zwaargewicht vrachtwagen

Leerjongeren restaureren eigenhandig vrachtwagen

Onze jongeren uit de metaal en carrosserie opleidingen hebben de voorbije week niet enkel het einde van het schooljaar gevierd, ze stelden ook het resultaat van hun praktijkproef "project zwaargewicht" voor.  Een vrachtwagen die ze zelf hebben opgeknapt.

De vrachtwagen werd ingehuldigd in aanwezigheid van gedeputeerde Ludwig Caluwé. De dienst Economie en internationale samenwerking van de provincie Antwerpen verleende financiële steun aan het project.

De leerling‐lassers namen de bodem en de verankeringspunten voor hun rekening, de carrossiers plaatsten de profielen, trokken ermee naar de spuitcabine en zorgden voor de afwerking. “Deze opdracht bood onze jongens een unieke kans om ervaring op te doen aan een groot voertuig. Op de wielbasis moesten ze een volledig gesloten laadruimte bouwen. Daar zijn ze met glans in geslaagd”, vertelde verantwoordelijke leertijd Jan Mariën.

De gedeputeerde sprak de aanwezigen toe van in de laadruimte zelf. Eerder steunde provincie een project waarbij een oude Volkswagen camionette door cursisten werd gerestaureerd. Ook dit project bewees weer het belang van praktijkervaring in het leerproces, stelde hij. "Ik vraag me af wat de volgende vraag van Syntra AB zal worden" zei hij met een glimlach.

Deze opdracht bood onze jongens een unieke kans om ervaring op te doen aan een groot voertuig. Op de wielbasis moesten ze een volledig gesloten laadruimte bouwen. Daar zijn ze met glans in geslaagd.

Samen met docenten Yves De Boeck en Hunfred Cogen mochten de jongeren het resultaat van de praktijkproef inhuldigen. Drank en hapjes werden aangeboden door cursisten uit de opleiding restauranthouder.

De wagen is uitgerust met een laadklep en een openschuifbare bache aan de rechterkant. Hij krijgt een mooie toekomst bij Syntra AB, waar hij zal worden gebruikt voor eigen transport en andere opleidingen.

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels

25mei

Event

Online infoweken vanaf 25 mei

Van 25 mei tot 4 juni organiseren we opnieuw onze online infoweken. Gedurende 2 weken kan je vragen stellen, chatten met medewerkers en docenten. Je kan ook inschrijven op onze gratis webinars. Niet te missen! Vragen? We helpen jou verder! Nog niet zeker welke opleiding bij je past? Doe de test!
 

Schrijf je in voor gratis online infosessies

Nieuws

Syntra en Jaguar Land Rover werken samen aan Duaal Leren

Syntra en Educam slaan de handen in elkaar met Jaguar Land Rover voor twee praktijkgerichte duale opleidingstrajecten.

25april

Event

Openklasweek voltijdse dagopleidingen (23 - 27 april)

Twijfel je nog aan je studiekeuze? Wil je graag een les bijwonen? Schrijf je in voor de open klasweek. Naast het bijwonen van een les, krijg je die dag ook een antwoord op al je vragen rond studiemogelijkheden, leerinhouden, stages en opleiding in een leerbedrijf.

werkplekleren
Artikel

Syntra, pionier in werkplekleren (duaal leren)

De leertijd (ook gekend onder leercontract) is hét systeem van werkplekleren bij uitstek. Jongeren leren de job al doende bij een ondernemer-opleider. Syntra AB gelooft sterk dat het nieuwe ‘duaal leren’ de vervanger zal worden van onze huidige leertijd.