Opleiding L&D manager bij Syntra AB - Docent Steven De Graeve

Learning & development, een absolute meerwaarde in je organisatie

Ervaren L&D manager Steven De Graeve werkte een 2-daagse training uit, boordevol insteken vanuit de praktijk, die jou op weg zet naar een performant learning & development beleid.

Learning & development draagt bij aan de groei en het succes van organisaties door ervoor te zorgen dat werknemers relevante vaardigheden en kennis hebben, zich kunnen aanpassen aan veranderingen en bijdragen aan innovatie en efficiëntie.

De training is heel toegankelijk. We richten ons naar mensen in HR-afdelingen maar ook mensen zonder voorkennis, zijn welkom.

Deze 2-daagse opleiding van 12u focust op 3 elementen:

  1. Het wettelijk kader, hoe dien je te handelen als opleidingsverantwoordelijke, wat zijn de spelregels, ben ik met alles in orde?
  2. Het intern promoten van het opleidingsaanbod bij werknemers.
  3. Het netwerkaspect, waarbij we inzoomen op het L&D netwerk in Vlaanderen.

Docent Steven De Graeve over de opleiding:
"Tijdens dag 1 zoomen we in op de taken en verantwoordelijkheden van een learning & development professional, ontdekken we hoe we leerdoelen correct formuleren en waarom het belangrijk is om de structuur van je organisatie in kaart te brengen. Vervolgens komen we 2 maanden later terug voor dag 2 waarbij elke cursist de opdracht die we meegaven in dag 1 voorstelt en we dieper ingaan op de ingrediënten van het opleidingsplan."

Opleiding L&D manager bij Syntra AB - Docent Steven De Graeve
Opleiding L&D manager bij Syntra AB - Docent Steven De Graeve

Adviserende rol in versnipperd opleidingsbeleid

“In Vlaanderen heb je het Vlaams opleidingsverlof, een aanmoedigingspremie voor opleidingskrediet, opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Die versnippering maakt het er niet makkelijk op, als L&D manager dien je niet alleen alle regelgeving hieromtrent te kennen maar de werknemers ook naar mogelijke subsidies en verlofstelsels toe te leiden. Bijgevolg ben je dus best ook op de hoogte van de soorten thematisch verlof. Je adviserende rol als L&D manager is heel dankbaar, want dankzij jouw knowhow kunnen mensen zich om- of bijscholen met eventuele ondersteuning in verlof en/of financiële middelen.”

Wetgeving rond arbeidsdeal vertalen in je personeelsbeleid

“Levenslang leren geraakt stilaan ingeburgerd in Vlaanderen, ook al dienen we nog een inhaalbeweging te maken tegenover onze buurlanden. De arbeidsdeal waarbij bedrijven met minimum 20 werknemers verplicht zijn om een opleidingsplan op te maken, werkt hier als katalysator. Daarnaast is er de krapte op de arbeidsmarkt waardoor bedrijven hun werknemers upskillen met gewenste vaardigheden.

Het verplichte opleidingsplan zet bedrijven aan om hier een strategie met focuspunten rond te ontwikkelen en eventueel te investeren in tools. Als L&D professional werk je dit alles concreet uit voor werknemers. Je detecteert de kennis en de kunde van de werknemers in functie van de bedrijfsdoelen en brengt in kaart wat nodig is waardoor mensen zich competent voelen. Ook persoonlijke opleidingsplannen, het omschrijven van leerdoelen en begeleiding van functioneringsgesprekken behoren tot de taken van L&D en komen aan bod in de opleiding.”

Bekijk de opleiding L&D manager

Liever een incompany-training op maat van je bedrijf of hulp nodig bij het opleidingsplan?

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De 10 populairste opleidingen van vorig jaar
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2023

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van vorig jaar bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Leer spreken op een uitvaart opleiding
Artikel

Leer spreken op een uitvaart

Je hebt één kans om een afscheidsviering goed te doen dus kan het geen kwaad om extra goed voorbereid te zijn.

De juiste bedrijfsstrategie voor je bedrijf
Artikel

De juiste bedrijfsstrategie voor je kmo

Als verantwoordelijke moet je vroeg of laat knopen doorhakken die een grote impact kunnen hebben op je bedrijf. In deze opleiding deelt Alexander Goemans speciale technieken die de meest performante bedrijven en strategieconsultants in de praktijk gebruiken om hun moeilijkste vraagstukken op te lossen.

 

Artikel

Recruiters: het succes van professionele matchmakers

Recruiter is een nieuw knelpuntberoep. Er wordt koortsachtig naar gezocht in sectoren zoals HR, IT en Finance, maar wat doet een goede recruiter?