sodie vanrafelghem

Leer alles over bieren met Sofie Vanrafelghem

‘In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier’ is een leuze die je in veel biercafé’s terugvindt. België is dan ook hét land van de bieren met een grote diversiteit aan biersoorten en een rijke traditie van bierbrouwen die teruggaat tot de middeleeuwen.

Bieropleidingen bij Syntra

De Belgische biersector groeit nog sterk, het aantal Belgische brouwerijen is in acht jaar verdubbeld. Meer en meer liefhebbers brouwen hun eigen recepten in lokale brouwerijen.

Naast de beroepsopleiding Zytholoog biedt Syntra AB dit cursusjaar twee nieuwe, korte cursussen aan om jouw bierkennis te vergroten:

Beer & food basic
Krijg meer inzicht in beer & food pairing.

Start to beer voor horeca
We verdiepen ons in biersoorten, de juiste manier van serveren, smaakanalyse, prijszetting enz.

Biersommelier Sofie Vanrafelghem pimpt jouw bierkennis

Bierkenner Sofie Vanrafelghem is de gids bij uitstek om jou in het gevarieerde landschap van ongeveer 1500 Belgische biermerken te loodsen.

Haar passie voor bier en vooral voor karakterbieren ontluikte in haar universiteitsjaren en liet haar daarna niet meer los. Na haar master besloot ze om zich verder te verdiepen in de bierwereld met een brouwopleiding en een opleiding zythologie.

Vandaag heeft ze haar eigen bedrijf Sofie’s world, werkt ze als bierconsulant voor bedrijven, winkels en horeca van Dubai tot New York.

“Ik help restaurants bij hun foodpairing en bij het samenstellen van een uitgebalanceerde bierkaart op het niveau van de wijnkaart. “

Sofie schrijft ook over over haar passie in o.a. De Standaard, Het Laatste Nieuws en haar eigen bierboeken. We zijn dan ook erg tevreden haar als docente voor onze bieropleidingen te kunnen voorstellen.

Belgisch bier als exportproduct

We mogen terecht trots zijn op de uitgesproken kwaliteiten van onze Belgische bieren. De bierproductie in ons land neemt toe, niet omdat er meer wordt gedronken, maar omdat er meer wordt geëxporteerd naar het buitenland.
Elk bier heeft een ideale temperatuur (meestal tussen 8 en 15°C) om te serveren in zijn eigen specifiek glas.

Belgisch bier is een sterk merk met een enorme diversiteit en kwaliteit. We mogen onze bieren gerust op dezelfde manier behandelen als de Fransen hun wijn. Ons bier maakt echt deel uit van een hoogstaande gastronomie.” Sofie Vanrafelghem

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
microgroenten kweken
Artikel

Microgroenten kweken, hoe doe je dat?

Microgroenten winnen aan populariteit en dat is meer dan terecht! Met hun unieke smaken en texturen geef je al je gerechten een verrassende twist. Leer ze nu zelf kweken in onze opleiding van 1 sessie.

barista
Artikel

Start je eigen koffiebar

De koffiebars rezen de voorbije jaren als paddenstoelen uit de grond, maar ondertussen is deze markt matuurder geworden. De hobbyisten gaan er stilaan uit. Bij het runnen van een rendabele koffiebar komt meer kijken dan lekkere koffie en socialisen met klanten. 

bakker
Nieuws

Erkende Syntra AB-opleidingen voor knelpuntberoepen

Ben je werkzoekend of wil je een carrièreswitch maken waarbij je een grote kans hebt om snel werk te vinden? Dan is een opleiding tot een knelpuntberoep zeker iets voor jou. Ben je graag met voeding of beauty bezig, of heb je liever iets technisch? In ons aanbod vind je vast wat je zoekt.

25april

Event

Openklasweek voltijdse dagopleidingen (23 - 27 april)

Twijfel je nog aan je studiekeuze? Wil je graag een les bijwonen? Schrijf je in voor de open klasweek. Naast het bijwonen van een les, krijg je die dag ook een antwoord op al je vragen rond studiemogelijkheden, leerinhouden, stages en opleiding in een leerbedrijf.