antigraviator

Leer games maken in Unity bij Syntra AB

2017 was het eerste jaar waarin de game-industrie door de magische grens van de 100 biljoen dollar ging. Voor 2018 verwacht men een groei van 13.3% tegenover 2017 naar een totaal van 137.9 biljoen dollar. 

Big business

We kunnen er niet meer naast, games zijn big business geworden en toch merk je daar in de Belgische media vaak weinig van. Wanneer een Belgische film in de zalen komt, zie je de rode loper in het nieuws, over games hoor je echter weinig. Toch groeit de Belgische game-industrie dankzij inspanningen van de overheid de laatste 2 jaar. Met de opkomst van vrij te gebruiken game-engines zoals Unity3D wordt het ook makkelijker om zelf games te gaan bouwen. Daarom kozen we bij Syntra AB om twee opleidingen aan te bieden, Unity 2D en Unity 3D!

We hebben het hier niet over de volgende Call of Duty -die producties vragen grote investeringen, teams en een eigen engine- maar wel over relatief kleinere en indiegames. Naast een hoop mobiele games vind je Unity ook terug onder de motorkap van Hearthstone, Pokémon Go, Life is Strange, Super Mario Run, Firewatch, Cuphead, Monument Valley, Cities: Skylines en nog veel meer. 

Cybernetic Walrus

Het Belgische Cybernetic Walrus valt met hun games een beetje tussen de grote en kleine producties. Antigraviator en zijn eerste DLC Antigraviator: Viper Trails werden ontwikkeld door een team van 5 mensen. Momenteel enkel op PC, maar versies voor Xbox One en Playstation 4 zijn ook in de maak.

Mike Coeck is CEO van Cybernetic Walrus en docent voor de opleidingen Unity bij Syntra AB. “Ik droomd e er al jaren van om zelf games te maken. Ik kocht veel boeken, startte enkele projecten, maar merkte dat ik niet vooruit kwam. Ik was dan ook op zoek naar een opleiding om games te leren maken eventueel in het weekend of in avondschool. Jammer genoeg vond ik die niet en besloot ik op 38 jarige leeftijd dan maar om mijn leven om te gooien en een bachelor game development te gaan studeren in dagonderwijs”, vertelt hij.

“Ik kan me dus best voorstellen dat er nog mensen met hetzelfde idee zitten. Een job die je niet wil verlaten, maar wel de goesting om eigen games te maken. Daarnaast denk ik ook dat meer en meer jongeren interesse hebben in het maken van games. Verder zijn de opkomende technologieën zoals AR en VR ook relatief makkelijk te ontwikkelen met een game engine zoals Unity.”

Twee opleidingen

Daarom besloten we bij Syntra AB om samen met Cybernetic Walrus twee opleidingen aanbieden. In de opleiding 2D games maken met Unity leer je de basis van Unity en het programmeren in C#. Met bestaande 2D grafische componenten leren we hoe we een platformspel kunnen maken met Unity. We bekijken hoe je met de Unity interface werkt en hoe je C# code gebruikt om dingen te laten bewegen. Op het einde zetten we je op weg om je eigen game te maken. 

In de opleiding 3D games maken met Unity gaan we een stap verder. Voor deze opleiding gaan we er vanuit dat je een basis kennis Unity en C# hebt. We gaan nu werken in de wereld van 3D.  We breiden je C# kennis nog wat verder uit, we leren hoe we levels kunnen bouwen, de camera kunnen hanteren en we maken een eerste spel met bestaande 3D grafische componenten. Op het einde zetten we je weer op weg om je eigen 3D game te maken.

Goesting om de stap te zetten en je eigen idee tot leven te brengen? Check dan zeker de website van Cybernetic Walrus en de filmpjes van Antigraviator! Bekijk ook het interview met Mike Coeck op VRT NWS.

Zin om er zelf in te vliegen en jouw eigen games tot leven te brengen? Schrijf je dan snel in, de plaatsen zijn beperkt!

Ontdek de opleidingen

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Nieuws

Open Campusdagen bij Syntra AB

De campussen in Antwerpen, Leuven en Mechelen zetten hun deuren open tijdens het open campusdag van dinsdag 3 september. Snelle beslissers genieten een vroegboekkorting (tot 31 mei 2019). 

Artikel

Welk Adobe programma heb jij nodig?

Bij Syntra AB kan je terecht voor een hoop praktijkgerichte Adobe-opleidingen. Heb je interesse in videobewerking? Of wil je misschien liever aan de slag als grafisch vormgever? We geven hieronder alvast een overzichtje van de verschillende programma’s uit de Creative Cloud, zodat jij makkelijk kan zien wat je nodig hebt.
 

Artikel

5 tips om de conversie van je website te verhogen

Het conversiepercentage van een website (het aantal bezoeken dat uitmondt in een actie) is zowat de graadmeter voor het succes van een site. Een positieve evolutie van het conversiepercentage zorgt direct voor meer resultaat, zonder dat daarvoor meer bezoekers moeten worden gevonden. Er zijn heel wat manieren om de conversie van je site te beïnvloeden. Docent Lieven Van De Velde somt er hier 5 op.

Nieuws

Erkende Syntra AB-opleidingen voor knelpuntberoepen

Ben je werkzoekend of wil je een carrièreswitch maken waarbij je een grote kans hebt om snel werk te vinden? Dan is een opleiding tot een knelpuntberoep zeker iets voor jou. Ben je graag met voeding of beauty bezig, of heb je liever iets technisch? In ons aanbod vind je vast wat je zoekt.