zwaargewicht vrachtwagen

Leerjongeren restaureren eigenhandig vrachtwagen

Onze jongeren uit de metaal en carrosserie opleidingen hebben de voorbije week niet enkel het einde van het schooljaar gevierd, ze stelden ook het resultaat van hun praktijkproef "project zwaargewicht" voor.  Een vrachtwagen die ze zelf hebben opgeknapt.

De vrachtwagen werd ingehuldigd in aanwezigheid van gedeputeerde Ludwig Caluwé. De dienst Economie en internationale samenwerking van de provincie Antwerpen verleende financiële steun aan het project.

De leerling‐lassers namen de bodem en de verankeringspunten voor hun rekening, de carrossiers plaatsten de profielen, trokken ermee naar de spuitcabine en zorgden voor de afwerking. “Deze opdracht bood onze jongens een unieke kans om ervaring op te doen aan een groot voertuig. Op de wielbasis moesten ze een volledig gesloten laadruimte bouwen. Daar zijn ze met glans in geslaagd”, vertelde verantwoordelijke leertijd Jan Mariën.

De gedeputeerde sprak de aanwezigen toe van in de laadruimte zelf. Eerder steunde provincie een project waarbij een oude Volkswagen camionette door cursisten werd gerestaureerd. Ook dit project bewees weer het belang van praktijkervaring in het leerproces, stelde hij. "Ik vraag me af wat de volgende vraag van Syntra AB zal worden" zei hij met een glimlach.

Deze opdracht bood onze jongens een unieke kans om ervaring op te doen aan een groot voertuig. Op de wielbasis moesten ze een volledig gesloten laadruimte bouwen. Daar zijn ze met glans in geslaagd.

Samen met docenten Yves De Boeck en Hunfred Cogen mochten de jongeren het resultaat van de praktijkproef inhuldigen. Drank en hapjes werden aangeboden door cursisten uit de opleiding restauranthouder.

De wagen is uitgerust met een laadklep en een openschuifbare bache aan de rechterkant. Hij krijgt een mooie toekomst bij Syntra AB, waar hij zal worden gebruikt voor eigen transport en andere opleidingen.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Experten in voedselhygiëne zijn hard nodig

In België wordt jaarlijks zo’n 3,6 miljoen ton aan voedsel weggegooid. Meer dan 60% daarvan wordt gelinkt aan de voedingsindustrie. Voor een groot deel is dit het gevolg van voedselverontreiniging. Door strengere regels stijgt de vraag naar hygiëne-experten in de hele voedingssector.

Artikel

Het borrelt in onze biercultuur

Sinds mei 2017 is het officieel: de Belgische biercultuur behoort tot het Unesco-werelderfgoed. Unesco wil dat ons bier zijn meerwaarde bewijst: het samenbrengen van mensen rond iets wat ze gemeen hebben, belangrijk vinden en verder willen laten evolueren.

28juni

Event

Duale ondernemerschapstrajecten van SYNTRA onder de loep op woensdag 28 juni

Onlangs vierden minister Muyters, Syntra Vlaanderen en Agoria Vlaanderen de 10.000 ste erkende werkplek voor duaal leren. In een duaal opleidingstraject kan de cursist een diploma behalen en tegelijkertijd werkervaring opdoen.

Artikel

Sta jij als syndicus sterk in je schoenen?

De vastgoedsector boomt nog steeds. Maar door de schaarsheid van bouwgronden wordt er nog meer in de hoogte gebouwd. Nog meer appartementen dus of gebouwen waar de bewoners dicht bij elkaar leven en een aantal ruimten moeten delen.