programmeren

Leren programmeren bij Syntra AB: Python, Java, C#, PHP, …

Wil jij graag leren programmeren? Goed, want dan ben je bij Syntra AB aan het juiste adres! Yes! Dankzij ons ruim aanbod heb je keuze uit de meest courante programmeertalen en kan je kiezen waar, wanneer (overdag of ’s avonds) en hoelang (enkele sessies, 1 jaar of 2 jaar) je een opleiding volgt. Lekker handig, toch?

Maar nu natuurlijk dé vraag: welke programmeertaal kies je best? Hieronder een kort overzicht van alle opleidingen die je bij Syntra AB kunt volgen waarbij we extra inzoomen op Python. Weet ook dat je na elke opleiding sowieso een officieel getuigschrift of diploma krijgt én dat je daardoor sneller aan de slag kunt in de sector. Er is namelijk een groot tekort aan programmeurs.

Word Python Developer: programmeren met Python

Python is een high-level programmeertaal die ontwikkeld werd in 1989 door de Nederlander Guido van Rossem. Hij had de doelstelling om een programmeertaal te ontwikkelen die door iedereen gratis te gebruiken en makkelijk te lezen zou zijn. Die uitstekende leesbaarheid heeft het o.a. te danken aan het ontbreken van accolades – deze vervelende haakjes {} – die je vaak in andere programmeertalen ziet. Weg met moeilijke syntaxis en rare regels! Leve de eenvoud. Leve Python.

Enkele jaren geleden verving Python zelfs Java als de populairste programmeertaal op hogescholen en universiteiten. Sindsdien is de groei exponentieel gestegen. Dat betekent niet dat Java of andere talen overbodig zijn geworden, maar een opleiding Python maakt je wel een betere programmeur. Voor beginners is het eenvoudig en voor gevorderden (met o.a. kennis van Java of Javascript) levert het een nieuwe, krachtige tool op met een breed bereik.

Python is object-georiënteerd

Dit wil zeggen dat je je code kan opdelen in objecten of classes die opnieuw en opnieuw gebruikt kunnen worden. Hierdoor kan je in een kortere tijd een applicatie ontwikkelen.
FUN FACT#1: Bij Python is de code ongeveer 3x compacter dan andere programmeertalen!

Python is een general-purpose programmeertaal

Programmeurs verkiezen vaak Python boven andere programmeertalen omdat het een general-purpose programmeertaal is. In andere woorden: de mogelijkheden van Python zijn bijna eindeloos en kunnen doorgaans opgesplitst worden in 3 grote pijlers:

1. Web development

Backend developers gebruiken tegenwoordig heel vaak en heel graag Python. Hier kan de programmeertaal gebruikt worden om processen te automatiseren, om te communiceren met databases en webservers en natuurlijk om krachtige webapplicaties te ontwikkelen!
FUN FACT#2: Instagram werd volledig ontwikkeld in Python. (En volg ook even @syntra.ab op Instagram!)

2. Data Science

Met Python kan je grote hoeveelheden data eenvoudig analyseren en visualiseren. Über gebruikt het o.a. voor het voorspellen van aankomsttijden. De NASA gebruikt Python om wiskundige berekeningen te maken om hun apparatuur te programmeren. Waarvoor ga jij binnenkort Python gebruiken?
FUN FACT#3: Wie in deze sector aan de bak gaat, verdient sowieso goed zijn boterham!

3. Artificial Intelligence of Machine Learning

Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) of Machine Learning zijn ongetwijfeld de meest interessante toepassingen van Python. De groei de afgelopen jaren is ongezien! Algoritmen evolueren snel en worden tegenwoordig overal gebruikt. Denk hierbij aan je Facebook News Feed of de zoekresultaten op Google. Wat jij op je scherm ziet in die toepassingen wordt allemaal bepaald door een goed geprogrammeerd algoritme. Als je geïnteresseerd bent in A.I. of machine learning, dan is Python eigenlijk de enige programmeertaal die je een eenvoudige ingang biedt.
FUN FACT#4: De meeste A.I. bots hebben een vrouwelijke stem. Het is namelijk bewezen dat de gemiddelde mens een vrouwelijke stem verkiest. Gekende voorbeelden hiervan zijn Alexa of Siri.

Iets programmeren in PHP kan soms uren innemen, terwijl dit in Python op enkele minuten kan. Je opleiding Python betaalt zichzelf dus terug!

