Syndicus: de vraag naar professionele syndici groeit. In deze cursus van 10 sessies krijg je zicht op de verschillende taken van een syndicus en hoe je de Wet op de mede-eigendom in praktijk brengt.

“In de opleiding Syndicus krijg je veel praktische tips van een docent die er midden in staat.” Luc Op de Beeck

knelpuntberoep syndicus

  • Verkoper: ambieer je een carrière als verkoper of vertegenwoordiger? De Basisopleiding sales is een interactieve cursus met o.a. rollenspellen zodat je de salestechnieken onmiddellijk kan toepassen in je job.

“Ik blijf werkzoekenden en werknemers oproepen om deze periode aan te grijpen als een kans om een opleiding te volgen richting een knelpuntberoep.” Hilde Crevits

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
beroepskosten zelfstandige
Artikel

Beroepskosten zelfstandige: welke zijn fiscaal aftrekbaar?

Beroepskosten voor zelfstandigen zijn legitiem en essentieel om de hoge belastingsdruk in ons land enigszins te verminderen. Als zelfstandige betaal je immers belasting op je winst, niet op de beroepskosten die je maakt om winst te realiseren. Wij checkten met Peter Maginelle, docent en financieel expert enkele 'indianenverhalen' rond beroepskosten.

25april

Event

Openklasweek voltijdse dagopleidingen (23 - 27 april)

Twijfel je nog aan je studiekeuze? Wil je graag een les bijwonen? Schrijf je in voor de open klasweek. Naast het bijwonen van een les, krijg je die dag ook een antwoord op al je vragen rond studiemogelijkheden, leerinhouden, stages en opleiding in een leerbedrijf.

Heeft een job in de financiële sector nog een toekomst?
Artikel

Heeft een job in de financiële sector nog een toekomst?

Het imago van de banksector heeft de laatste jaren een behoorlijke deuk gekregen. De naweeën van de bankencrisis van 2008 en de daaruit voortvloeiende faillissementen, al of niet tijdelijke moeilijkheden, fusies en inkrimpingen bij banken en verzekeringsmaatschappijen zijn daar niet vreemd aan.

Artikel

De opleiding Galeriehouder laat je meteen starten in de cultuursector

In de opleiding Galeriehouder geeft docent Paul Poelmans je een breed overzicht van de moderne culturele sector. De perfecte start voor een boeiende carrière.