Leer spreken op een uitvaart opleiding

Leer spreken op een uitvaart

Je hebt één kans om een afscheidsviering goed te doen dus kan het geen kwaad om extra goed voorbereid te zijn.

Meer en meer nabestaanden kiezen voor een persoonlijke uitvaartceremonie die is aangepast aan de wensen en persoonlijkheid van de overledene en aan de eigen voorkeuren.

Bij een persoonlijke afscheidsviering op maat is de rol van de uitvaartmoderator mogelijks nog belangrijker. Wat er wordt gezegd en hoe het wordt verteld zijn bepalende factoren bij elk afscheid.

Docente Eva Germeys, oprichtster van Adieu Chaleureux, ondersteunt uitvaartondernemers bij het creëren van een bijzondere afscheidsviering. In haar korte cursus Spreken op een uitvaart zoomt ze in op het belang van een warme afscheidsviering als belangrijke stap in het rouwproces. Je krijgt ook tips & tricks hoe een afscheidstekst op een pakkende manier te brengen. Volgende topics komen daarbij uitgebreid aan bod:

  • hoe sta je voor het publiek, we besteden aandacht aan lichaamstaal
  • stemopwarming
  • hoe spreek je; wat met intonatie, klemtonen, ritme en waar las je pauzes in
  • hoe haal je stress uit je stem
  • hulpmiddeltjes om emoties onder controle te houden
  • hoe kan je verbinding maken met je publiek
  • hoe kan je een verhaal op een mooie en krachtige manier overbrengen
  • hoe zorg je dat mensen niet afhaken

 

Docente Eva Germeys

De nodige theorie wordt ingeoefend met bestaande teksten en cursisten leren veel van de feedback tijdens deze oefeningen.

Ben je actief in de uitvaartsector en wil je graag een meerwaarde creëren met jouw afscheidsviering? Vind je het spannend om voor een publiek te spreken en wil je graag tips om dit te verbeteren? Schrijf je dan zeker in voor deze cursus van 4 voormiddagen.

Opleiding bekijken

Enkele quotes van docente Eva Germeys:

 

“Om mensen te raken moet je naar emotie gaan en er een stuk van jezelf inleggen, zonder daarin door te schieten. Met een warme afscheidsviering wordt het rouwproces van de nabestaanden makkelijker ingezet. Ik help uitvaartondernemers die verbinding te maken."

“Je hebt één kans om een afscheidsviering goed te doen; de manier waarop je een tekst brengt doet veel. Met de nodige tips & tricks leer ik jou de juiste sfeer te creëren en je stem optimaal te gebruiken om zo verbinding met je publiek te creëren."

“Het klinkt misschien gek maar ik hou van de serene sfeer bij een afscheid. Van de verbondenheid tussen mensen. Van diepgang zonder dat het spiritueel of melig moet worden. De essentie van het leven.”

Foto's via @keep_louking

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
De juiste bedrijfsstrategie voor je bedrijf
Artikel

De juiste bedrijfsstrategie voor je kmo

Als verantwoordelijke moet je vroeg of laat knopen doorhakken die een grote impact kunnen hebben op je bedrijf. In deze opleiding deelt Alexander Goemans speciale technieken die de meest performante bedrijven en strategieconsultants in de praktijk gebruiken om hun moeilijkste vraagstukken op te lossen.

 

De 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB
Artikel

De 10 populairste opleidingen van 2022

Een overzicht van de 10 populairste opleidingen van 2022 bij Syntra AB, gebaseerd op het aantal inschrijvingen.

Artikel

Data science: SQL als jouw geheime wapen

Ontdek de voordelen van SQL om je data en databases te beheren.

Ben je klaar voor de energietransitie?
Artikel

Ben je klaar voor de energietransitie?

De energietransitie is in een stroomversnelling gekomen. Overheden, bedrijven en particulieren streven naar een verschuiving van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en waterkracht. Er is ook de switch van een centrale naar een decentrale energieproductie waardoor we voor een stuk zelfvoorzienend worden en de afhankelijkheid van dure energie-import verminderen.