6 goede redenen waarom jij met Python moet leren programmeren?

De Python-code is intuïtief en relatief eenvoudig aan te leren. Het is dé perfecte taal om te leren programmeren.

Python zal binnenkort onmisbaar zijn binnen de IT-sector. De industrie gelooft dat Python aan populariteit zal blijven winnen terwijl andere programmeertalen naar de achtergrond zullen verdwijnen.

De belangrijkste toekomstige technologieën zullen afhankelijk zijn van Python. Denk hierbij aan Virtual Reality, Big Data en Artificial Intelligence.

Vele grote techbedrijven gebruiken vandaag al Python. Dit zijn o.a. Netflix, Amazon.com, Pixar, Google, PayPal, Stripe, Snapchat, …

Python is gewild en dus het meest gevraagd op de arbeidsmarkt. Door de snelle ontwikkelingen binnen de IT zal deze vraag alleen nog maar groter worden.

Python is open-source, heeft officiële documentatie en een heel actieve community. Voor bijna elke vraag is er wel een antwoord te vinden.

Welke opleidingen Python kan je volgen bij Syntra AB?

Ontdek alle opleidingen Python op onze website. 

Andere programmeertalen die je bij Syntra AB kunt volgen

Word C# Developer: programmeren met C#

C# is de commerciële programmeertaal van Microsoft en is sterk aanwezig in de (KMO) markt. Je kan er zowel desktop, mobile als web apps mee bouwen. Het heeft een actieve en grote community en vele toepassingsgebieden. Als een bedrijf maatwerksoftware bestelt, dan wordt het niet zelden in C# geschreven. Deze opleiding is nu overdag beschikbaar, dit 1 dag per week gedurende 2 jaar.

Naar de opleiding

Hetzelfde, maar dan anders. Interessante opleidingen:

Word Frontend Developer: Leer HTLM, CSS, Javascript, databanken en programmeren

Frontend Developer is hot! Dat zie je aan de vele openstaande vacatures op alle grote jobsites! Je kan geen website of app maken zonder de drie grote bouwstenen: HTML, CSS & Javascript. Als je Netflix kijkt, een foto op Instagram post, een overschrijving doet … HTML, CSS & Javascript zijn steeds aanwezig. Schrijf je nu in voor deze opleiding van 2 jaar.

Naar de opleiding

 

Word Full Stack Developer: Combineer frontend met backend en leer straffe apps maken

Onze opleiding Full Stack Developer combineert 2 veel gevraagde vaardigheden: Frontend + Backend. Je zal dus sowieso scoren op de arbeidsmarkt. Deze opleiding duurt 1 jaar en is tevens erkend door de VDAB. Voldoe je aan de juiste voorwaarden, dan kan je je centen dus 100% terugbetaald krijgen. Inschrijven is de boodschap!

Naar de opleiding

Check of je in aanmerking voor korting komt

Niemand betaalt graag te veel. Jij ook niet. Dat snappen we maar al te goed. Net daarom hebben we er werk van gemaakt om al onze mogelijke kortingen op een rij te zetten. Klik en check of ook jij in aanmerking komt!

Bekijk kortingen

Syntra Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij Syntra AB

Naar alle artikels
Artikel

Welke Adobe-opleiding heb jij nodig?

Bij Syntra AB kan je terecht voor een hoop praktijkgerichte Adobe-opleidingen. Heb je interesse in videobewerking? Of wil je misschien liever aan de slag als grafisch vormgever? We geven hieronder alvast een overzichtje van de verschillende programma’s uit de Creative Cloud, zodat jij makkelijk kan zien wat je nodig hebt.
 

Artikel

Data science: SQL als jouw geheime wapen

Ontdek de voordelen van SQL om je data en databases te beheren.

Artikel

Technisch tekenen met AutoCAD, Revit of SketchUp

Leer technisch tekenen met de beste programma's op de markt. Ontdek de voordelen en verschillen van SketchUp, AutoCad en Revit en maak de juiste keuze.

hacker
Artikel

Opleiding Cybersecurity - Certified Ethical Hacker (CEH) v12: een unieke training bij Syntra AB.

Strijd mee in de cyberwar en word Certified Ethical Hacker (CEH v12). Schrijf je nu in voor deze erkende 5-daagse opleiding bij Syntra AB in Antwerpen.